Στον πόλεμο των εξωφύλλων ο οίκος Gucci πήρε κεφάλι

Στον πόλεμο των εξωφύλλων ο οίκος Gucci πήρε κεφάλι

Στα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας οι μεγάλοι οίκοι δίνουν μάχη σώμα με σώμα για το ποιος θα στεφθεί νικητής και τον οίκο Gucci προς το παρόν να κερδίζει.

Και ενώ νομίζαμε ότι οι οίκοι Prada και Dolce & Gabbana θα ήταν οι νικητές στον αγώνα δρόμου των εξωφύλλων για φέτος την άνοιξη, η κατάταξη άλλαξε. Ο οίκος Gucci, που μέχρι τώρα ήταν τρίτος, πήρε κεφάλι και αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος με την καλοκαιρινή του συλλογή να μετρά αυτή τη στιγμή πενήντα εξώφυλλα παγκοσμίως.

Το εξώφυλλο που απογείωσε τον Gucci ήταν αυτό του τεύχους Φεβρουαρίου της γαλλικής Vogue, που δημιούργησε τέτοια τάση, που άλλα πέντε περιοδικά το ακολούθησαν και υιοθέτησαν αυτό το Gucci Marrakesh στυλ και στα δικά τους covers. Φυσικά και τo αμερικανικό εξώφυλλο του Elle με την Katy Perry πρωταγωνίστρια έδωσε κι αυτό την απαραίτητη ώθηση στο Gucci.

Όμως ο πόλεμος των εξωφύλλων δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μέχρι τα περιοδικά να αρχίσουν να φωτογραφίζουν για τα covers τους φθινοπωρινές δημιουργίες εμείς θα συνεχίσουμε να μετράμε για να βρούμε τον τελικό νικητή. Πάντως μέχρι στιγμής η κατάταξη έχει ως εξής: Gucci 50, Prada 48 και Dolce & Gabbana 42 εξώφυλλα.