ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ»
ΤΟΥ MULTITASKING
ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ
ΕΝΑ BOOST

Λένε πως κάθε ηλικία και κάθε δεκαετία της ζωής μας, έχει τη χάρη της. Ωστόσο, δεν γίνεται να μην συμφωνήσουμε πως καθώς μεγαλώνουμε, παρατηρούμε πως ο οργανισμός μας έχει διαφορετικές αντοχές και άλλες ανάγκες. Διότι κακά τα ψέματα, άλλο είναι να εργάζεσαι και να «τρέχεις» όλη μέρα όταν είσαι 20 και 30 και άλλο όταν έχεις γιορτάσει τα 50 χρόνια ζωής. Στη δική μου περίπτωση, το να κινούμαι όλη μέρα και σχεδόν κάθε μέρα σε υψηλές ταχύτητες, είναι ο «κανόνας». Γιατί όταν είσαι επιχειρηματίας και το πρόγραμμά σου περιλαμβάνει πολλά meetings και ακόμη περισσότερο multitasking, δεν έχεις άλλη επιλογή.

Μέχρι προσφάτως, λοιπόν, πίστευα ότι τίποτα δεν με «χώριζε» από τον 30χρονο εαυτό μου. Μέχρι που πήγα στο σούπερ μάρκετ και δεν θυμόμουν τι ήθελα να πάρω, μέχρι που έχασα ένα deadline, για το οποίο πίστευα πως δεν χρειαζόμουν reminder. Κάπου ανάμεσα στα απανωτά meetings, τα αναρίθμητα emailsκαι το άγχος της καθημερινότητας, ο εγκέφαλός μου είχε αρχίσει να πιέζεται αρκετά και η μνήμη μου, να με προδίδει.

Στην αρχή απέδωσα το πρόβλημα στο burnout, που σχεδόν όσοι γνώριζα βίωναν έπειτα από μία μεγάλη περίοδο τηλεργασίας. Γρήγορα όμως, συνειδητοποίησα πως όσα reminders και αν έβαζα και όσα post-it και αν κολλούσα στην οθόνη του υπολογιστή, οι πνευματικές μου αποδόσεις χρειάζονταν ένα boost για να επανέλθουν.

Διανύοντας, λοιπόν, αισίως την έκτη δεκαετίας της ζωής μου, δεν γινόταν παρά να διερωτηθώ: Τελικά, μπορούσα να επαναφέρω τη μνήμη μου και να τονώσω τις πνευματικές μου αποδόσεις; Όπως αποδείχθηκε, χρειαζόταν να κάνω απλώς μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μου και να αντιμετωπίσω το πρόβλημα περισσότερο ολιστικά. Και στην περίπτωση που αισθάνεσαι και εσύ πως η μνήμη σου σε προδίδει όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, ρίξε μια ματιά στη λίστα που ετοίμασα για εσένα -και με ευχαριστείς μετά!

ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΟΛΙΣΤΙΚΑ

Οφείλω να ομολογήσω πως λόγω της έντονης καθημερινότητάς μου, η διατροφή μου ερχόταν συχνά σε δεύτερη μοίρα. Με λίγα λόγια, μέχρι προσφάτως το μενού μου περιοριζόταν σε γρήγορες και πρόχειρες διατροφικές λύσεις. Όλα αυτά μέχρι που διάβασα ένα άρθρο σχετικά με το ότι η διατροφή επηρεάζει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου, κάτι που σήμαινε πως έπρεπε να δω το θέμα της τόνωσης της μνήμης μου, περισσότερο ολιστικά. Όπως έμαθα, μάλιστα, υπάρχουν και συγκεκριμένα βότανα που φέρονται να ευνοούν τη λειτουργία του εγκεφάλου και του προσφέρουν τα συστατικά που έχει ανάγκη για να παραμένει σε εγρήγορση. Από τον κουρκουμά μέχρι το μπακόπα και από το τζίνγκο μπιλόμπα, μέχρι το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο.

Βέβαια, αν όλη μέρα «τρέχεις», όπως εγώ, πιθανότατα δεν σου είναι εύκολο να εντάσσεις όλα τα παραπάνω στη διατροφή σου κάθε μέρα. Μπορείς όμως, να επιλέξεις ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ένα βοτανικό μείγμα με όλα τα παραπάνω, αλλά και τις απαραίτητες για τον οργανισμό σου βιταμίνες, όπως το NEUBRIA MEMORY* που είναι πλέον ο «σύμμαχός» μου για να μην ξεχνάω τίποτα και με βοήθησε να δω πολύ σύντομα αποτελέσματα. Το πώς και το γιατί θα το μάθεις αμέσως!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΚΑ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΩΝ

Όταν πήγα στο φαρμακείο της γειτονιάς μου και ρώτησα τη φαρμακοποιό αν είχε κάτι να μου προτείνει για να τονώσω τη μνήμη μου, η αλήθεια είναι πως παραξενεύτηκα όταν μου είπε να στραφώ στα νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής. Νόμιζα πως τα ήξερα όλα όμως, για τα νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής δεν είχα ιδέα. Αξίζει να μάθεις, λοιπόν, πως τα νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής, όπως το NEUBRIA MEMORY, το 2-σε-1 νοοτροπικό και πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα που ανακάλυψα πρόσφατα και υποστηρίζει τη μνήμη, τη μάθηση και την ανάκληση πληροφοριών και διατηρεί τη γνωσιακή λειτουργία, περιέχουν φυσικά συστατικά, βότανα και βιταμίνες, που διεγείρουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου, βοηθώντας τον να αποδίδει καλύτερα.

Ο λόγος που το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής κάνει πραγματικά τη διαφορά και είναι μοναδικό στην κατηγορία του, έχει να κάνει με το ότι περιέχει ένα δραστικό βοτανικό μείγμα με τα πιο αποτελεσματικά βότανα από όλον τον κόσμο, τα οποίο σε συνδυασμό με φυσικά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, προσφέρει επιστημονικώς αποδεδειγμένη δράση. Ο συνδυασμός αυτός δρα συνεργιστικά, υποστηρίζοντας πολύπλευρα το μυαλό και το σώμα, αποτελεί δηλαδή μία ολιστική προσέγγιση του ζητήματος και δεν το αντιμετωπίζει μεμονωμένα. Και με αυτόν τον τρόπο, το NEUBRIA MEMORY μπορεί να σε βοηθήσει να «ξεκλειδώσεις» τον εγκέφαλό σου, να τονώσεις τη μνήμη σου και να φροντίσεις ταυτόχρονα μυαλό και σώμα.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΚΑΙ
ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΥΠΝΟ

Μπορεί το καθημερινό multitasking και οι συνεχείς επαγγελματικές υποχρεώσεις να σε κουράζουν όμως, όπως το σώμα σου, έτσι και ο εγκέφαλός σου χρειάζεται να μένει σε «φόρμα» για να λειτουργεί στο βέλτιστο. Αν αποφασίσεις, λοιπόν, να αντιμετωπίσεις το θέμα της τόνωσης της μνήμης σου περισσότερο ολιστικά, προσπάθησε να το κάνεις στο έπακρο. Δηλαδή επενδύοντας στα ευεργετικά οφέλη του NEUBRIA MEMORY και την ίδια ώρα, προσπαθώντας να «προπονείς» καθημερινά τον εγκέφαλό σου. Για παράδειγμα, προσπάθησε να αφιερώνεις έστω και δέκα λεπτά τη μέρα για να διαβάζεις ένα απόσπασμα από κάποιο βιβλίο ή «κατέβασε» ένα app στο κινητό σου για να μάθεις μία ξένη γλώσσα.

Επίσης, όπως ακριβώς το σώμα σου έχει ανάγκη από ξεκούραση, για να μπορεί να συνεχίζει να ανταποκρίνεται πλήρως στο έντονο πρόγραμμα της καθημερινότητάς σου, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον εγκέφαλό σου. Στη δική μου περίπτωση, λοιπόν, συνέχισα να ξυπνάω κάθε πρωί πρώτος, αλλά άρχισα να μην κοιμάμαι τελευταίος. Βλέπεις, σύμφωνα με μελέτες, οι λίγες ώρες ύπνου τη νύχτα έχουν τεράστια επίδραση στις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη μνήμη.

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, για να τονώσεις τη μνήμη και τις πνευματικές σου αποδόσεις και να μην βασίζεσαι στο εξής μόνο στα post-it για να μην ξεχνάς τα meetings σου, αξίζει να υιοθετήσεις μία πιο ολιστική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στη φροντίδα του εγκεφάλου σου, δηλαδή μία προσέγγιση που περιλαμβάνει τόσο την περισσότερο στοχευμένη βελτίωση της διατροφής σου με τρόφιμα και νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής που ευνοούν τη γνωσιακή λειτουργία, όσο και την άσκηση και την ενεργοποίηση του εγκεφάλου σου. Ό,τι και αν περιλαμβάνει το καθημερινό σου πρόγραμμα, μην ξεχνάς πως ο εγκέφαλός σου είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις και στο χέρι σου είναι να τον «ξεκλειδώσεις» και να τον φροντίσεις, για να επιτύχεις την πιο παραγωγική εκδοχή του εαυτού σου.

*Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 73821-5/16-07-2020. Κατάλληλα και για vegans. Να μη χρησιμοποιούνται από παιδιά, εγκύους και γυναίκες που θηλάζουν.