Φάκελος Modeling: Τελικά είναι επάγγελμα γεμάτο από χρυσόσκονη;

Κάππη Μελίνα
Φάκελος Modeling: Τελικά είναι επάγγελμα γεμάτο από χρυσόσκονη;

Μερικές αλήθειες που πρέπει να διαβάσεις!

Τα περισσότερα κορίτσια όταν ήμασταν μικρές επηρεασμένες από τα περιοδικά και τις διαφημίσεις είχαμε σκεφτεί πως θα ήταν αν ήμασταν εμείς στη θέση αυτών των γυναικών, αν φορούσαμε εμείς όλα αυτά τα υπέροχα haute couture ρούχα και μας φωτογράφιζαν σε μαγευτικά τοπία, εξωτικά μέρη και περπατούσαμε στις μητροπόλεις της μόδας για μεγάλους οίκους υψηλής ραπτικής.

Givenchy HC fsh S19 109

Και έφτασε η στιγμή που καθημερινά τα social μας κατακλύζονται από μοντέλα και ριάλιτι μόδας με νεαρές γυναίκες που προσπαθούν να αγγίξουν το όνειρό τους, να ακολουθήσουν τα χνάρια των διάσημων μοντέλων του εξωτερικού και να ξεχωρίσουν στο χώρο της μόδας και όχι μόνο.Όμως, αυτό που αγνοούν και εκείνες αλλά και το κοινό που τις παρακολουθεί είναι ότι το μόντελινγκ είναι απλά ένα επάγγελμα χωρίς χρυσόσκονη και δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα αντίθετα, μπορεί να γίνει σκληρό σε βαθμό ανθρωποφαγίας.

Μπαίνοντας σε αυτό το χώρο αυτόματα εισέρχεσαι σε έναν κόσμο που η εικόνα κυριαρχεί και αρχίζεις να συνειδητοποιείς την υποκειμενικότητα και τη φθαρτότητα της ομορφιάς. Δεν έχει σημασία αν είσαι ψηλή, ξανθιά ή μελαχρινή, αδύνατη ή plus size .Θα υπάρξουν εκείνοι που θα σε απορρίψουν αλλά θα υπάρξουν και εκείνοι που θα σε λατρέψουν και θα σε αποθεώσουν.

Elie Saab HC fsh S19 032

Αν θες να ασχοληθείς με αυτό να το κάνεις, αλλά να σε προστατέψεις! Να προστατέψεις την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου.Τα μεγαλύτερα μοντέλα που πέρασαν από αυτό το χώρο και άφησαν το στίγμα τους στις επόμενες γενιές δεν ήταν απλά όμορφες γυναίκες αντίθετα, ήταν πολλά περισσότερα από αυτό! Η Ζιζέλ, η Kate Moss που τόσα έχουν πει για το ύψος της ή η Cara Delevigne δεν υπήρξαν τα τέλεια πρότυπα ομορφιάς. Υπήρξαν όμως ως παραδείγματα γυναικών που κυνήγησαν τα όνειρά τους και χρησιμοποίησαν το μυαλό και την προσωπικότητα τους για να ξεχωρίσουν.Η μόδα είναι μορφή τέχνης και η τέχνη δεν υπακούει σε νόρμες, νόμους και καλούπια δε χρειάζεται να πληροίς καμία προϋπόθεση για να κάνεις αυτό που αγαπάς πέρα από το να το αγαπάς πραγματικά! Ούτε μυστικά υπάρχουν, ούτε συνταγές επιτυχίας μόνο σκληρή δουλειά και επαγγελματισμός.Αν είσαι διατεθειμένη να περνάς από δεκάδες castings μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο για εσένα και να ακούσεις πολλά «όχι» μέχρι τη στιγμή του πολυπόθητου «ναι» τότε ξεκίνα!

Ψάξε στα credits των editorials για agencies, στείλε μερικές φωτογραφίες με τα στοιχεία σου στο mail τους και φυσικά συνάντησε τους από κοντά στα γραφεία τους.

Murad HC fsh S19 018

Η μόδα διαρκώς αλλάζει το ίδιο και τα πρότυπα ομορφιάς μην προσπαθήσεις να γίνεις κάτι άλλο, γιατί αυτό που θα αγαπήσουν σε εσένα είναι η αλήθεια σου, αυτή που διηγείσαι μέσα από τις φωτογραφίες σου, όταν βρίσκεσαι απέναντι από τον φακό. Όπως είχε πει η K.M. “If you are beautiful inside it shows on the outside, for sure”

Να θυμάσαι ότι όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή η μαγεία και η ευτυχία βρίσκεται στο ταξίδι, όχι στον προορισμό!

Διάβασε ακόμα:Η Βίκυ Καγιά φόρεσε το suit trend της σεζόν