4 απλοί τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα για τις διακοπές σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 απλοί τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα για τις διακοπές σου

Όλο και πλησιάζουν!

Βρισκόμαστε στα μέσα του Μαΐου και όπως καταλαβαίνεις έχουμε ξεκινήσει και μετράμε αντίστροφα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Εντάξει, σήμερα ο καιρός μπορεί να μας τα χάλασε λίγο (δεν είναι κατάσταση αυτή με τον αέρα και τις βροχές), αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να σκεφτόμαστε σε ποιο νησί θα κάνουμε ηλιοθεραπεία σε έναν μήνα από τώρα.

Και επειδή οι καιροί είναι και κάπως δύσκολοι εάν δεν έχεις κάποιος φίλος/η σπίτι σε νησί, οι μέρες των διακοπών δεν είναι πάντα πολλές. Γι’ αυτό λοιπόν, εάν φέτος θέλεις να παρατείνεις λίγο παραπάνω τη διάρκεια τους, σου έχουμε 4 απλά tips που μπορείς να ακολουθήσεις στην καθημερινότητα σου, προκειμένου να εξοικονομήσεις χρήματα.

#1. «Ένα νερό κυρά-Βαγγελιώ»
Κατανοούμε το γεγονός πως δουλεύεις αρκετές ώρες και κουράζεσαι και πως το νερό είναι μία πολύ σημαντική εφεύρεση του ανθρώπου, που σε αναζωογονεί και λειτουργεί δραστικά στον κουρασμένο και αφυδατωμένο σου οργανισμό, όμως δεν είναι απαραίτητο όσες ώρες κάθεσαι στο γραφείο σου να καταναλώνεις διαφορετικά μπουκάλια με νερό.
Και προφανώς δεν εννοούμε να μην πιείς, εννοούμε απλά να έχεις πάντα ένα μπουκάλι μαζί σου, το οποίο θα γεμίζεις στην κουζίνα της εταιρείας σου κάθε που αδειάζει.

#2. Ο «πρωινός καφές»
Και όχι δεν αναφερόμαστε στην πρωινή καθημερινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης που μας έκανε συντροφιά αρκετά χρόνια τώρα. Όταν αναφερόμαστε στον καφέ, εννοούμε πως από το να ξοδεύεις καθημερινά χρήματα σε delivery για να πίνεις δύο και τρεις καφέδες την ημέρα, μπορείς να φτιάξεις έναν από το σπίτι σου και στην πορεία αν θελήσεις κι άλλο, τότε να αγοράσεις. Το ίδιο ισχύει και για το φαγητό σου.

#3. Επιδρομή στα καταστήματα #not
Ναι, ξέρουμε είναι δύσκολο, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς στο shopping, πόσο μάλλον όταν έχεις τις μαύρες σου και καταλήγεις να φεύγεις από τα μαγαζιά με χίλια δυο πράγματα που δεν θα βάλεις ποτέ, εκτός από αυτά που χρειαζόσουν.

Αυτό όμως, αυτόματα καταναλώνει και αρκετά χρήματα, από αυτά που είχες βάλει στην άκρη για τις διακοπές σου. Και δεν νομίζω πως δεν θέλεις να μην πας διακοπές; Αντί λοιπόν να κάνεις επιδρομή στα μαγαζιά, μπορείς να μεταποιήσεις τα παλιά σου ρούχα και να φτιάξεις τα πιο τέλεια και μοδάτα κομμάτια.

#4. «Μη, μη μου κλείνεις το φως»
Είχε τραγουδήσει πριν από κάποια χρόνια η Δέσποινα Βανδή, όμως εμείς αυτή τη στιγμή τραγουδάμε ακριβώς το αντίθετο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φεύγεις απ΄το σπίτι σου για δουλειά, για καφέ, για ψώνια κ.ο.κ και να αφήνεις ανοιχτά τα φώτα. Αφενός καταναλώνεις τζάμπα ρεύμα, αφετέρου σίγουρα δεν θα ήθελες να δεις υπερφουσκωμένο τον λογαριασμό σου την επόμενη φορά.