Το νούμερο στη ζυγαριά δεν έχει σημασία…

Διάβασε 5 λόγους γιατί πρέπει να σταματήσεις να της δίνεις τόση σημασία επιτέλους!

 

Το σενάριο είναι γνωστό: ξεκίνησες διατροφή (δεν την λέμε δίαιτα), έβαλες μπαταρία στην ζυγαριά σου και ζυγίζεσαι 30 φορές την ημέρα. We’ve been there! Όσο το βάρος σου παραμένει σταθερό ή και (Θου Κύριε!) ανεβαίνει τόσο στρεσάρεσαι, τόσο απογοητεύεσαι και άλλο τόσο... ζυγίζεσαι για να δεις αν υπάρχει κάποια αλλαγή. Σταμάτα! Δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις και το νούμερο στην ζυγαριά δεν έχει και τόση σημασία! Διάβασε γιατί...

 

kentriki d8b60

 

1. Το βάρος σου δεν είναι σταθερό κάθε μέρα
Ό, τι και αν κάνεις το βάρος σου θα διαφοροποιείται και αυτό είναι γεγονός. Μάλιστα, μπορείς να δεις τεράστιες διαφορές μέσα σε έναν μόλις μήνα ακόμα και αν κάνεις διατροφή πείνας! Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα σου κάνει κατακράτηση, έρχονται εκείνες οι δύσκολες μέρες... πολλά παίζουν ρόλο συνεπώς μην ζυγίζεσαι καθημερινά ούτε ανά μια ώρα. Το νούμερο δεν έχει καμία σημασία.


2. Οι μύες σου ζυγίζουν πολύ
Αν έχεις ξεκινήσει γυμναστήριο ή κάποιο άθλημα για να βοηθήσεις την κατάσταση και η ζυγαριά σου λέει πως την χειροτερεύεις... μην την πιστεύεις! Οι μύες σου ζυγίζουν περισσότερο από το λίπος συνεπώς, όσο γυμνάζεσαι και τονώνονται μπορεί η ζυγαριά να δείχνει περισσότερα κιλά αλλά οι πόντοι σου να μειώνονται. Άλλο ένα ψέμα της ζυγαριάς...


3. Η ζυγαριά ζυγίζει τα πάντα
.. το νερό που ήπιες, την σαλάτα που έφαγες, όλα! Δεν είναι ακριβές το νούμερο σε σχέση με το σώμα σου κυρίως όταν ζυγίζεσαι καθημερινά. Αποφάσισε μια μέρα και μια ώρα κατά την οποία θα ζυγίζεσαι και μην ανεβοκατεβαίνεις σε αυτή την ψεύτρα!

 

 

mesa 2 2d7ac

 


4. Ο κάθε ένας έχει το δικό του βάρος
Το ότι μπορεί ο κανόνας να λέει πως για το ύψος σου το βάρος σου θα πρέπει να είναι Χ αυτό δεν σημαίνει πως ισχύει. Το κάθε σώμα είναι διαφορετικό, ξεχωριστό και δεν ισχύει ο ίδιος κανόνας για όλους. Συνεπώς, αν η ζυγαριά σε δείχνει 5 κιλά πάνω από αυτό που θα «έπρεπε» να δείχνει, δεν σημαίνει πως πρέπει να χάσεις αυτά τα 5 κιλά!


5. Είναι ψυχοφθόρο
Πόσο σε αγχώνει, σε στεναχωρεί, σε απογοητεύει... είναι εντυπωσιακό το πόσο κακό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία μας ένα νούμερο σε ένα μηχάνημα. Μην ο κάνεις αυτό στον εαυτό σου! Ναι, για την υγεία μας πρέπει να προσέχουμε κάπως τα κιλά μας αλλά όχι εμμονικά. Να θυμάσαι, η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στην αυτοπεποίθηση και την καλή διάθεση, όχι στα νούμερα!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ