Queen.gr

Πώς είναι
να απολαμβάνεις
καθημερινά τη
ζωή σου άνευ
συμβιβασμών

Το ραδιόφωνο και η ενημέρωση ήταν πάντα οι μεγάλες μου αγάπες, μαζί με τα ταξίδια με τη μηχανή, φυσικά. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως ανήκω στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι δεν θέλουν να βάζουν όρια στον τρόπο που απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους.

Αυτό σημαίνει πως για να ζω στο full, δηλαδή όπως μου αρέσει, χρειάζεται να κάνω συχνά μερικούς συμβιβασμούς… ή μήπως όχι; Βλέπεις, μεγαλώνοντας διαπίστωσα πως η ζωή είναι λιγότερο περίπλοκη, από όσο πίστευα στο παρελθόν.

Όταν κάνεις τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα, όλα σου φαίνονται «βουνό» και το να μπορείς να συνδυάζεις τις μεγάλες σου αγάπες και όσα σε ευχαριστούν, φαντάζει συχνά δύσκολο έως ακατόρθωτο. Ωστόσο, καθώς αποκτάς εμπειρία, καθώς δοκιμάζεσαι ξανά και ξανά, καθώς προσπαθείς να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να συνδυάζεις όσα αγαπάς και σε συμπληρώνουν, τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο απλά και η καθημερινότητα περισσότερο ανάλαφρη, ακόμη και αν είναι πιο απαιτητική από ποτέ.

Η σημασία του να μην βάζεις συνεχώς όρια στην καθημερινότητά σου

Για όλους τους παραπάνω λόγους και άνευ δεύτερης σκέψης, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην βάζω όρια στην καθημερινότητά μου και να μην κάνω εκπτώσεις σε όσα με ευχαριστούν και με βοηθούν να απολαμβάνω τη ζωή μου στο έπακρο. Και το σίγουρο είναι πως ποτέ -μα ποτέ- δεν θέλω να βάζω όρια όταν βρίσκομαι μπροστά από ένα μικρόφωνο ραδιοφώνου.

Είναι γεγονός πως απολαμβάνω τον on air χρόνο μου όσο τίποτε άλλο και θέλω να βιώνω έντονες και γεμάτες στιγμές, όταν μεταδίδω στα ερτζιανά! Έτσι, η αγαπημένη μου στιγμή της ημέρας περιλαμβάνει πάντα on air αλληλεπίδραση με το κοινό. Επικοινωνώ καθημερινά, λοιπόν, με τους ακροατές μου και μετά τον καθιερωμένο αποχαιρετισμό μας, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο γραφείο της εταιρείας και από εκεί στο σπίτι. Τι κάνω; Αν περίμενες ότι απλώς ξαπλώνω στον καναπέ για να δω τηλεόραση, πλανάσαι πλάνην οικτρά.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και όταν επιστρέφω στη «βάση» μου συνεχίζω να ασχολούμαι με μία από τις μεγάλες μου αγάπες -μετά το ραδιόφωνο, φυσικά- δηλαδή την επικαιρότητα. Θα διαβάσω τις εφημερίδες και τα νέα από το tablet μου όμως, γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να μην μένω μόνο στις οθόνες και τις σελίδες. Διότι αν η μέρα μου δεν έχει πραγματική και ουσιαστική επαφή, αν δεν περιλαμβάνει μία χαλαρή στιγμή άνευ συμβιβασμών, τότε τι νόημα έχει;

Αγαπάτε αλλήλους και μην μασάτε τα λόγια σας

Κλείνω, λοιπόν, το tablet, αφήνω στην άκρη τις εφημερίδες και βγαίνω εκτός σπιτιού. Η μέρα μου ήταν δύσκολη και απαιτητική, ωστόσο, όσο κουρασμένος και αν αισθάνομαι, ξέρω ότι δεν έχει τελειώσει. Διότι μπορεί να μην γνωρίζω τι θα φέρει ο δρόμος μου όμως, όποια νέα εμπειρία και αν βιώσω, πιθανότατα θα αξίζει, ειδικότερα αν περιλαμβάνει συνάντηση με τους φίλους και ουσιαστική επικοινωνία.

Μπορεί, λοιπόν, η μέρα μου να ήταν δύσκολη όμως, την έζησα όπως ήθελα, δηλαδή άνευ συμβιβασμών. Το πιο σημαντικό στοιχείο, βέβαια, είναι πως ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή με καλή παρέα και την αγαπημένη μου μπύρα, τη FIX Άνευ.

Διότι στη ζωή τα καλύτερα «με» είναι «άνευ», ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως παρά την κούρασή μου, θα πάρω τους δρόμους μέσα στη νύχτα για να συναντήσω τους φίλους μου, ακόμη και αν την επόμενη μέρα ξέρω πως θέλω να δώσω όλη μου την ενέργεια στους ακροατές μου και σε αυτό που αγαπώ, δηλαδή την on air αλληλεπίδραση με το κοινό!

Αν με ρωτήσεις, λοιπόν, ποιο είναι το «κλειδί» για μία πιο αισιόδοξη και γεμάτη καθημερινότητα, θα σου πω ότι είναι οι στιγμές που περιέχουν περισσότερα «άνευ» και λιγότερα «με».

Διότι για εμένα, άνευ πλάνων, οι πιο απλές στιγμές μπορούν να γίνουν οι πιο όμορφες, πόσo μάλλον αν περιλαμβάνουν φίλους και την αγαπημένη μου μπύρα χωρίς αλκοόλ με την αυθεντική και γεμάτη γεύση, δηλαδή τη FIX Άνευ.

Να θυμάσαι πως μία ζωή με ελευθερία στις επιλογές σου, είναι μια όμορφη ζωή και όταν μπορείς να κάνεις επιλογές άνευ συμβιβασμών, είσαι ο εαυτός σου. Και το να είσαι αυθεντικός σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, είναι μία αξία ανεκτίμητη, που μόνο κερδισμένο μπορεί να σε βγάλει!

Συνέχισε να απολαμβάνεις τη ζωή σου με τον δικό σου μοναδικό τρόπο, συνέχισε να υποστηρίζεις τις επιλογές σου και να κάνεις ό,τι πραγματικά αγαπάς και σε εκφράζει και φρόντιζε όταν το κάνεις, να είναι άνευ συμβιβασμών. Διότι στη ζωή κάποια «άνευ» είναι καλύτερα από τα «με».
Άλλωστε, όπως λέω και στους ακροατές μου, αγαπάτε αλλήλους και μην μασάτε τα λόγια σας!