O Hermès στρέφεται στην Ινδία

O Hermès στρέφεται στην Ινδία

Ο οίκος Hermès είναι ο πρώτος που μπαίνει δυναμικά στην αγορά της Ινδίας.

Με αφορμή το τρίτο κατάστημα που άνοιξε το maison Hermès στην Ινδία στο Mumbai τον Ιούλιο (ήδη λειτουργούν δυο καταστήματα στο New Delhi και στο Pune), ο πολυτελής γαλλικός οίκος λάνσαρε μια σειρά από σάρι ειδικά για την αγορά της Ινδίας.

Το σάρι είναι το παραδοσιακό ινδικό ένδυμα, το οποίο παρόλο που το Bollywood έχει πετάξει από πάνω του οι Ινδές φορούν στις επίσημες γιορτές τους με δόξα και τιμή. Έτσι, λοιπόν, ο οίκος Hermès, θέλοντας να αποτίσει ένα φόρο τιμής στην ινδική παράδοση και να προσεγγίσει την αφρόκρεμα της ινδικής κοινωνίας, δημιούργησε 28 και μόνο σάρι από διάφορα υφάσματα όπως η μουσελίνα, το κασμίρι και το μετάξι τα οποία θα διατίθενται μόνο στις ομώνυμες boutiques στην Ινδία με τιμές που κυμαίνονται περίπου από 5.500 μέχρι 7.500 χιλιάδες ευρώ.

Ο Hermès είναι ο πρώτος δυτικός οίκος που άνοιξε δικά του κατάστημα στους δρόμους της Ινδίας (οι υπόλοιποι αντιπροσωπεύονται από υποκαταστήματα μέσα σε malls και boutiques ξενοδοχείων) και θέλει γρήγορα να εγκαθιδρυθεί στην ινδική αγορά. Όσον αφορά στο αν η συλλογή από σάρι θα επαναληφθεί ξανά, όλα εξαρτώνται από την αποδοχή τους από τις Ινδές καταναλώτριες.