Νέος Δακτύλιος: Ποια οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου

Νέος Δακτύλιος: Ποια οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου

Τι θα ισχύσει με το Νέο Δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου.

Οι αρμόδιοι υπουργοί και τοπικοί φορείς φέρονται να κατέληξαν, σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στις κατηγορίες των οχημάτων που θα εισέρχονται ελεύθερα στον Δακτύλιο ο οποίος τίθεται σε ισχύ στην Αθήνα από τις 25 Οκτωρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε οι άδειες δακτυλίου που χορηγούνται από την αστυνομία να μειωθούν κατά 50%, καθώς σήμερα υπολογίζεται ότι αυτές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ξεκινήσει μελέτη για να επαναπροσδιοριστούν τα γεωγραφικά όρια του δακτυλίου, καθώς χρειάζεται αναπροσαρμογή ο σχεδιασμός του και ενδεχομένως να επεκταθεί.

Ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που κυκλοφορούν στην Αττική ανέρχεται σε 2,3 εκατομμύρια εκ των οποίων ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και υβριδικά είναι τα 7.654. Παράλληλα εκτιμάται ότι με κινητήρες euro 6 (χαμηλών ρύπων) είναι κάτω από 300.000.

Το μέτρο του δακτυλίου έχει σκοπό τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της Αθήνας και κατά συνέπεια τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω των αερίων ρύπων κατά τη λειτουργία των οχημάτων, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας όσο και στην περιοχή του κέντρου της. Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας παρόμοιου χαρακτήρα ισχύουν και σε ορισμένες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr