Μήπως χάνεις χρόνο μαζί του; Αυτά είναι τα σημάδια μιας αδιέξοδης σχέσης

Μήπως χάνεις χρόνο μαζί του; Αυτά είναι τα σημάδια μιας αδιέξοδης σχέσης

Πάρε αποφάσεις και μη χάνεις στιγμή!

Γνωριστήκατε. Σου άρεσε. Του άρεσες και μπήκατε με συνοπτικές διαδικασίες σε μια σχέση. Σχέση που ξεκίνησε από την πλευρά σου με προσδοκίες και ελπίδες. Το μυστικό στις σύγχρονες ερωτικές σχέσεις, όμως, είναι να μη χάνεις χρόνο, μένοντας σε κάτι που σου προσφέρει περισσότερη σύγχυση και απορίες παρά συναίσθημα. Τα σημάδια της αδιέξοδης σχέσης είναι πάντα εκεί και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα κοιτάξεις κατάματα.

1. Η αρχική έλξη που νιώσατε αρχίζει να φθίνει γρήγορα. Το να σε τραβήξουν τα εξωτερικά χαρίσματα κάποιου – ένα ωραίο χαμόγελο ή ένα ωραίο σώμα μπορούν να σε κρατήσουν κοντά του για λίγο. Ένα ειδύλλιο που δεν τροφοδοτείται με συναίσθημα αποκαλύπτει πως μόνο η σωματική έλξη σας ενώνει και αυτό δεν αρκεί ποτέ.

2. Έχεις περισσότερη σύγχυση και ερωτηματικά μπροστά σου παρά ξεκάθαρες εικόνες. Αν νιώθεις συνεχώς μπερδεμένη για το πώς νιώθει για σένα και για το πώς βλέπει τη σχέση σας αυτό είναι κόκκινη σημαία που δεν μπορείς να παραβλέψεις για πολύ.

3. Καταβάλεις προσπάθειες να βελτιώσεις τη σχέση σας, αλλά ο σύντροφός σου δεν κάνει καμία προσπάθεια. Μια υγιής σχέση χρειάζεται δύο ανθρώπους να επενδύουν και να προσπαθούν. Η προσπάθεια του ενός δεν φέρνει αποτέλεσμα.

4. Ο χρόνος έδειξε πως οι αξίες και τα πιστεύω σας είναι τελείως διαφορετικά. Να είσαι ρεαλιστική στο αν οι επιθυμίες σας δείχνουν την ίδια κατεύθυνση αλλιώς αδύνατες υποχωρήσεις θα έρθουν αργά ή γρήγορα στη σχέση σας.

5. Έχεις παρατηρήσει περιστατικά εξαπάτησης και ανειλικρίνειας από την πλευρά του. Τα ψέματα καταστρέφουν ένα βασικό συστατικό κάθε ερωτικής σχέσης που είναι η εμπιστοσύνη. Η παρουσία ψεμάτων και η απουσία εμπιστοσύνης σημαίνουν πρόβλημα και αδιέξοδες καταστάσεις.

6. Έχεις βάλει στην αναμονή τις ανάγκες σου και τις φιλοδοξίες σου για να συγκεντρωθείς σε εκείνον. Αυτού του είδους οι θυσίες από την πλευρά σου θα σε αφήσουν στο τέλος ανικανοποίητη. Μια υγιής σχέση χρειάζεται ισότητα και με τους δύο συντρόφους να νιώθουν πως μετράνε για τον άλλον.

7. Αναρωτιέσαι όλο και πιο συχνά αν υπάρχει εκεί έξω κάποιος καλύτερος για σένα. Είναι λογικό να έχεις αμφιβολίες για το μέλλον της σχέσης που έχεις, αλλά μην αγνοείς τα σημάδια, αν αυτές οι σκέψεις γίνονται διαρκώς όλο και πιο συχνές.

8. Δε νιώθεις πως είσαι απόλυτα ο εαυτός σου μαζί του. Το να προσπαθείς να αλλάξεις ή να αποκρύψεις κομμάτια του χαρακτήρα σου είναι σημαντική απόδειξη πως αυτός που είσαι μαζί δεν είναι καλό ταίρι για σένα.

Διαβάστε ακόμη:

H επιστροφή του πρώην: Τι να κάνεις όταν σε διεκδικεί ξανά