Το smoothie της Μαρίας Ηλιάκη είναι αυτό που θες για τα απογεύματα της καραντίνας

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το smoothie της Μαρίας Ηλιάκη είναι αυτό που θες για τα απογεύματα της καραντίνας

Γευστικό απογευματινό σνακ

Η δεύτερη καραντίνα μόλις ξεκίνησε και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη μέρα της. Ακόμη είναι νωρίς και κατανοούμε το ότι δεν συνήθισες ακόμη τον εγκλεισμό, ωστόσο μας έχει συμβεί ξανά και ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε πάνω κάτω. Τώρα που δεν θα μπορείς να βγαίνεις τα απογεύματα είναι στη διάθεσή σου για να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου ή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή απλά για να ξεκουράζεσαι.

Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από ένα απογευματινό cocooning με το χριστουγεννιάτικο δέντρο δίπλα σου (όταν στολίσεις οκ) κι ένα βιβλίο στο χέρι; Ναι, να έχεις κι ένα γευστικό smoothie μαζί και να το απολαμβάνεις διαβάζοντας. Εμείς βρήκαμε ήδη ποιο θα είναι το smoothie αυτό και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις, αλλά και πολύ νόστιμο και υγιεινό.

«Κλέψαμε» τη συνταγή από τη Μαρία Ηλιάκη και το βαφτίσαμε ως το smoothie της καραντίνας, γιατί κατι μας λέει πως αυτό το smoothie θα το φτιάχνουμε συνέχεια τις ημέρες αυτές. Τι θα χρειαστείς θα σου πούμε ευθύς αμέσως:

½ κούπα γιαούρτι
½ κούπα ρόφημα αμυγδάλου
1 μπανάνα
φυστικοβούτυρο
λίγο κακάο

Η διαδικασία γνωστή κι εύκολη. Ανακατεύεις όλα σου τα υλικά στο μπλέντερ, αδειάζεις σε ποτήρι και απολαμβάνεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θέλεις.