«Πρέπει να κάνω γυμναστική... ή και όχι»

«Πρέπει να κάνω γυμναστική... ή και όχι»

Γράφει η Μαριάννα Γεωργαντή

Το ξέρω. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτήν την θέση. Τρώγοντας σουβλάκια μπροστά από την τηλεόραση, να στέλνουμε το κλασικό μήνυμα, «Από αύριο γυμναστική». Τις περισσότερες φορές, όμως, αν όχι πάντα, με τα σουβλάκια θα καταλήξουμε. Γιατί αν το καλοσκεφτείς και φτηνά είναι και νόστιμα είναι και είναι εκεί για εμάς όλες τις στιγμές, τι άλλο θέλουμε;

Πέρα από την πλάκα όμως όσο συνηθισμένο κι αν ακούγεται αυτό, η γυμναστική είναι υγεία. Δε λέω φυσικά να γίνουμε όλες αδύνατες, κορμάρες, με οπίσθια στο Θεό, και θανατηφόρους κοιλιακούς. Ο καθένας έχει το σωματότυπό του και αυτό είναι σεβαστό. Επίσης, ο καθένας έχει το δικαίωμα και πρέπει να τρώει αυτό που του αρέσει, σε φυσιολογικά πλαίσια.

Αυτό δεν αναιρεί το ότι, 20-30 λεπτά την μέρα μπορείς να βγεις να περπατήσεις. Να κάνεις μερικές ασκησούλες. Και μην μου πεις δεν έχεις χρόνο ενώ λιώνεις στην τηλεόραση…

Δε λέω από εκεί που είσαι στον καναπέ και με δυσκολία σηκώνεσαι για τουαλέτα, να ξεκινήσεις personal, μία ώρα την ημέρα γιατί απλά δεν θα έχει αποτέλεσμα. Ο οργανισμός σου θα πάθει σοκ, και είναι λογικό μιας και είναι συνηθισμένος στην πλήρη αδράνεια.

Το μυστικό είναι να ξεκινήσεις σιγά σιγά, να βάζεις τη γυμναστική στην ζωή σου. Γιατί τα αποτελέσματά της δεν θα τα δεις μόνο σήμερα, θα τα βλέπεις κυρίως σε 15-20 χρόνια.

Για αυτό φάε το σουβλάκι, αλλά πήγαινε να το πάρεις με τα πόδια.