Το 2011 θα είναι ρόδινο

Το 2011 θα είναι ρόδινο

Η Pantone βάφει τη φετινή χρονιά σε ροδί απόχρωση.

H εταιρεία Pantone είναι, ίσως, η πιο επιδραστική και δημοφιλής εταιρεία παραγωγής χρωματικών παλετών με κύριους πελάτες τις βιομηχανίες εκτυπώσεων, αλλά και με ευρύτερη χρήση των χρωμάτων της σε πλαστικά προϊόντα, υφάσματα και μπογιές σπιτιών.

Για το 2011 λοιπόν, το Ινστιτούτο Χρωμάτων της Pantone αποφάσισε πως το χρώμα που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο και το οποίο χαρακτηρίζει τη χρονιά, είναι μια απόχρωση του ροδί με την ονομασία Pantone 18-2120 Honeysuckle, ή αλλιώς, το χρώμα των ανθών του αγιοκλήματος.

Ενώ πέρυσι το χρώμα της χρονιάς για την εταιρεία ήταν το τιρκουάζ, το οποίο είχε σκοπό να επιφέρει ηρεμία και χαλάρωση, αυτό το νέο φωτεινό χρώμα χρησιμεύει για να ενδυναμώσει το πνεύμα και την ζωτικότητα. Η απόφαση για αυτή την επιλογή πάρθηκε με την ελπίδα πως η συγκεκριμένη απόχρωση θα ανυψώσει τις ψυχές και θα δώσει κουράγιο και αυτοπεποίθηση προς αντιμετώπιση της καθημερινής ζωής.

«Σε περιόδους στρες, χρειαζόμαστε κάτι που να εξυψώσει το πνεύμα μας. Το αγιόκλημα είναι ένα σαγηνευτικό, τονωτικό χρώμα που ανεβάζει την αδρεναλίνη, τέλειο για να διώξει την μελαγχολία», εξηγεί ο Leatrice Eiseman, executive director του Ινστιτούτου Χρωμάτων της Pantone, συνεχίζοντας «Το Αγιόκλημα αντλεί τις θετικές του ιδιότητες από τον ισχυρό δεσμό του με το μητρικό του χρώμα, το κόκκινο, το πιο φυσικό, ζωντανό και ισχυρό χρώμα του φάσματος. Η απόχρωση του αγιοκλήματος μπορεί επίσης να προκαλέσει ένα αίσθημα νοσταλγίας, μιας και η γλυκιά μυρωδιά με την οποία συνδέεται, θυμίζει τις ξέγνοιαστες μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού.»

Σε εσωτερικούς χώρους κατοικιών και επιχειρήσεων, η χρήση του Honeysuckle είναι μια δυναμική και αισιόδοξη δήλωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το χρώμα των τοίχων ή σε μικρές δόσεις με την τοποθέτηση αντικειμένων με αυτή την απόχρωση. Σε κάθε περίπτωση, η απόχρωση του αγιοκλήματος θα δώσει δυναμική ζωντάνια σε κάθε σας επιλογή.