8 αλήθειες που εξηγούν το γιατί δεν είστε μαζί

8 αλήθειες που εξηγούν το γιατί δεν είστε μαζί

Γιατί εξαφανίζεται, γιατί λέει ότι σε αγαπάει αλλά δεν είστε ζευγάρι,  γιατί ενώ νιώθεις ότι «είναι γραφτό σας» δεν καταλήγετε μαζί και άλλες 5 απαντήσεις.

  1. Κάποιος μπορεί να σε αγαπάει αλλά να μην θέλει να έχετε σχέση. Το ότι σε αγαπάει, δεν σημαίνει ότι μια μέρα θα θέλει να είστε μαζί, ειδικά αν είναι ο πρώην σου. Φύγε.
  2. Δεν υπάρχει το «δεν ξέρει τι θέλει». Ξέρει ακριβώς τι θέλει. Να μην έχετε σχέση, απλά δεν θέλει να σου το πει κατάμουτρα για να μην σε στεναχωρήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πει όχι στο σεξ μαζί σου, ειδικά αν είναι ελεύθερος. Γι’ αυτό μπορεί να τον δεις να κάνει σχέση με την επόμενη από εσένα ή να είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να βγει με κάποια άλλη ενώ εσένα σου λέει ότι «δεν είναι σε φάση για σχέση αυτή την περίοδο».
  3. Οι άνθρωποι που εξαφανίζονται, απλά δεν ενδιαφέρονται. Καμία δουλειά, κανένα φορτωμένο πρόγραμμα δεν σε αποτρέπει από το να δεις τον άνθρωπο που σου λείπει. Αυτός που θέλει να είναι μαζί σου θα κάνει τα πάντα ή έστω θα σε ενημερώσει για το ότι κάνει τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια. Αν δεν σε βλέπει, πιάσε το υπονοούμενο.
  4. Χρειάζονται δύο για να καταλήξεις στο ότι «είναι γραφτό μας να είμαστε μαζί». Δεν είναι μια απόφαση που παίρνεις μόνη σου, αναλύοντας με τις φίλες σου τις απίστευτες συγκυρίες που σας έφεραν κοντά και το πόσο ταιριάζετε. Είναι γραφτό σας να είστε μαζί, αν είστε ήδη μαζί. Δεν είναι κάτι που πρέπει να κάθεσαι να αναρωτιέσαι – πάλι με τις φίλες σου- ωρυόμενη «μα γιατί δεν το βλέπει;». Η σκληρή απάντηση είναι ότι δεν το βλέπει γιατί δεν νιώθει το ίδιο.
  5. Πολλές σχέσεις τελειώνουν νωρίς γιατί κάποιος ψάχνει αντικαταστάτη κάποιου που έχασε. Κανείς δεν θα αντικαταστήσει τον πρώην σου (που ναι, ήταν τόσο υπέροχος, όμορφος, αστείος, το άλλο σου μισό), ούτε κανενός ο ρόλος είναι να επουλώσει τις πληγές σου. Πολλοί φεύγουν όταν νιώθουν ότι έχεις ράψει ένα κουστούμι συμπεριφοράς και τους επιβάλλεις να το φορέσουν. Και οι δηλώσεις για το τι έκανες με τον πρώην σου, δεν βοηθούν καθόλου. Ο επόμενος είναι μία εντελώς νέα προσωπικότητα, δέξου την ως τέτοια με ό, τι νέο φέρνει αυτή στη ζωή σου. Γι’ αυτό, μην κάνεις μια καινούρια σχέση αν δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου. Άλλωστε όταν τον ξεπεράσεις θα δεις ότι τελικά δεν ήταν τόσο υπέροχος όσο τον είχες πλάσει στο μυαλό σου.
  6. Πολλές σχέσεις ξεκινούν με τη λογική «ποιος θα με δεχτεί ακριβώς γι’ αυτό που είμαι;» και όχι με τη λογική «σε ποιον θα δώσω την καρδιά μου;». Τα πρώτα ραντεβού είναι γεμάτα με εγωκεντρικές, αυτάρεσκες δηλώσεις και παιχνίδια εξουσίας. Δεν είναι τυχαίο που πολλές φορές το πρώτο ραντεβού είναι και το τελευταίο. Το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει μια σχέση να δημιουργηθεί, είναι να μπορείς να είσαι ευάλωτος απέναντι στον άλλο. Όχι να τις βγάλετε να τις μετρήσετε.
  7. Μερικές σχέσεις απλά τελειώνουν. Δεν έκανες κάτι κακό, απλά κάπως δεν κόλλησε. Μην αυτομαστιγώνεσαι άδικα, ούτε να ξαναπαίζεις όλη την ιστορία στο κεφάλι σου. Το ξαναλέμε: αν ήθελε να είναι μαζί σου θα ήταν. Όχι, δεν θα σε άφηνε επειδή του έστειλες «μου έλειψες» στις τρεις το πρωί και αφού είχες πιει με τις φίλες σου. Αν ένιωθε το ίδιο, θα ξετρελαινόταν με το μήνυμά σου.
  8. Τέλος, κάποιες σχέσεις, όσο ιδανικές συνθήκες κι αν έχουν, δεν έχουν τη σπίθα που χρειάζεται. Μπορεί να ταιριάζετε στα πάντα, από τα επαγγελματικά, την παιδεία, τις απόψεις, την ηλικία, το σεξ και πάλι να λείπει αυτή η μικρή σπίθα, είτε από τη μεριά σου ή από τη δική του. Μην το πιέζεις και το προσποιείσαι, απλά δεν είναι ΕΚΕΙΝΟΣ.

Η συμβουλή μας είναι πάντα αυτή: όταν είναι ΕΚΕΙΝΟΣ, θα το καταλάβεις. Και δεν θα είναι τόσο δύσκολο. Ούτε επίπονο. Ούτε θα νιώθεις ότι μόνο εσύ θέλεις. Ούτε θα ψάχνεις απαντήσεις στις φίλες σου και στην θεία Πόπη που λέει τον καφέ. Θα το ξέρεις. Και θα το ξέρει κι αυτός.