Απλές καθημερινές κινήσεις για να μακρύνουν πολύ πιο γρήγορα τα μαλλιά σου

Κάππη Μελίνα
Απλές καθημερινές κινήσεις για να μακρύνουν πολύ πιο γρήγορα τα μαλλιά σου

Προσέχουμε για να έχουμε!

Τα μαλλιά για εμάς τις γυναίκες είναι βασικό κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας και όλες τα θέλουμε υγιή και δυνατά.Υπάρχουν όμως φορές που χωρίς να το γνωρίζουμε τους προκαλούμε μεγάλη φθορά.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της τρίχας είναι η αυξημένη θερμότητα.Ειδικά το σίδερο και το πιστολάκι σταδιακά καίνε τα μαλλιά με αποτέλεσμα να παρατηρούμε ότι γίνονται αδύναμα και σπάνε.Αν δεν μπορείς να αποφύγεις το styling προσπάθησε τουλάχιστον να μην γίνεται σε καθημερινή βάση. Προμηθεύσου καλής ποιότητας σίδερο με κεραμικές πλάκες και δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας.

Αν πάλι χρησιμοποιείς πιστολάκι, που ιδιαίτερα το χειμώνα είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις, φρόντισε να το κρατάς σε απόσταση από τα μαλλιά σου και φυσικά σε κάθε περίπτωση πριν τα εκθέσεις σε οποιαδήποτε μορφής θερμότητα πέρασε ένα ειδικό προϊόν προστασίας.

charles-x1-24uZrvz0-unsplash.jpg

Ένα ακόμα συχνό λάθος που κάνουμε είναι ο τρόπος που τα χτενίζουμε, βιαστικά και ξεκινώντας από τη ρίζα προς τα κάτω.Αν δε θες να ταλαιπωρείς το τριχωτό της κεφαλής προσπάθησε να βουρτσίζεις πρώτα τις άκρες και σταδιακά να πηγαίνεις προς τα πάνω ενώ καλό θα ήταν με το ένα σου χέρι να κρατάς τα μαλλιά ώστε να δημιουργείται αντίσταση και να μην πονάς στη ρίζα.

Ειδικά αν υποφέρεις από λιπαρότητα προσπάθησε ενώ λούζεσαι να μην χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό.Αντικατάστησε το με χλιαρό και θα δεις τεράστια βελτίωση καθώς θα μειώσεις την έκκριση του σμήγματος.

Τέλος, ακόμα κι αν προσπαθείς να τα μακρύνεις μην αναβάλεις το ραντεβού με τον κομμωτή σου.Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι η δημιουργία ψαλίδας στις άκρες οι οποίες θα αρχίζουν να σπάνε και τελικά θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.Προσπάθησε να τα κουρεύεις τουλάχιστον μία φορά στους δύο μήνες ώστε να τους δώσεις την αναζωογόνηση που τόσο ανάγκη έχουν!

Διάβασε ακόμα:Σταμάτα ό, τι κάνεις τώρα και δες το tip που θα σου αλλάξει τη ζωή!