Τέσσερις λόγοι για να επισκεφτείς εδώ και τώρα τη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις λόγοι για να επισκεφτείς εδώ και τώρα τη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη φορά που ταξίδεψα στη Θεσσαλονίκη ήταν πριν από επτά χρόνια. Θυμάμαι ακόμη εκείνο το ταξίδι-εξπρές το οποίο δεν μου άφησε, ωστόσο, περιθώρια να απολαύσω -όπως θα έπρεπε- τη συμπρωτεύουσα και έτσι, επέστρεψα στη χαοτική Αθήνα με ένα μεγάλο κενό μέσα μου.

Μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν μου είχε δοθεί ξανά η ευκαιρία να επισκεφτώ τη «Νύμφη του Θερμαϊκού», ωστόσο, χάρη στις φίλες μου που έπειτα από κάθε τους ταξίδι μιλούσαν ακατάπαυστα για το πόσο όμορφη είναι η Θεσσαλονίκη, αποφάσισα να κάνω ένα δυναμικό comeback στην πόλη. Το αποτέλεσμα; Όπως ήταν επόμενο, δεν ήθελα να φύγω και μέσα σε λίγες ημέρες, περπάτησα σε κάθε δρόμο και στενό, έφαγα και ήπια τα πιο απολαυστικά φαγητά και cocktails και αφέθηκα στους cool ρυθμούς της συμπρωτεύουσας.

Όταν, λοιπόν, ένα ζεστό μεσημέρι πριν από μερικές ημέρες «χτύπησε» το κινητό μου, δεν περίμενα ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα μου δινόταν μία ακόμη ευκαιρία να επισκεφτώ τη Θεσσαλονίκη. Αφορμή στάθηκε το βίντεο που μου έστειλε η Θεσσαλονικιά κολλητή μου και στο οποίο απεικονιζόταν ο… Μύρωνας Στρατής να με καλεί (ναι, εμένα προσωπικά) να αφήσω για λίγο τη δουλειά και τις έγνοιες και να ταξιδέψω στη συμπρωτεύουσα (συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις το «τρελό» story πίσω από το «ραντεβού» μας).

aperol1

Κάπως έτσι, άρχισα να ετοιμάζω βαλίτσες και ενόψει της τρίτης μου επίσκεψης στην πόλη, αποφάσισα να κάνω ένα μίνι αφιέρωμα στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη για να ξέρεις κι εσύ τι να κάνεις και πού να πας, όταν βρεθείς εκεί. Το σίγουρο είναι πως την περίοδο που διανύουμε αλλά και τον ερχόμενο μήνα, ο καιρός είναι ό,τι πρέπει για ταξιδάκια. Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, την κατάσταση και τα δρώμενα της πόλης και «απέδρασε». Άλλωστε, υπάρχουν 4 σοβαροί λόγοι για να κάνεις άμεσα τη Θεσσαλονίκη τον επόμενο προορισμό σου.

1) Το Aperol Spritz Afternoon Festival και η πιο «μαγική» ώρα

Αν αγαπάς το Aperol Spritz, τότε έχεις την τέλεια αφορμή για να πας Θεσσαλονίκη. Αν πάλι δεν το έχεις δοκιμάσει, θα έχεις μια μοναδική ευκαιρία να το κάνεις και μάλιστα, στα πιο όμορφα σημεία της συμπρωτεύουσας. Μετέτρεψε τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες και θα καταλάβεις: Εσύ συντροφιά με το αγόρι σου ή τη φίλη σου, να περπατάς στην Άνω Πόλη ή τη Νέα Παραλία την ώρα που ο ήλιος δύει και ένα υπέροχο πορτοκαλί χρώμα βάζει «φωτιά» στον ουρανό. Ναι, αυτή είναι η «μαγική» ώρα για το πρώτο ποτό της ημέρας και στο Aperol Spritz Afternoon Festival θα έχεις την ευκαιρία να την απολαμβάνεις στο έπακρο κάθε απόγευμα, από τις 22 Σεπτεμβρίου ως τις 5 Οκτωβρίου, καθημερινά 7μμ-10μμ

Εκτός από το πιο απολαυστικό cocktail Aperol Spritz, το Festival θα έχει πολλή μουσική και πολλά events, οπότε αξίζει να κάνεις ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για να συνδυάσεις και τα δύο. Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως στο opening του Festival θα ακούσεις τους SOULED OUT, ενώ στο μεγάλο closing θα έχεις την ευκαιρία να πας σε μια μεγάλη συναυλία του Μύρωνα Στρατή; Επιπλέον το αγαπημένο σου Aperol Spritz θα συνοδεύεται από τα πιο απολαυστικά food appetizers, αφού η Θεσσαλονίκη και το καλό φαγητό είναι έννοιες συνδεδεμένες και όταν στην εξίσωση προστίθεται το Aperol Spritz…μιλάμε για το τέλειο #aperitivo experience.

aperol2

2) Happy Together στα trendy bars της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή για αυτό και προσφέρει πολλές επιλογές στους νέους και τις νέες που ζουν εκεί. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι υπάρχουν χιλιάδες φοιτητές στη συμπρωτεύουσα. Για αυτό, λοιπόν, εκεί θα βρεις πολλά «ψαγμένα» μπαράκια για κάθε γούστο στα οποία θα περάσεις όμορφα με την παρέα σου. Ναι, όταν έχεις παρέα όλα μοιάζουν πιο όμορφα και η φάση είναι… Happy Together στα hot spots της Θεσσαλονίκης.

Από το MATUTE στο TRIBECA και από τη MENTA στο DANDELION. Τα μπαράκια είναι πολλά και αν πας στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες που διοργανώνεται το Aperol Spritz Afternoon Festival, θα έχεις την ευκαιρία να πιεις το αγαπημένο σου cocktail, απολαμβάνοντας μοναδικά happenings.

Εμείς βρήκαμε όλα τα μπαρ που θα συμμετέχουν στο Festival και τα παραθέτουμε για να ξέρεις πού να πας: MATUTE, TRIBECΑ, APALLOU, VOGATSIKOU, CHILAI, BLUE CUP, MENTA, LOCAL, BULEVARD, KITCHEN BAR, HOSTEL 9, DANDELION, GORILAS και NAVONA.

aperol3

3) Τα αξιοθέατα

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι απλά μια πόλη που φημίζεται για το φαγητό, τα εστιατόρια και τα μπαράκια της. Ο ξεχωριστός αυτός προορισμός διαθέτει μια σειρά από εντυπωσιακά αξιοθέατα και όμορφες τοποθεσίες που θα «γεμίσουν» εποικοδομητικά την ημέρα σου. «Τροφή» για τα μάτια και τη ψυχή!

Διότι αν πας στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφτείς την παραδοσιακή Άνω Πόλη (την περιοχή που διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917), θα απολαύσεις έναν περίπατο δίπλα στη θάλασσα στη Νέα Παραλία, θα φτάσεις ως τα Λαδάδικα, θα θαυμάσεις τον Λευκό Πύργο, θα νιώσεις τον ρυθμό της πόλης στις πολυσύχναστες πιάτσες της και θα περπατήσεις στην Πλατεία Αριστοτέλους και τη Λεωφόρο Νίκης. Επιλογές υπάρχουν, φτάνει να έχεις όρεξη και διάθεση για περαντζάδες.

aperol4

4) Ο Μύρωνας Στρατής

Ε, ναι! Αν ψάχνεις έναν ακόμη λόγο για να «αποδράσεις» τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη τότε αυτός είναι ο Μύρωνας Στρατής, ο headliner του Festival. Η πρόσκληση που έλαβα εγώ, τουλάχιστον, ήταν αρκετή για να με πείσει να πάω μια βόλτα στη συμπρωτεύουσα. Πράγματι, ενθουσιάστηκα όταν τον είδα στο βίντεο και στη συνέχεια τον άκουσα να λέει: «Γεια σου Ειρήνη. Ακόμη στο γραφείο; Έχω πρόταση για afternoon meeting. Έλα, μην κάθεσαι. Δες το πρόγραμμα του Aperol Spritz Afternoon Festival και φύγαμε». Σαν να ήξερε ο Μύρωνας το πρόβλημα μου, σαν να είχε μιλήσει με τη φίλη μου που θεωρεί ότι είμαι η απόλυτη… workaholic.



Εντάξει, παραδέχομαι ότι δεν γνωρίζω προσωπικά τον Μύρωνα, αλλά χάρη στην κολλητή μου, που ήθελε να με «ψήσει» να την επισκεφτώ στη Θεσσαλονίκη, έλαβα αυτή την υπέροχη πρόσκληση! Μπορείς να κάνεις το ίδιο κι εσύ, αν θέλεις να πείσεις τον σύντροφο ή τη φίλη σου να σε συνοδεύσουν σε ένα ταξιδάκι στη συμπρωτεύουσα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μπεις στο www.aperolspritzafternoonfestival.gr και να φτιάξεις σε χρόνο… ντετέ την προσωπική σου βίντεο πρόσκληση! Δεν είναι υπέροχη;

aperol5

Άρχισε, λοιπόν, να ετοιμάζεις βαλίτσες για Θεσσαλονίκη και να θυμάσαι, ότι ο μόνος τρόπος για να απολαμβάνεις πραγματικά την όμορφη ώρα της ημέρα είναι… happy together!

Για να βρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του festival, τους καλλιτέχνες αλλά και τα bars που συμμετέχουν επισκέψου το www.aperolspritzafternoonfestival.gr ή τη σελίδα του Aperol Spritz στο Facebook https://www.facebook.com/aperolspritz.grc

#aperolspritz#aperitivoexperience!

Απολαύστε υπεύθυνα (ή αν δεν θέλει να το βάλει έτσι μπορεί να το γράψει στον ενικό-πχ μην ξεχνάς να απολαμβάνεις υπεύθυνα)