4 πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου, πριν δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου, πριν δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια

Και πρέπει να τα κάνεις οπωσδήποτε

Εάν έχεις ήδη υπολογίσει πως και πότε θα κάνεις παιδιά ή το έχεις αφήσει στη φύση και στη ζωή να το αποφασίσει, να ξέρεις πως δεν θα είσαι ποτέ πραγματικά έτοιμη για την πραγματικότητα της μητρότητας, μέχρι να το βιώσεις. Και επειδή ξέρουμε πως η μητρότητα και γενικά το να έχεις τη δική σου οικογένεια δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον πλανήτη, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου πριν γίνεις μανούλα στα δικά σου παιδάκια.

Όσο είσαι ακόμη «νέα» ας το πούμε και αντέχεις να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου και για να περνάς καλά με φίλους (ή χωρίς) πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αυτά τα 4 πράγματα.

#1. Να διαβάσεις ένα βιβλίο που σου αρέσει από την αρχή ως το τέλος
Κάποιες φορές που δεν έχεις τι να κάνεις και δεν θέλεις να χαζέψεις και πάλι στο tablet ή στο κινητό σου, αισθάνεσαι την ανάγκη να διαβάσεις ένα βιβλίο. Συνήθως αυτό γίνεται για ελάχιστο χρονικό διάστημα και το παρατάς μετά το πρώτο κεφάλαιο. Αυτό λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι να κάτσεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο που σου αρέσει πολύ από τα περιεχόμενα μέχρι και τις ευχαριστίες στο τέλος.

#2. Να ξεκινήσεις ένα καινούργιο χόμπι
Από τη στιγμή που θα γίνεις μανούλα, ο χρόνος που θα έχεις για τον εαυτό σου θα είναι κάτι παραπάνω από ελάχιστος, που το μόνο που θα προλαβαίνεις να κάνεις θα ΄ναι να κοιμηθείς. Οπότε τώρα που έχεις ακόμη άπειρο χρόνο για τον εαυτό σου ξεκίνα ένα καινούργιο χόμπι, ακόμη και κάτι που extreme που ίσως δεν θα έκανες υπό άλλες συνθήκες.

#3. Δες ένα κύκλο της αγαπημένης σου σειράς μέσα σε μία μέρα
Πλέον στην εποχή που ζούμε οι σειρές που μπορείς να επιλέξεις να δεις είναι πάρα πολλές. Άλλες μπορεί να σου αρέσουν, άλλες όχι. Αν δεν θέλεις να πας σε κάτι που δεν γνωρίζεις και θες να ξεκινήσεις τώρα το GOT κάτσε και δες τον πρώτο κύκλο μέσα σε μία ημέρα, το σίγουρο είναι πως θα το διασκεδάσεις.

#4. Κάνε μια μονοήμερη εκδρομή που ήθελες καιρό
Οι εκδρομές είναι κάτι που πάντα μας αρέσει να κάνουμε και μας ξεκουράζει. Όπως καταλαβαίνεις όταν θα κάνεις τη δική σου οικογένεια, δεν θα περισσεύει χρόνος για εκδρομές, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, οπότε αν υπάρχει ένα μέρος που θέλεις να επισκεφθείς εδώ και καιρό, ήρθε η ώρα να το κάνεις.