Στον κόσμο της δαντέλας και της μάσκαρα

Στον κόσμο της δαντέλας και της μάσκαρα

Η Helena Rubinstein ανανεώνει τη δημιουργική της συνεργασία με τη διάσημη Σχολή Γραφικών Τεχνών, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Design Penninghen (École Supérieure d'Arts Graphiques et d'Architecture Intérieure - Design) και εμπιστεύεται τη συσκευασία της μάσκαρα Lash Queen Sexy Blacks στη φαντασία νέων σχεδιαστών.

«Ήταν προφανής για μένα η σύνδεση ανάμεσα στη δαντέλα και τη μάσκαρα: ανέκαθεν πίστευα ότι το μακιγιάζ των ματιών είναι το μόνο που χρειάζεται μια γυναίκα, για να μην αισθάνεται γυμνή, οπότε έντυσα τη μάσκαρα με ένα ανάλαφρο, ελαφρώς γυμνό ρούχο» λέει η Claire Jacquemart, νικήτρια του διαγωνισμού που διοργάνωσε η Helena Rubinstein.

Μιλώντας για την αισθητική προσέγγιση που ακολούθησε εξηγεί: «Έντυσα τη μάσκαρα όπως οι βλεφαρίδες ντύνουν το βλέμμα, με τη φινέτσα, την ακρίβεια και την απαλότητα μιας δαντέλας που αγκαλιάζει την επιδερμίδα μιας γυναίκας. Το σχέδιο που δημιούργησα ταιριάζει απόλυτα με το επίμηκες σχήμα της συσκευασίας. Το μαύρο χρώμα κάνει έντονη αντίθεση με το χρυσό χρώμα της συσκευασίας. Έτσι, μπόρεσα να δημιουργήσω αποχρώσεις που μοιάζουν με σκιές και δίνουν περισσότερο φως και βάθος. Το γυναικείο γυμνό αποτέλεσε μία από τις βασικές πηγές της έμπνευσής μου. Το σχέδιο παραπέμπει διακριτικά στο γυναικείο σώμα: έχει ένα επάνω και ένα κάτω μέρος, μια μπροστινή και μια πίσω πλευρά».