Τα καλλυντικά που δεν αποχωρίζομαι!

Κάππη Μελίνα
Τα καλλυντικά που δεν αποχωρίζομαι!

Και μερικά ακόμα tips!


Επειδή το σημερινό μου άρθρο αφορά καλλυντικά να σου πω ότι για εμένα το ομορφότερο αποτέλεσμα είναι το φυσικό. Ανάλαφρες διάφανες υφές, σωστές αποχρώσεις, απαλά σβησίματα και σεβασμός των φυσικών μας, ιδιαίτερων και μοναδικών χαρακτηριστικών. Σκοπός μας είναι να τα αναδείξουμε και όχι να τα αλλάξουμε! Και σε αυτό συμφωνεί όλος ο κόσμος της μόδας που πλέον αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά των γυναικών και έχει αφήσει πίσω τα έντονα κοψίματα και τα «τέλεια» φρύδια! Ακόμα και τα καλλυντικά έχουν πλέον πολύ πιο διάφανες και λεπτόρρευστες υφές!



Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από το πρώτο βήμα στο μακιγιάζ μου που δεν είναι άλλο από μια καλή ενυδατική κρέμα! Αν θες να έχεις ομοιόμορφο και λείο αποτέλεσμα χωρίς τα ενοχλητικά σπασίματα και τις δυσχρωμίες φρόντισε το δέρμα σου να είναι πολύ καλά ενυδατωμένο. Θα διαπιστώσεις, ότι αμέσως μετά, το fond de teint σου θα απλώνεται εύκολα και το αποτέλεσμα θα είναι λαμπερό και όχι θαμπό ή με εφέ μάσκας! Η ενυδατική που χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο είναι η Essential Day Moisturizer της Ahava. Πολύ ενυδατική, ελαφριά με υπέροχο άρωμα και υφή. Μια εξαιρετική επιλογή για λιπαρά δέρματα είναι η Effaclar Duo+ από την La Roche-Posay τη χρησιμοποιούσα για χρόνια και είναι πραγματικά αποτελεσματική και πολύ οικονομική! Στη συνέχεια βάλε μικρή ποσότητα βάσης, η δική μου αγαπημένη είναι το Touche Éclat Blur Primer, YSL.



Αναφορικά με το fond de teint λόγω δουλειάς έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα επώνυμα, επαγγελματικά προϊόντα και κατέληξα ότι προτιμώ ελαφριές συνθέσεις ενώ επιλέγω να το απλώνω με τα χέρια και όχι με πινέλο για να βάζω μικρότερη ποσότητα! Αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα, θα σου πρότεινα κάποιο με σιλικόνη καθώς παρά το γεγονός ότι δεν είναι το ιδανικότερο συστατικό για το δέρμα σου θα δεις ότι θα σου προσφέρει αποτέλεσμα που θα διαρκέσει πράγμα δύσκολο για αυτόν τον τύπο επιδερμίδας. Η τελευταία μου εμμονή είναι το Melaperfect της Darphin, το οποίο είναι καλυπτικό και ταυτόχρονα ελαφρύ, στα plus έχει SPF15!

Και τώρα πάμε στα μάτια!Αν είστε και εσείς τόσο ανοιχτόχρωμες όσο εγώ λογικά θα αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους. Εδώ έχω δύο μεγάλους συμμάχους το corrector (bisgue) από Bobbi Brown και το Effacernes της Lancome. Τοποθετείς πρώτα τη βάση και αφού σβήσεις τους κύκλους προσθέτεις μικρή ποσότητα concealer για να δώσεις φως και να φαίνεται το βλέμμα σου πιο ξεκούραστο! Από σκιές αποφεύγω τις μπρονζέ και αγαπώ πολύ τις χρυσές και καφε-γκρι αποχρώσεις ξεχωρίζοντας την satin taupe της Mac. Όσο για πλούσιες βλεφαρίδες επίσης μετά από πολλές δοκιμές έχω καταλήξει στην cinescope από Sephora! Αν θες έντονο αποτέλεσμα απόφυγε τα βουρτσάκια από φυσική τρίχα και προτίμησε μάσκαρα σε μαύρο χρώμα. Πρόσθεσε επίσης μολύβι πολύ κοντά στη ρίζα των βλεφαρίδων σου και θα δεις πόσο άμεσα οι βλεφαρίδες σου θα δείχνουν πιο πυκνές και με περισσότερο όγκο.

unnamed 7


Για φυσικό χρώμα στα μάγουλα χωρίς να κινδυνεύω να βγει πολύ έντονο τους τελευταίους μήνες φοράω το blushbaby sheertone blush επίσης της Mac. Αν τα χρώματα σου είναι πιο ζεστά προτίμησε κάτι λιγότερο ροζ με ροδακινή βάση. Για εμάς τις ξανθιές από την άλλη τα απαλά ροζ-μπεζ ρουζ είναι η καλύτερη λύση για να δώσουμε χρώμα αποφεύγοντας τις υπερβολές.



Κλείνοντας άφησα για το τέλος τα χείλη! Σας έχω ξαναγράψει ότι αγαπώ το lip balm του Korres το οποίο βγαίνει σε τέλειες αποχρώσεις και είναι και φοβερά ενυδατικό. Ωστόσο, η διαχρονική μου αγάπη που ταιριάζει και σε όλες τις φίλες μου ανεξαρτήτα από τα χρώματα τους είναι το Mehr της Mac γλυκό, διακριτικό τόσο όσο είναι κραγιόν που θα το φοράς όλη μέρα! Επίσης , αγαπημένη επιλογή είναι και το artist rouge mat m103 της make up forever όταν επιλέγω να δώσω έμφαση στα μάτια και θέλω κάτι πιο ήσυχο στα χείλη.Last but not least! Αν και μεταξύ 16-19 φορούσα φανατικά έντονα χρώματα σε κραγιόν παρατήρησα ότι με μεγαλώνουν και κάνουν το πρόσωπο μου πιο σκληρό. Ξέρω ότι όλες αγαπάμε το κόκκινο κραγιόν αλλά πριν αποφασίσεις κάνε μια δοκιμή και ίσως ανακαλύψεις ότι τα χρώματα που είναι κοντά στη φυσική απόχρωση των χειλιών σου είναι αυτά που σου ταιριάζουν περισσότερο!



Σε φιλώ μέχρι την επόμενη φορά και σε περιμένω στο προσωπικό μου Instagram!!!



Διάβασε ακόμα:"5+1 beauty προϊόντα νυκτός που θα σε κάνουν να ξυπνήσεις… άλλος άνθρωπος"