Τελικά πόσο καλή ιδέα είναι ένα τριήμερο με ιστιοπλοϊκό;

Ερμιόνη Σαρρή
Τελικά πόσο καλή ιδέα είναι ένα τριήμερο με ιστιοπλοϊκό;

Τι θα κάνουμε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς; Η ερώτηση που τέθηκε ξαφνικά από μία φίλη μου την ώρα που πίναμε καφέ.

Αν και το έχουμε σαν ‘’έθιμο΄΄ να πιάνουμε τον Μάη στη Μύκονο (ναι, είναι η μοναδική περίοδος που δεν έχει πολύ κόσμο), τελικά καταλήξαμε ένα πρωινό να σαλπαρούμε με ιστιοπλοϊκό για Τζια και Κύθνο. Πέντε κορίτσια, 3 καμπίνες, ένας skipper, τρόφιμα, λίγο αλκοόλ και ένα τρελό mood για την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν!

Καταρχάς, να σου ξεκαθαρίσω πως τη θάλασσα τη λατρεύω, το ‘’summer girl’’ θα μπορούσε να είναι το όνομα μου αλλά με τα μποφόρ είμαστε σαν ζευγάρι που κάποτε αγαπήθηκε αλλά εν τέλει πήρε διαζύγιο και δε θέλει να βλέπει ο ένας τον άλλον. Αυτό ήταν το μόνο μου κόλλημα. Πώς θα επιβιώσω εγώ μέσα στο ιστιοπλοϊκό; ΕΠΙΒΙΩΣΑ. Και εδώ βάζω το πρώτο τικ στην ερώτηση για το πόσο καλή είναι η ιδέα για τριήμερο με ιστιοπλοϊκό. Μερικά χαπάκια στην τσάντα για τη ναυτία και είσαι έτοιμη να ανοίξεις πανιά.

18449881 1506207602754169 1190847826 n

Η παρέα γενικώς πρέπει να έχει επιλεχθεί σωστά καθώς δε σου κρύβω πως θα πρέπει να στριμωχτείτε και γενικώς να περάσετε μερικές ημέρες μέσα σε έναν περιορισμένο χώρο και μιλώ για το εσωτερικό του σκάφους. Οι καμπίνες είναι καθαρά και μόνο για ύπνο και το μπάνιο για τα απολύτως βασικά. Μην περιμένεις να απολαύσεις το μπάνιο σου, ούτε και να μεταφέρεσαι από το σαλόνι, στην τραπεζαρία και έπειτα στην κουζίνα.

Οι ώρες πάνω στο ιστιοπλοϊκό δε θα καταλάβετε πότε θα περάσουν. Μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία, να πάρετε μερικά μαθηματάκια από τον skipper, να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα κάπου στα μέσα του πελάγους, να ακούσετε μουσική, να φάτε και φυσικά να ανοιγοκλείσετε τα πανιά (παρακαλούνται οι ‘’γνώστες’’ του αντικειμένου και μόνο). Δε φαντάζεσαι πόσο ωραίο είναι να ξυπνάς μέσα στο απόλυτο μπλε. Να κοιμάσαι στην Τζια και να ξυπνάς στις Κολώνες της Κύθνου. Πόσο ωραίο είναι να κάθεσαι σε μία πλώρη, να γελάς με τις φίλες σου, να πίνεις κρασί και να βλέπεις τον ήλιο να δύει. Μαγικό!

Εxtra tip: Φοβερή ιδέα και για bachelor!

18425579 1506207579420838 1805805532 n
18471174 1506207549420841 2017557897 n

Τι γίνεται με το φαγητό;

Καλό θα είναι οι μη μαθημένοι στη θάλασσα να έχουν μαζί τους κράκερς και παξιμάδια. Γενικά το όλο team πρέπει να φτιάξει μία λίστα με το τι θα χρειαστεί πριν αναχωρήσει. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας μπουκάλια με νερό, τοστ, χυμούς και γενικά σνακ για να τσιμπάτε. Εμείς προτιμήσαμε να μη μαγειρέψουμε καθώς θα ρίχναμε την άγκυρά μας στα δύο αυτά νησιά. Η επιλογή… δική σας.

Με τα ρούχα; Όλα καλά;

Στο συγκεκριμένο κομμάτι την «πάτησα» και θα το παραδεχτώ. Κατάλαβα την αξία της πιο γνωστής μαμαδίστικης ατάκας :«Πάρε μπουφάν παιδί μου, θα κρυώσεις». Με το που «πέφτει» ο ήλιος έχει κρύο και ίσως κάπου μέσα στο πέλαγος φυσά και αρκετά. Μην ξεχάσεις λοιπόν το μπουφάν σου, μερικά φούτερ, ένα παντελόνι (τουλάχιστον), αθλητικά παπούτσια (γενικώς ένα σταθερό παπούτσι) και φυσικά το μαγιό σου. Πετσέτες, σεντόνια και όλα τα συναφή εννοείται πως πρέπει να μπουν στο βαλιτσάκι σου.

Bonus tip: Το βαλιτσάκι σου πρέπει να είναι βαλιτσάκι….! Μην πάρεις πολλά ρούχα καθώς αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις πως δε θα σου χρειαστούν πουθενά!

Με το κόστος;

Το κομμάτι αυτό δεν είναι συγκεκριμένο καθώς παίζει σημαντικό ρόλο η τιμή ενοικίασης, ο skipper, τα καύσιμα, οι μέρες και φυσικά τα άτομα. Μήνες όπως ο Μάιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος είναι αρκετά οικονομικοί και σίγουρα θα σας κοστίσει σχεδόν τα ίδια χρήματα με διακοπές σε ένα νησί. Επίσης, αν κάποιοι από την παρέα έχουν δίπλωμα θα γλιτώσετε το κόστος του skipper.

18425693 1506207626087500 1193024338 n

Αν θα το επανάλαμβανα; Ξανά και ξανά!

Y.γ Αν μετά το τέλος του τριημέρου, αισθάνεσαι πως τα πάντα γύρω σου κουνιούνται για λίγες ώρες (το κρεβάτι σου για παράδειγμα), μην ανησυχήσεις. Συμβαίνει και στους καλύτερους ιστιοπλόους.

https://www.instagram.com/p/