Καμπαρντίνα: μια μεγάλη κινηματογραφική πρωταγωνίστρια

Καμπαρντίνα: μια μεγάλη κινηματογραφική πρωταγωνίστρια

Το 1880 ο Thomas Burberry εφηύρε το αδιάβροχο ύφασμα που βαφτίστηκε καμπαρντίνα και έδωσε το όνομά του σε ένα από τα διασημότερα πανωφόρια που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Φορέθηκε έκτοτε όχι μόνο από κοινούς θνητούς αλλά και από κινηματογραφικούς μύθους εντός και εκτός μεγάλης οθόνης και παρέμεινε για πάντα δημοφιλές.

  • Το 1942 ο Humphrey Boggart φορώντας την καμπαρντίνα του με ανασηκωμένο το πέτο υποσχέθηκε στην Ingrid Bergman πως θα έχουν για πάντα το Παρίσι υποδυόμενος τον Rick Blaine στη θρυλική «Casablanca» (σε σκηνοθεσία Michael Curtiz).
  • Το 1958 η Sophia Loren τύλιξε το χυμώδες κορμί της μέσα σε μια καμπαρντίνα στην ταινία «The Key» (σε σκηνοθεσία Carol Reed).
  • Το 1961 η Audrey Hepburn και ο αγαπημένος της George Peppard παραδίδουν μαθήματα στιλ φορώντας -ανάμεσα σε άλλα αγαπημένα κομμάτια- καμπαρντίνες καθώς σεργιανίζουν τους δρόμους της Νέας Υόρκης στην ταινία «Breakfast at Tiffany's» (σε σκηνοθεσία Blake Edwards).
  • Το 1964 η Catherine Deneuve εκτός από το να κρατάει χαριτωμένα την ομπρέλα της στην ταινία «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» (σε σκηνοθεσία Jackues Demy) υιοθετεί και την καμπαρντίνα ως αμφίεση.
  • Το 1968 η «πολλή» Meryl Streep φοράει τη διάσημη καμπαρντίνα της στην ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» (σε σκηνοθεσία Robert Benton).
  • Από το 1963 έως το 2009 οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον επιθεωρητή Κλουζό φόρεσαν τη σήμα κατατεθέν καμπαρντίνα του ήρωα.


Περισσότερα για την ιστορία της καμπαρντίνας εδώ.