Σοκαριστικά Νέα: Ήρθε η ώρα ο John Galliano να απαντήσει

Σοκαριστικά Νέα: Ήρθε η ώρα ο John Galliano να απαντήσει

O John Galliano μόλις εξέδωσε γραπτή απολογία για τα γεγονότα της προηγούμενης Πέμπτης.

Ο John Galliano πριν λίγα λεπτά μέσω του βρετανικού του δικηγορικού του γραφείου εξέδωσε μια ανακοίνωση για όσα συνέβησαν και ακούστηκαν εις βάρος του την προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι λοιπόν, ο ταλαντούχος Βρετανός σχεδιαστής μην έχοντας μιλήσει καθόλου όλες αυτές τις ημέρες και μετά τη χθεσινή απόλυσή του απ' τον οίκο Dior δήλωσε: «Αρνούμαι πλήρως τους ισχυρισμούς που έγιναν εναντίον μου και συνεργάστηκα πλήρως με την αστυνομία κατά την έρευνα της υπόθεσης. Ένας αριθμός ανεξάρτητων μαρτύρων έδωσαν στοιχεία στην αστυνομία πως το βράδυ εκείνο δέχτηκα λεκτική παρενόχληση και μια απρόκλητη επίθεση, όταν ένα άτομο προσπάθησε να με χτυπήσει με καρέκλα σχολιάζοντας άσχημα τα ρούχα μου και την εξωτερική μου εμφάνιση.

Για τους λόγους αυτούς έχω αρχίσει ήδη διαδικασίες σχετικά με τη δυσφήμηση και τις απειλές που δέχτηκα. Ωστόσο, δέχομαι απολύτως ότι οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον μου σόκαραν και αναστάτωσαν πλήθος κόσμου. Πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για τις περιστάσεις στις οποίες βρέθηκα και που επέτρεψε στον εαυτό μου να με δει να συμπεριφέρομαι με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Έχω μόνο τον εαυτό μου να κατηγορήσω και ξέρω ότι πρέπει να αντιμετωπίσω τις αποτυχίες μου και ότι θα πρέπει να εργαστώ σκληρά για να κερδίσω την κατανόηση και τη συμπόνια των ανθρώπων. Για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, είμαι σε αναζήτηση βοήθειας και το μόνο που μπορώ να ελπίζω για αυτό το χρονικό διάστημα είναι να αντιμετωπίσω την προσωπική μου αποτυχία και να προσπαθήσω να κερδίσω τη συγχώρεση των ανθρώπων.

Έχω αγωνιστεί όλη μου τη ζωή κατά της προκατάληψης, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων, που έχω υποβληθεί και ο ίδιος σε αυτές. Σε κάθε δουλειά μου όραμα μου ήταν να ενώσω ανθρώπους από κάθε φυλή, θρήσκευμα, θρησκεία και σεξουαλικότητα με την ανάδειξη της πολιτισμικής και εθνικής πολυμορφίας τους μέσω της μόδας . Αυτό παραμένει κατευθυντήρια γραμμή μου.

Ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν κανένα ρόλο στην κοινωνία μας. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου αν προκάλεσα οποιοδήποτε αδίκημα.»

Και τελικά νομίζω πως όλοι πια τον έχουν συγχωρέσει, μετά από όλα αυτά που ακούστηκαν μέχρι και περί τυχόν σκευωρίας εις βάρος του, καθώς το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και εν τέλει «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».