Η ιταλική Vogue εναντίον της ανορεξίας

Η ιταλική Vogue εναντίον της ανορεξίας

Εκστρατεία κατά της ανορεξίας ξεκίνησε η ιταλική Vogue με πρωτοστάτη την editor-in-chief του περιοδικού, Franca Sozzani .

Η Franca Sozzani, η editor-in-chief της ιταλικής Vogue, ξεκίνησε μέσω της επίσημης σελίδας του περιοδικού στο διαδίκτυο μια εκστρατεία κατά των blog και των ιστοσελίδων που προωθούν ανορεκτικά πρότυπα.

Η Franca, πήρε την απόφαση όταν έμαθε πως το facebook είναι υπεύθυνο για την εξάπλωση και την έξαρση της πάθησης της ανορεξίας παγκοσμίως. Έτσι, μην μπορώντας να πιστέψει πως ένα social network μπορεί να είναι υπεύθυνο για κάτι τόσο σοβαρό, προχώρησε σε περαιτέρω έρευνα και διαπίστωσε πως υπάρχουν πάρα πολλά sites που όχι μόνο προωθούν την ασθένεια, αλλά προτρέπουν τους αναγνώστες τους να γίνουν ανταγωνιστικοί με τα κιλά που χάνουν και το σώμα τους.

Έτσι λοιπόν, καθώς η μόδα θεωρείτο πάντα υπεύθυνη για τα ανορεκτικά μοντέλα και θεωρώντας τη Vogue περιοδικό-πρότυπο ομορφιάς και μόδας, η Franca δημιούργησε μια φόρμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής Vogue, όπου ο καθένας μπορεί να υπογράψει για να «κλείσουν» μαζικά τα sites που προωθούν ανορεκτικά πρότυπα.