Chocomania: Φτιάξαμε υπέροχα ροφήματα σοκολάτας Nestlé, μαζί με τον Στέλιο Παρλιάρο! (φωτός)

Chocomania: Φτιάξαμε υπέροχα ροφήματα σοκολάτας Nestlé, μαζί με τον Στέλιο Παρλιάρο! (φωτός)

Μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη

*photo credits: The Dreamer

Τρίτη πρωί. Μετά από ένα χαλαρωτικό τριήμερο (βλέπε αργία 28ης Οκτωβρίου), δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερη αρχή από αυτή. Επισκεφτήκαμε, λοιπόν, το κατάστημα Sweet Alchemy, του Στέλιου Παρλιάρου στην Κηφισιά και παρακολουθήσαμε από κοντά το σεμινάριο σοκολάτας Nestlé.


H Νestlé Professional, σε συνεργασία με τον καταξιωμένο σεφ ζαχαροπλαστικής Στέλιο Παρλιάρο διοργανώνουν για πρώτη φορά εξειδικευμένα σεμινάρια για επαγγελματίες baristi, έχοντας σα στόχο την εκμάθηση παρασκευής ιδιαίτερων συνταγών ροφήματος σοκολάτας. Το Queen.gr φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το event.


Ο χώρος στην Κηφισιά ήταν πολύ φιλόξενος. Τέλεια διακόσμηση, πεντανόστιμα γλυκά. Οι υπεύθυνοι της Nestlé μας ενημέρωσαν για τη διαδικασία συγκομιδής των καλύτερων καρπών, καθώς και τη διαδικασία που ακολουθείται για να φτάσει η άψογης ποιότητας σοκολάτα στο φλιτζάνι μας. Έπειτα, φορέσαμε τις ποδιές μας και μαζί με τον Στέλιο Παρλιάρο ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στο μαγικό κόσμο της σοκολάτας.


Πρώτα μας υλικά; Nestlé Chocolate και λευκή σοκολάτα. Λατρέψαμε την σοκολάτα της Nestlé, καθώς είναι η μόνη που έχει 32% περιεκτικότητα σε κακάο και τόσο μοναδική γεύση. Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιούργησε πληθώρα τέλειων συνταγών, μερικές από τις οποίες ήταν οι εξής: ρόφημα σοκολάτας με ρούμι, λευκό ρόφημα σοκολάτας με ροδόνερο, ρόφημα σοκολάτας spicy (με πιπέρι καγιέν), σοκολάτα καπουτσίνο, λευκό ρόφημα σοκολάτας με σουμάδα και αμύγδαλο φιλέ, λευκό ρόφημα σοκολάτας με καφέ, μαύρη σοκολάτα με ginger και ανάμεικτη σοκολάτα με Cointreau.


Όλα ήταν υπέροχα! Η γεύση τους μοναδική. Ο Παρλιάρος μας έδειξε πόσο εύκολο είναι να παίζεις με τις σοκολατες και να δημιουργείς πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς. Αγαπημένη μας συνταγή; Το λευκό ρόφημα με αμύγδαλο. Είναι πολύ απλό, ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μαζί με μισό φλιτζάνι γάλα και έπειτα τα ομογενοποιείτε με 40 γρ. λευκού ροφήματος. Τέλος, ρίχνετε 2 κ.σ σιρόπι αμυγδάλου και αφού τα ανακατέψετε καλά, προσθέτετε από πάνω αμύγδαλο φιλέ. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε. Είναι πεντανόστιμο! Πραγματικά τα χέρια του Στέλιου Παρλιάρου κάνουν θαύματα. Εσείς θα σκεφτόσασταν να συνδυάζατε λευκή σοκολάτα με ροδοπέταλα; Κι όμως! Το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.

Πέραν από τις γευστικές σοκολάτες Nestlé, δοκιμάσαμε και υπέροχα cake δια χειρός φυσικά... Στέλιου Παρλιάρου! Η εμπειρία αυτή θα μας μείνει αξέχαστη. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Παρλιάρο, καθώς και την Nestlé για το όμορφο αυτό γευστικό ταξίδι. Εις το επανιδείν.

Δείτε ... yummy φωτογραφίες στην παραπάνω gallery. Σύντομα θα σας δημοσιεύσουμε και μερικές από τις super σοκολατένιες συνταγές του Στέλιου Παρλιάρου. Stay tuned!