Δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι μόνη: Μια μεγάλη συναυλία στο Passport Κεραμεικός

Δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι μόνη: Μια μεγάλη συναυλία στο Passport Κεραμεικός

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό

πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

H Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) τιμά και φέτος τηνΠαγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όχι ως μια ακόμη επέτειο, αλλά ως μια «κραυγή» αναγκαιότητας για την εξάλειψή της.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η ΓΓΙΦ διοργανώνει μουσική εκδήλωση την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στο PassPort Κεραμεικός, με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, των Bogaz Musique και των Encardia, με στόχο να αναδείξει το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στη χώρα μας. Το πρόγραμμα θα ανοίξει η Χριστίνα Γεράκη (τραγούδι-κιθάρα), η Καλλιόπη Βασιλείου (τραγούδι-λύρα) και ο Πάνος Γρηγοριάδης (κρουστά).

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, λέγοντας ΟΧΙ σε κάθε μορφής έμφυλης βίας.

Με το μήνυμα «δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι μόνη», παροτρύνουμε όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά να υπερβούν την εσωστρέφεια αυτής της μοναξιάς και, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία, να απευθυνθούν στις δομές της ΓΓΙΦ και να σπάσουν τη σιωπή τους.

Η συνέχεια στο culturenow.gr