Για ποιο λόγο κλείνει το κατάστημα της Louis Vuitton στην Κηφισιά;

Για ποιο λόγο κλείνει το κατάστημα της Louis Vuitton στην Κηφισιά;

Αναμένεται να κλείσουν κι άλλα καταστήματα...

Είναι αλήθεια όπως φαίνεται και αρκετά ακόμη επώνυμα καταστήματα ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την πιο δημοφιλή αγορά των Βορείων Προαστείων.

Με το κατάστημα του οίκου Louis Vuitton να κάνει την αρχή, αναμένονται μεγάλες αλλαγές στην εικόνα του Δήμου.

Το εν λόγω κατάστημα, μεταφέρεται σε άλλη περιοχή, γιατί σύμφωνα με το label, το επίπεδο της Κηφισιάς έχει πέσει αρκετά και δεν μπορεί να λειτουργεί σε μία περιοχή γεμάτη σουβλατζίδικα και «βρώμικα» ή συνοικιακά φαγάδικα. Η φίρμα από τα κεντρικά, κατέληξε στο ότι η Κηφισιά αποτελεί υποβαθμισμένη περιοχή και ετοιμάζεται να μεταφέρει το κατάστημα μάλλον σε πιο κεντρικό σημείο.

Ο δήμαρχος της περιοχής κ.Χιωτάκης δηλώνει:

«Η οικονομική κρίση που αναγκάζει πολλά καταστήματα να κλείσουν όχι μόνο λόγω πτώσης του τζίρου, αλλά και λόγω μείωσης των ενοικίων, που οδηγεί σιγά-σιγά επώνυμες μάρκες το να φεύγουν από τη Ελλάδα ή να κρατάνε ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας» και συνεχίζει: «Η μετατροπή των καταστημάτων από εμπορικά σε καταστήματα πρόχειρου φαγητού, σε πολλές πόλεις μακροπρόθεσμα έχει την υποβάθμιση των εμπορικών κέντρων. Έτσι, φίρμες που είναι διεθνείς και η ύπαρξή τους και μόνο ανεβάζει την αξία των εμπορικών κέντρων απομακρύνονται και στη θέση τους μπαίνουν καταστήματα με πρόχειρα φαγητά».

Τέλος, λέει: «Πρέπει να συνεννοηθούμε ο εμπορικός κόσμος και οι δήμοι και στα πλαίσια της δημοσιοποίησης του ΟΡΣΑ να είναι ξεκάθαρες οι χρήσεις μεταξύ της αμιγούς κατοικίας των εμπορικών κέντρων και των περιοχών που προσφέρονται για αναψυχή και διασκέδαση, έτσι να μην υποβαθμίζονται οι περιοχές αμιγούς κατοικίας σε κάθε δήμο».

Διαβάστε ακόμη:

Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου: Δείτε την υπέροχη συλλογή Pucci

Δείτε την εντυπωσιακή, φθινοπωρινή συλλογή DUKAS

ΜFW: Δείτε το φαντασμαγορικό show του οίκου Moschino