Λεμφικό μασάζ προσώπου: Κάνει τη διαφορά για τη λάμψη της επιδερμίδας

Λεμφικό μασάζ προσώπου: Κάνει τη διαφορά για τη λάμψη της επιδερμίδας

Το λεμφικό μασάζ, παίρνει μόλις λίγα λεπτά και τα οφέλη του δεν είναι μόνο πολλαπλά αλλά άμεσα ορατά. Ώρα να μάθεις να το κάνεις.

Τι είναι αυτό που θέλουμε όλες; Ένα πιο λαμπερό, νεανικό και όμορφο δέρμα. Η περιποίηση, το skincare routine μας, είναι –ασφαλώς- το πρώτο βήμα στο δρόμο προς την επιδερμίδα που ονειρευόμαστε. Το δεύτερο είναι το μασάζ και πιο συγκεκριμένα, το λεμφικό μασάζ. Πρόκειται για μία τεχνική η οποία είναι απλή και τα οφέλη της γίνονται άμεσα ορατά. Όμως καλό είναι να ξεκινήσουμε από την αρχή για να καταλάβεις και να το προσθέσεις στα καθημερινά βήματα της φροντίδας της επιδερμίδας σου.

H λέμφος

Η λέμφος aka το λεμφικό σύστημα, αποτελείται από λεμφικά αγγεία και λεμφαδένες. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο δίκτυο ιστών και οργάνων που εκτείνεται σε όλο μας το σώμα και μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και λευκά αιμοσφαίρια στα σημεία του σώματος που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα, βοηθούν στην αποβολή όλων όσων δεν χρειάζεται ο οργανισμός μας. Είναι με λίγα λόγια, ένα σύστημα που λειτουργεί αδιάκοπα αποτοξινώνοντας, προστατεύοντας και θρέφοντας όλο μας το σώμα και φυσικά την επιδερμίδα μας.

image003.jpg

Το λεμφικό μασάζ

Το λεμφικό μασάζ, είναι το μασάζ που βοηθά το υγρό της λέμφου να κινηθεί ομαλά μέσα στο λεμφικό σύστημα. Όταν η λέμφος λειτουργεί σωστά, συμπαρασύρει και αποβάλλει τις τοξίνες από την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα μεταφέρει στην επιφάνειά της θρεπτικά συστατικά και τονώνει την μικροκυκλοφορία του αίματος. Τα αποτελέσματά του, είναι άμεσα ορατά, αφού η επιδερμίδα λάμπει από υγεία έχοντας όλα όσα χρειάζεται για να τραφεί και να παραμείνει προστατευμένη.

Οι κινήσεις του λεμφικού μασάζ δεν είναι πολύπλοκες ή χρονοβόρες. Παίρνουμε ως αφετηρία το κέντρο του προσώπου και κάνουμε κινήσεις με φορά προς τα έξω αλλά και προς τα κάτω. Στόχος του συγκεκριμένου μασάζ όπως είπαμε, είναι να αποβληθούν μέσω της λέμφου οι τοξίνες και το συσσωρευμένο υγρό έτσι ώστε να ξεπρηστεί το πρόσωπο και παράλληλα, να μεταφερθούν πολύτιμα συστατικά στην επιδερμίδα ώστε να αποκτήσει και πάλι λάμψη.

image005.jpg

Extra βοήθεια

Μόλις λίγα λεπτά λεμφικού μασάζ κάθε μέρα μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά στη λάμψη της επιδερμίδας, κυρίως αν συνδυαστεί με ένα εργαλείο μασάζ όπως ένα roller προσώπου. Τα face rollers, κάνουν τη διαδικασία του μασάζ πολύ πιο ευχάριστη, ενώ η χαμηλή θερμοκρασία που έχει η πέτρα τους, βοηθά στα πρηξίματα και ανακουφίζει από τους ερεθισμούς.

Προτείνουμε λοιπόν να συνδυάσεις το λεμφικό μασάζ με την επένδυση σε ένα καλό roller προσώπου, και να απογειώσεις την περιποίησή σου με έναν ορό με βιταμίνη C για το απόλυτο boost λάμψης.