Christmas Decoration: Έξυπνες ιδέες για το χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού σου

Ερμιόνη Σαρρή
Christmas Decoration: Έξυπνες ιδέες για το χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού σου

Αυτό το Σκ μπαίνουμε σε christmas mood

Από τη Δευτέρα λες πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπεις σε mood Χριστουγέννων και θα στολίσεις το σπίτι σου με λαμπάκια, μπάλες, χρυσόσκονες και όλα τα συναφή. Εντάξει, δε χρειάζεται να το παρακάνεις, αφού ακόμη και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός έχει γίνει πια πιο minimal.

Μπορείς να ακολουθήσεις όλα τα ήθη και έθιμα και να βγάλεις από την κούτα το δέντρο, υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες ιδέες που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει σαν αυτό των παραμυθιών. Ακόμη και αν βαρεθείς δηλαδή να ολοκληρώσεις το project «δέντρο», μπορείς άνετα να βάλεις μερικές μικρές πινελιές μέσα στο χώρο σου και να αφήσεις τα υπόλοιπα για το επόμενο Σκ.

Ξεκίνα με το... χαλάκι: Τοποθέτησε έξω από την πόρτα του σπιτιού σου ένα πιο γιορτινό χαλάκι και στείλε το δικό σου χαρούμενο μήνυμα στους καλεσμένους σου. Heyyy εδώ έχουμε κιόλας... Χριστούγεννα.

Winter Cottage Christmas Door Mat 8f011

Φτιάξε το δικό σου... στεφάνι: Αν ο χώρος το επιτρέπει και γενικώς δεν έχεις πολύ μεγάλα και ιδιαίτερα φωτιστικά, αυτή είναι η πιο ωραία ιδέα για να μπεις σε mood Χριστουγέννων. Κρέμασε πάνω σε ένα ξύλινο στεφανάκι κορδέλες, γλειφιτζούρια ή πρωτότυπες μικρές μπάλες και κρέμασέ το κάπου μέσα στο χώρο.

stefani xristougenniatiko 2015 0d871

Παίξε με τα παράθυρα: Βρες κάποια μικρά διακοσμητικά, όπως χάρτινα αστέρια ή μπάλες με χρυσό gliiter και στόλισε τα παράθυρά σου. Δε χρειάζεται να είναι όλα στο ίδιο ύψος, αφού καλό θα ήταν να δημιουργήσεις μία πιο παιχνιδιάρικη εικόνα. Προσοχή, το παράθυρο που θα επιλέξεις για τη συγκεκριμένη ιδέα θα πρέπει να απέχει πολύ από το σημείο που θα είναι το δέντρο σου, αλλιώς το θέαμα θα είναι υπερβολικό.

christmas living room 2e63b

Στρώσε τα γιορτινά σου: Στο τραπεζάκι του σαλονιού, για παράδειγμα, μπορείς να στρώσεις ένα ωραίο και ταυτόχρονα γιορτινό runner και να το συνδυάσεις με μονόχρωμα κεριά.

gold chevron runner 7cc7e

Δώσε προσοχή στους χρωματισμούς: Πριν ξεκινήσεις να αγοράζεις διακοσμητικά και να στολίζεις το σπίτι, αποφάσισε σε ποιους χρωματισμούς θα κινηθείς. Απόφυγε να συνδυάσεις πολλά χρώματα, ώστε να πετύχεις ένα πιο chic αποτέλεσμα. Αν, για παράδειγμα, σε έχει κουράσει το κλασσικό κόκκινο, πόνταρε στο χρυσό με το μαύρο ή το λευκό.

white black christmas decoration 6aaf6