Queen.gr Kérastase Genesis

ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
ΜΕ ΕΜΑΘΕ ΠΟΛΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ
-ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΑΦΗ. ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΧΤΕΝΙΣΜΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ.
ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΕΘΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...

Γράφει η Χριστίνα Χρόνη

Το κομμωτήριο είναι ένας χώρος τον οποίο επισκεπτόμαστε για να βελτιώσουμε την εμφάνιση των μαλλιών μας. Κουρευόμαστε, χτενιζόμαστε, δοκιμάζουμε χρώματα και στιλ και φεύγουμε ανανεωμένες. Το κομμωτήριο ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Κάθε κομμωτήριο μπορεί είναι στην πραγματικότητα ένα spa για τα μαλλιά μας, κυρίως αν μέσα του βρίσκεται ένα «treatment bar» της Kérastase.

Όχι, δεν είναι πραγματικό μπαρ. Είναι οι θεραπείες Fusio Dose όπου όλες οι ανάγκες των μαλλιών μας βρίσκουν απάντηση. Εκεί, οι ειδικοί, μετά τη διαδικασία της διάγνωσης μπορούν να δημιουργήσουν ένα προσωπικό «κοκτέιλ» περιποίησης που να καλύπτουν την βασική και δευτερεύουσα ανάγκη των μαλλιών μας και αυτό ακριβώς χρειαζόμουν όταν επισκέφθηκα το κομμωτήριο Angelopoulos στην Κηφισιά.

Η τριχόπτωση βλέπεις είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα (σου το έχω ξαναπεί) και με την ευκαιρία του ανοίγματος των κομμωτηρίων, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα δεν ήταν η βαφή ή το κούρεμα, αλλά η φροντίδα.

Ήθελα να αφεθώ στα χέρια των ειδικών και της Kérastase κάνοντας την in salon θεραπεία της αγαπημένης μου σειράς Genesis. Είναι η θεραπεία την οποία συμπληρώνει η απολαυστική σειρά Genesis και που μπορεί να κάνει θαύματα τόσο για την εποχική τριχόπτωση, όσο και για την τριχόπτωση εξαιτίας του στρες -αλλά και εκείνης που οφείλεται στην εγκυμοσύνη. Το πρωτόκολλο μάλιστα της θεραπείας, δεν έχει μόνο σαν στόχο να δυναμώσει τα μαλλιά αλλά να προσφέρει και στην κάθε γυναίκα μία πραγματική εμπειρία χαλάρωσης. Είναι -αν θες- ένα δώρο για τα μαλλιά και για τον εαυτό μου που είχα ανάγκη μετά από τόσους μήνες lockdown...

Πρώτο βήμα, λοιπόν, ήταν η κουβέντα με τον Μάνο Αθανασίου, τον stylist που με περιποιήθηκε. Μου εξήγησε τη φιλοσοφία όλων των θεραπειών της Kérastase και έμαθα ότι θα μπορούσα να συνδυάσω την περιποίηση Genesis μαζί με τη θεραπεία Cicaextreme, την άλλη μου μεγάλη αγάπη που απευθύνεται σε ξανθά μαλλιά. Οποιαδήποτε ανάγκη και αν έχουν τα μαλλιά, οι in salon θεραπείες της Kérastase είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να μπορούν να τις αντιμετωπίζουν μεμονωμένα ή συνδυαστικά και η κάθε μία έχει ένα δικό της πρωτόκολλο που είναι σκέτη απόλαυση. Εφόσον όμως το θέμα μου ήταν η τριχόπτωση προχωρήσαμε με τη θεραπεία Genesis. Γιατί όμως; Πόσοι τύποι τριχόπτωσης υπάρχουν; Τον ρώτησα πολλά…

Πόσοι τύποι τριχόπτωσης υπάρχουν;

Δύο. Ο πρώτος είναι η αντιδραστική τριχόπτωση που σχετίζεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, όπως μια εγκυμοσύνη, μια περίοδο με στρες ή μια περιοριστική διατροφή. Και υπάρχει και η προοδευτική τριχόπτωση, κατά την οποία μειώνεται σταδιακά το «κεφάλαιο» των μαλλιών και ο βολβός της τρίχας γίνεται όλο και πιο λεπτός και αδύναμος.

Ποιο προϊόν ξεχωρίζεις από τη σειρά Genesis;

Αρχικά, η σειρά Genesis της Kérastase είναι η Νο1 επιλογή για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, γιατί την αντιμετωπίζει έως και 84%. Αν έπρεπε ωστόσο να ξεχωρίσουμε ένα προϊόν από τη σειρά, , αυτό θα ήταν ο καθημερινός ορός κατά της τριχόπτωσης. Το Serum Anti-Chute Fortifiant ενδυναμώνει συνεχώς το τριχωτό σε βάθος χρόνου, δημιουργώντας το βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων τριχών, ενισχύοντας την αντοχή των μαλλιών ενάντια στην τριχόπτωση. Έτσι τα μαλλιά γίνονται πιο υγιή, πιο δυνατά και πιο όμορφα.

Πόσο σημαντική είναι η καθοδήγηση από τον επαγγελματία κομμωτή για οποιαδήποτε αλλαγή θέλουμε να κάνουμε στα μαλλιά μας;

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική όπως και τα μαλλιά της και μόνο ο κομμωτής ως ειδικός μπορεί να δώσει την κατάλληλη λύση και πρόταση. Η διαδικασία της διάγνωσης- συμβουλευτικής είναι το πρώτο και βασικό βήμα που θα οδηγήσει στην ιδανική υπηρεσία στο κομμωτήριο και στην συνέχεια στην πρόταση περιποίησης για το σπίτι.

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά;

Ακολουθώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιποίησης. Αυτό εξάλλου είναι και η φιλοσοφία της Kérastase. Δηλαδή η συνδυαστική χρήση των προϊόντων που χαρίζει το ιδανικό αποτέλεσμα. Κάθε πρόγραμμα ξεκινά στο κομμωτήριο με συγκεκριμένες τελετουργίες. Στη συνέχεια ακολουθεί η ξεχωριστή πρόταση περιποίηση για το σπίτι που προεκτείνει και συντηρεί το αποτέλεσμα του κομμωτηρίου. Η συνέπεια στο πρόγραμμα είναι προϋπόθεση για να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Η Genesis λοιπόν, είναι η επαγγελματική θεραπεία από την Kérastase που αντιμετωπίζει την τριχόπτωση μαλλιών που έχουν αποδυναμωθεί τόσο στη ρίζα όσο και σε όλο το μήκος της τρίχας και αποτρέπει το σπάσιμο. Ο Μάνος άνοιξε το φακελάκι με την Poudre Détox και την προσέθεσε στο σαμπουάν Genesis Bain Nutri-Fortifiant που ταιριάζει στα δικά μου μαλλιά, τα οποία χρειάζονται επιπλέον θρέψη γιατί είναι πολύ ξηρά εξαιτίας του ντεκαπάζ. Υπάρχει ωστόσο και δεύτερο σαμπουάν, για μαλλιά με λιγότερη ανάγκη θρέψης, το Bain Hydra-Fortifiant.

Αφού έκανε έναν πλούσιο αφρό, το πέρασε σε όλο το κεφάλι μου κάνοντας το πιο απολαυστικό μασάζ…

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η μυρωδιά της σειράς Genesis είναι τόσο μεθυστική που πολλές γυναίκες την επιλέγουν εξαιτίας της και φυσικά συμβάλλει στην εμπειρία περιποίησης.

Αφού είχα σχεδόν κοιμηθεί στα χέρια του Μάνου, είχε έρθει η ώρα για το ξέβγαλμα και για την προετοιμασία του «κοκτέιλ» μου. Ο Μάνος άνοιξε την Fusio-Dose Genesis Booster αμπούλα και της πρόσθεσε το Concentré δημιουργώντας εκείνη τη στιγμή το μείγμα που θα έβαζε στα μαλλιά μου.

Ο συνδυασμός των δύο περιλαμβάνει μία πρωτοποριακή δυναμωτική φόρμουλα με μικροΐνες που μειώνει την τριχόπτωση και παράλληλα θρέφει σε βάθος. Η εφαρμογή γίνεται με ειδικό σπρέι και πραγματικά, πλημμυρίζει όλο το κομμωτήριο άρωμα!

Έπειτα, φόρεσα το σκουφάκι μου και χαλάρωσα για 10 λεπτά όσο άκουγα μουσική και χαρούμενα γέλια. Όλα έμοιαζαν κανονικά για λίγο, όλα ήταν όπως έπρεπε να είναι και τα καλύτερα έρχονταν!

Όταν πέρασε το δεκάλεπτο, ο Μάνος ξέβγαλε μία τελευταία φορά τα μαλλιά μου και είχε έρθει η ώρα για το χτένισμα. Δεν μπορούσα όμως να μην τον ρωτήσω, γιατί δεν ήταν διαθέσιμα τα Fusio-Dose Genesis Booster και Concentré για όλες μας στο σπίτι;

Η απάντηση ήταν πολύ απλή: Μόνο ο κομμωτής ξέρει τι χρειάζονται τα μαλλιά και πώς να κάνει τους απαραίτητους συνδυασμούς. Εμείς, πολύ συχνά, δεν υπολογίζουμε σωστά τις ανάγκες μας. Με ρώτησε μάλιστα τι πιστεύω ότι χρειάζονται τα μαλλιά μου και φυσικά έδωσα λάθος απάντηση. Ήθελα να κάνω τη θεραπεία Cicaextreme αλλά στην πραγματικότητα χρειαζόμουν άλλο συνδυασμό, καλύπτοντας ταυτόχρονα 2 ανάγκες των μαλλιών μου.

Καθώς περνούσε λοιπόν τον ορό Genesis Serum Anti-Chute Fortifiant σε όλο το κεφάλι μου (και στη ρίζα), μου εξήγησε ότι υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο για κάθε Kérastase θεραπεία και ότι μόνο ο κομμωτής μπορεί να προσφέρει την ολοκληρωμένη εμπειρία περιποίησης που απόλαυσα μόλις πριν λίγο.

Το σπρέι θερμοπροστασίας διαδέχτηκε το Serum και ξεκίνησε το styling. Όση ώρα μου έκανε αυτές τις τέλειες μπούκλες, ο Μάνος μού εξήγησε ότι η εποχική τριχόπτωση, η τριχόπτωση εξαιτίας του στρες ή και την εγκυμοσύνη είναι αντιμετωπίσιμες ως και 97% με τη σειρά Genesis και μάλιστα, μου πρότεινε να προσθέσω στη ρουτίνα μου και τις αμπούλες, ιδιαίτερα τώρα τον Απρίλιο που η τριχόπτωση είναι σε έξαρση για όλους μας.

Ήξερα λοιπόν ότι η σειρά Genesis μπορεί να σώσει τα μαλλιά μου γιατί το είχε ήδη κάνει, αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι με μία casual επίσκεψη στο κομμωτήριο, μπορούσα να φύγω με τα πιο απαλά και ανάλαφρα, δυνατά μαλλιά που είχα ποτέ και νιώθοντας σα να έφυγα μόλις από ένα spa. Μάλιστα, ο υπέροχος Μάνος δημιούργησε για εμένα και ένα απόλυτα προσωπικό «πρόγραμμα» περιποίησης για να βάλω τα μαλλιά μου σε… σειρά αφού επιμένω στο ντεκαπάζ! Φυσικά, η επαγγελματική περιποίηση της Kérastase δε σταματά στα χέρια των ειδικών αλλά συνεχίζει στο σπίτι. Φεύγοντας από το κομμωτήριο, αγόρασα όλα τα προϊόντα που χρειάζομαι για να διατηρήσω το αποτέλεσμα απαλότητας, λάμψης και πάνω από όλα δύναμης που μου πρότεινε ο Μάνος! Πώς τα διάλεξε για εμένα;

Καθίσαμε στο «treatment bar» και συζητήσαμε τις ανάγκες μου έτσι ώστε να κλείσω τα μηνιαία ραντεβού μου είτε έχω ανάγκη από κούρεμα και βαφή είτε όχι. Οι ανάγκες των μαλλιών μας εξάλλου δεν είναι μόνο αυτές και η επαγγελματική περιποίηση δεν σταματά εκεί που τελειώνει το ψαλίδι και το πινέλο του ειδικού. Υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά μας και με τη βοήθεια της Kérastase εγώ σκοπεύω να το κάνω! Μετά από τόσο εγκλεισμό είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω στα μαλλιά και τον εαυτό μου!

Αν θέλεις και εσύ να κλείσεις ένα ραντεβού για περιποίηση στα κομμωτήρια Αγγελόπουλος κάλεσε στο 210 8070187.