Μακιγιάζ που θα διαρκεί χωρίς την ενοχλητική γυαλάδα; Δείτε αυτά τα make up tips

Βιβή Αγγελάκη
Μακιγιάζ που θα διαρκεί χωρίς την ενοχλητική γυαλάδα; Δείτε αυτά τα make up tips

Καμουφλάρετε τη λιπαρότητα της επιδερμίδας μας εύκολα και γρήγορα!

Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, τότε πραγματικά, οι λέξεις: γυαλάδα, μακιγιάζ χωρίς διάρκεια, φραγμένοι πόροι δεν σας είναι άγνωστες! Ιδιαίτερα το πρόβλημα της έντονης λιπαρότητας γίνεται ακόμη πιο έντονο τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Κι ενώ οι περισσότερες γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες μακιγιάζ, υπάρχουν κι αυτά τα tips που μπορούν να αντιμετωπίσουν την ενοχλητική γυαλάδα στο πρόσωπό σας και να κάνουν την επιδερμίδα σας πιο ματ! Έχουμε και λέμε:

Τονώστε την επιδερμίδα σας

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας επιλέγοντας και εφαρμόζοντας το σωστό τόνερ, που θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας. Προτιμήστε κάποιο που θα αφήνει την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και όχι λιπαρή!

Όσο το λιγότερο...

Για να καταπολεμήστε τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σας, αυτή τη συμβουλή δεν πρέπει να τη βγάλετε ποτέ από το μυαλό σας: Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα! Μειώστε τα προϊόντα και τον αριθμό των στρώσεων από αυτά που φοράτε στο πρόσωπό σας. Προτιμήστε ένα μη λιπαρό foundation που θα αφήνει ένα φυσικό ματ αποτέλεσμα ενώ ταυτόχρονα να διαθέτει αντηλιακά φίλτρα. Με αυτό τον τρόπο θα μετριάσετε τις στρώσεις αντηλιακού που βάζετε στην επιδερμίδα σας πριν το μακιγιάζ.

Ναι στις πούδρες σε μορφή σκόνης

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, η πούδρα σίγουρα είναι από τα must have του νεσεσέρ σας! Αρκετοί makeup artists προτιμούν την πούδρα σε μορφή σκόνης που είναι ανάλαφρη και έχει καλύτερη απορρόφηση ενώ ρυθμίζει τη λιπαρότητα, χωρίς να αφήνει την ανεπιθύμητη γυαλάδα.

Primer πρώτα...

Το ματ αποτέλεσμα στις λιπαρές επιδερμίδες είναι το ζητούμενο και ένα άλλο tip προκειμένου να το πετύχετε είναι να εφαρμόζετε πριν το foundation, ένα primer με ματ υφή. Το primer μπορεί να απορροφήσει την περιττή λιπαρότητα- σμήγμα της επιδερμίδας σας και να κάνει το make up να παραμείνει αναλλοίωτο όλη τη διάρκεια της μέρας. Φροντίστε να το εφαρμόσετε σε όλο σας το πρόσωπο- ακόμα και τα βλέφαρά σας.

Πείτε ναι στο ματ ρουζ

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, η γυαλάδα είναι ο χειρότερος εχθρός σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο natural look δίνοντας μια διακριτική λάμψη στα ζυγωματικά σας. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ματ ρουζ, που απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα σας και αφήνει ένα πανέμορφο, ματ φινίρισμα.