Louis Vuitton: ένα σκηνικό ρετροσπεκτίβα της ιστορίας του γαλλικού οίκου

Louis Vuitton: ένα σκηνικό ρετροσπεκτίβα της ιστορίας του γαλλικού οίκου

Το σκηνικό του τελευταίου show του Marc Jacobs για τον Louis Vuitton ήταν ένα ψηφιδωτό φτιαγμένο από μερικά από όσα έχουμε δει σε περασμένα Louis Vuitton show.

 

Πολύ παρομοίασαν το show αυτό λόγω του κυρίαρχου μαύρου χρώματος με κηδεία, αν και για εμάς ήταν περισσότερο μια γιορτή, μια αναδρομική εορταστική ματιά στην δεκαεξάχρονη θητεία του Marc Jacobs στον διάσημο οίκο Louis Vuitton.

Και αν κάτι μας έμεινε στο μυαλό, πέρα από τα φανταστικά headpieces που φορούσαν τα μοντέλα, αυτό είναι σίγουρα το σκηνικό που στήθηκε στο Cour Carrée του Λούβρου του Παρισιού για να παρουσιαστεί αυτό το κύκνειο άσμα του Jacobs για τον Vuitton.

O showman του παρισινού fashion week ήξερε πως να κερδίσει τις εντυπώσεις άλλη μια φορά. Το σκηνικό ήταν μαύρο, μια ρετροσπεκτίβα με διαφορετικά στοιχεία από μερικά από τα περασμένα Louis Vuitton shows. Στο κέντρο το σιντριβάνι που είχαμε δει στην παρουσίαση της χειμωνιάτικης 2010 συλλογής και δίπλα του το carousel της ανοιξιάτικης 2012 συλλογής. Οι μεταλλικοί ανελκυστήρες μέσα από τους οποίους είχαν εμφανιστεί οι Naomi Campbell και η Kate Moss στο παρελθόν, οι κυλιόμενες σκάλες της προηγούμενης ανοιξιάτικης συλλογής, το μεγάλο ρολόι σιδηροδρομικού σταθμού και τα δωμάτια ξενοδοχείου της συλλογής της σεζόν που διανύουμε ήταν εκεί, στημένα και έτοιμα να εξυπηρετήσουν αυτόν τον τελευταίο θεατρικό χορό που έστησε ο Marc για τον Louis Vuitton. Σίγουρα θα λείψει η υπερπαραγωγή των show του από τις εβδομάδες μόδας του Παρισιού.

Δείτε το βίντεο του εντυπωσιακού show και διαβάστε επίσης:

Είναι επίσημο: o Μarc Jacobs αφήνει τον Louis Vuitton

Louis Vuitton: πως ένας οίκος κάνει μια τσάντα του αντικείμενο πόθου

Louis Vuitton Womenswear Spring summer 2014 Full Fashion Show from Runway Archives on Vimeo.