Πόση αποζημίωση δικαιούμαι;

Πόση αποζημίωση δικαιούμαι;

Καλό είναι να γνωρίζετε ακριβώς τι δικαιούστε, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει και οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν. Γι' αυτό, καλό είναι να γνωρίζετε τι ακριβώς δικαιούστε και τι όχι. Καταρχάς την αποζημίωση θα υπολογίσετε με βάση τις μηνιαίες αποδοχές σας (πλήρης απασχόληση) και κάθε άλλη παροχή σε χρήματα που σας δίνεται τακτικά και μόνιμα, όπως είναι τα δώρα για τις γιορτές και το επίδομα αδείας.

Αν έχετε απασχοληθεί στη δουλειά σας για διάστημα από δύο μήνες μέχρι ένα έτος, θα αποζημιωθείτε με μισθό ενός μήνα, αν η καταγγελία της σύμβασής σας έγινε χωρίς προειδοποίηση. Αν έχετε προειδοποιηθεί ένα μήνα πριν, η αποζημίωσή σας είναι μισός μισθός. Αν έχετε απασχοληθεί για διάστημα από ένα μέχρι τέσσερα χρόνια, η αποζημίωσή σας είναι μισθοί δύο μηνών, από τέσσερα μέχρι έξι τριών μηνών, από έξι μέχρι οκτώ τεσσάρων μηνών κ.ο.κ.

Το μέτρημα σταματά στα 28 έτη προϋπηρεσίας στην ίδια εταιρεία, όπου δικαιούστε μισθούς δύο ετών. Κατά την απόλυση ο πρώην εργοδότης οφείλει να καταβάλει τουλάχιστον τους δύο μήνες, ενώ το υπόλοιπο ποσό δίνεται σε διμηνιαίες δόσεις. Η καθεμιά τους δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τις αποδοχές δύο μηνών.