Βρείτε τη χωρίστρα που σας ταιριάζει ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας!

Βιβή Αγγελάκη
Βρείτε τη χωρίστρα που σας ταιριάζει ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας!

Μήπως τόσο καιρό χωρίζατε τα μαλλιά σας λάθος;

Αλήθεια, πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν κάνετε τη χωρίστρα σας σωστα; Κι όταν λέω σωστά, στον beauty κόσμο, εννοώ αν η χωρίστρα που κάνετε στα μαλλιά σας εδώ και κάμποσο καιρό σας κολακεύει και είναι η ιδανική για εσάς. Γιατί εκτός από το κούρεμα και η χωρίστρα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο hairlook μας!

Χωρίστρα στη μέση, στο πλάι, καθόλου χωρίστρα, ή τι κάνουμε στις περίπτωση που έχουμε αφέλειες; Τα ερωτήματα πολλά αλλά όχι και τόσο δύσκολα. Την απάντηση για την «ιδανική» χωρίστρα θα μας τη δώσουν τα ίδια τα μαλλιά μας! Εκτός από το σχήμα του προσώπου και τα φυσικά χαρακτηριστικά μας, σημαντικό ρόλο παίζει και η υφή- τύπος των μαλλιών μας.

Αν έχετε λεπτά, ίσια μαλλιά

aeb720892cb980b4ebf7419d57f30fef 08f22

O hairstylist Nathaniel Hawkins προτείνει σε όσες από εσάς έχετε ίσια, λεπτά μαλλιά να κάνετε μια βαθιά, διαγώνια χωρίστρα, που θα ξεκινά από μπροστά και θα καταλήγει στο πίσω τμήμα του κεφαλιού σας. «Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια ομοιόμορφη κατανομή στα μαλλιά.»

Αν έχετε πυκνά, ίσια μαλλιά

348b88e067a6 64750


Σίγουρα είστε από τις τυχερές που η φύση τις προίκισε με πυκνά και ίσια μαλλιά! Ο Nathaniel Hawkins προτείνει να ξεφύγετε από την καθιερωμένη βαθιά χωρίστρα στη μέση- μιας και πολλές φορές μπορεί να κάνει πιο έντονη τυχόν ασυμμετρία στο πρόσωπό σας- και να προτιμήσετε να κάνετε μια χωρίστρα 1-2 εκατοστά δεξιά ή αριστερά από το κέντρο.

Αν έχετε φυσικές μπούκλες

83ebec3760a8c12678227d888d5e6d95 cbe62


Εδώ τα πράγμάτα για όσες έχετε ακανόνιστες μπούκλες είναι το ίδιο ακανόνιστα. «Αφήστε τις μπούκλες σας να πέσουν σε όποιο μέρος θέλουν» συνιστά ο hairstylist Tommy Buckett. Ρίξτε, λοιπόν, τα μαλλιά σας όλα πίσω και αφήστε τα να χωριστούν φυσικά. Εξάλλου μη ξεχνάτε οτι τα messy χτενίσματα είναι trend!

Αν έχετε έντονες φύτρες

0e96fd426c1d57d629dc90bf48e3c7a9 0155b


Μπορεί να έχετε αλλάξει άπειρα χτενίσματα αλλά οι μικρές φύτρες γύρω από το πρόσωπό σας δε λένε να φύγουν! Λοιπόν, για να τις καλύψετε και να πετύχετε την ιδανική χωρίστρα μια είναι η λύση: Κάντε το, όπως η Taylor Swift! Κάντε μια βαθιά χωρίστρα στο πλάι και είτε έχετε αφέλειες, είτε όχι στερεώστε τα μαλλιά σας από τη μια πλευρά, όπως η Taylor!

Αν έχετε βαθιές αφέλειες

d0d3fd344da5d51105d2f719387862aa 474ec


Οι αφέλειες πλαισιώνουν τέλεια το πρόσωπό σας, οπότε καλό είναι να τις αφήνετε μπροστά χωρίς να τις χωρίζετε. Πίσω από τις αφέλειες – στο σημείο που ξεκινούν- μπορείτε αν θέλετε να κάνετε μια χωρίστρα στο κέντρο. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να κάνετε εύκολα όποιο χτένισμα θέλετε στα υπόλοιπα μαλλιά σας- ίσια, με waves, μπούκλες, κότσο- δείχνοντας πάντα chic.

Διαβάστε ακόμη:

Τα μυστικά της Angelina Jolie για αψεγάδιαστη επιδερμίδα αποκαλύφτηκαν!