Τα detox βότανα που χρειαζόμαστε μετά τις γιορτές!

Κάππη Μελίνα
Τα detox βότανα που χρειαζόμαστε μετά τις γιορτές!

Μάθε για τα οφέλη τους!

Μετά από τις διακοπές όλες χρειαζόμαστε ένα mini detox πρόγραμμα για να αποκτήσουμε ξανά την ευεξία μας και ενδεχομένως να χάσουμε και μερικά επιπλέον κιλά που πήραμε κατά την περίοδο των γιορτών!

Η λύση έρχεται από τη φύση και τα υπέροχα βότανα που μας προσφέρει!

Σε αυτή την προσπάθεια θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα το πράσινο τσάι που αποτελεί διαχρονικό σύμμαχο μας στο αδυνάτισμα, η λουίζα αλλά και η θαυματουργή και λιγότερο γνωστή σημύδα!

Ας δούμε αναλυτικά πώς μπορούμε να παρασκευάσουμε κάποιο αφέψημα και ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρει το καθένα ξεχωριστά!

1.Πράσινο τσάι

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου! Σε αντίθεση με άλλα τσάγια περιέχει πολύ μικρή ποσότητα καφεΐνης και αυτό το καθιστά κατάλληλο και για άτομα που κάνουν ομοιοπαθητική. Ιδιαίτερα πολλά είναι τα οφέλη του στο αδυνάτισμα καθώς αποδεδειγμένα δρα κατά του λίπους, μειώνει τα επίπεδα της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης LDL και βοηθά στη ρύμθιση του σακχάρου στο αίμα.Είναι λοιπόν το καταλληλότερο, αν έχεις ξεκινήσει διατροφή, για να χάσεις τα κιλά των διακοπών.Το βρίσκεις σχεδόν παντού χύμα ή σε ατομικά φακελάκια!

oriento 8bIwzXRosfk unsplash

2.Λουίζα

Μας έρχεται από το μακρινό Περού και πλέον γίνεται ολοένα και πιο γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Βοηθά πολύ σε προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι και το πεπτικό σύστημα ενώ παράλληλα προσφέρει τόνωση στον οργανισμό! Μαζί με την σημύδα είναι οι κυριότεροι σύμμαχοι μας κατά της κυτταρίτιδας και μπορείς να δοκιμάσεις τα δύο βότανα συνδυαστικά!

Παρασκευή:Σε νερό που έχει βράσει προσθέτεις δύο κ.γ. λουίζα, το σκεπάζεις για δέκα λεπτά και στη συνέχεια το σουρώνεις και είναι έτοιμο να το πιείς!

arseniy kapran p99ZKwVGBRA unsplash

3.Σημύδα

Η σημύδα είναι ένα βότανο πλούσιο σε ερπένια, τανίνες και φλαβονοειδή που είναι ιδιαίτερα ευεργετικά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Επίσης, ενισχύει την κυκλοφορία της λέμφου και βοηθάει την ομαλή λειτουργία των νεφρών! Είναι ίσως το πιο κατάλληλο βότανο για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και καλό θα ήταν να το δοκιμάσεις άμεσα παρά την λίγο πικρή του γεύση.Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

Παρασκευή:Σε νερό που έχει βράσει προσθέτεις δύο κ.γ. σημύδα, το σκεπάζεις για δέκα λεπτά και στη συνέχεια το σουρώνεις και είναι έτοιμο να το πιείς!

oriento fLZeuI OFBc unsplash

Διάβασε ακόμα:Οι 8 καλύτερες πηγές άπαχης πρωτεΐνης