Η Μαρία-Λουίζα Βούρου ζει σε έναν luminous κόσμο χάρη στο γιo της και ξεκινά κάθε μέρα με περιποίηση

Η Μαρία-Λουίζα Βούρου ζει σε έναν luminous κόσμο χάρη στο γιo της και ξεκινά κάθε μέρα με περιποίηση
LEFTERIS PARTSALIS

Η Μαρία-Λουίζα Βούρου ξεκινά κάθε μέρα με αισιοδοξία και τρυφερές στιγμές, θυμίζει στον εαυτό της ότι η συννεφιές που έρχονται στη ζωή μας είναι παροδικές και μοιράζεται μαζί μας tips ευεξίας για μία luminous καθημερινότητα.

Η Μαρία-Λουίζα Βούρου είναι μία φωτεινή γυναίκα, μία luminous προσωπικότητα που γεμίζει τον χώρο θετική ενέργεια, όποτε τη βλέπουμε. Για αυτό δεν χάσαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί της για όλα εκείνα που γεμίζουν φως τη δική της ζωή, για την αξία του να φροντίζεις τον εαυτό σου και για τα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να κάνουμε την κάθε μας ημέρα πιο… luminous.

Ποια είναι η πιο luminous στιγμή μέσα στην ημέρα σου;

Η πιο luminous στιγμή της ημέρας μου είναι το πρωί, όταν ξεκινά η μέρα, όσο νωρίς και αν είναι αυτό. Γενικά μου αρέσει πάρα πολύ να ξυπνώ νωρίς το πρωί, να περιποιούμαι το δέρμα μου, να φροντίζω την επιδερμίδα μου γιατί τα τελευταία χρόνια, και λόγω του μικρού, δεν κοιμάμαι πολύ καλά. Επομένως, η περιποίησή μου το πρωί είναι αναγκαία και την απολαμβάνω. Έπειτα, το να ετοιμάζω τον μικρό για το σχολείο, είναι για εμένα απίθανα φωτεινή στιγμή. Όλη αυτή η διαδικασία, η πρωινή, γεμίζει φως τη ζωή μου – μερικές φορές πριν ακόμα βγει ο ήλιος!

image002.jpg

Υπάρχουν στιγμές ή και μέρες που νιώθεις τη ζωή σου «συννεφιασμένη»;

Ναι βέβαια υπάρχουν αυτές οι μέρες για εμένα, όπως και για όλους μας. Δεν είναι κάθε μέρα ίδια, υπάρχει και η συννεφιά! Έχω ωστόσο αρχίσει εφαρμόζω το τελευταίο διάστημα το εξής: Όταν νιώθω ότι ξεκινά μία δύσκολη και περίεργη μέρα ή όταν τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά, το παίρνω απόφαση και λέω: «Λουίζα δεν θα στεναχωρηθείς, δεν θα εκνευριστείς. Σήμερα δεν είναι μια καλή μέρα, αύριο όμως τα πράγματα θα είναι αλλιώς». Αμέσως μόλις το πως αυτό στον εαυτό μου, συνέρχομαι και είμαι προετοιμασμένη για όλα, διότι θυμάμαι ότι η επόμενη θα είναι μία νέα, πιο φωτεινή μέρα.

Από που αντλείς αισιοδοξία;

Γενικά είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη ως άνθρωπος. Μεγαλώνοντας, έχω περάσει από διάφορα στάδια, κάπως περίεργα, οικογενειακά και ψυχολογικά, τα οποία όμως με βοήθησαν να είμαι πολύ δυνατή, να μην το βάζω κάτω. Το «κερασάκι» της αισιοδοξίας μου ωστόσο, είναι ο γιος μου ο Ιάσονας. Και μόνο που τον βλέπω, που τον ακούω να μου μιλάει, που με αγκαλιάζει, αυτόματα γεμίζω αισιοδοξία και δύναμη, νιώθω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα και ότι ο κόσμος τελικά, αφού υπάρχει αυτός μέσα του, είναι πραγματικά υπέροχος!

image003.jpg

Πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του εαυτού σου για την ψυχολογία σου

Είμαι «κλασική» γυναίκα συνεπώς, είναι πολύ σημαντική για εμένα. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, το οποίο μου δίνει έτσι αισιοδοξία, μου δίνει ενέργεια, καλή διάθεση. Θέλω να προσέχω τον εαυτό μου εσωτερικά και εξωτερικά, να προσέχω το σώμα μου, την επιδερμίδα μου. Όλα αυτά με κάνουν να νιώθω πολύ δυνατή και έτοιμη να ανταποκριθώ σε όλες τις προκλήσεις που έχει να μου δώσει η ζωή.

image004.jpg

Ως luminous γυναίκα, ποιο είναι το καθημερινό beauty routine σου;

Αμέσως μόλις ξυπνήσω το πρωί, περιποιούμαι την επιδερμίδα μου. Επιλέγω πολύ προσεκτικά τα προϊόντα που χρησιμοποιώ. Ως γυναίκα που δεν διαθέτει άπειρο χρόνο για την περιποίηση, θέλω βήματα απλά, απολαυστικά και προϊόντα αποτελεσματικά. Για αυτό λατρεύω τη NIVEA Luminous 630. Είναι η σειρά που μου προσφέρει τα πάντα και λατρεύω την υφή των προϊόντων της, αλλά και το άρωμα. Χρησιμοποιώ τον Luminous 630 ορό και την κρέμα ματιών κάθε πρωί και κάθε βράδυ και ανάλογα την ώρα της ημέρας, επιλέγω είτε την κρέμα ημέρας με SPF 50 (κάνω πολλές δουλειές στον ήλιο), ή την απολαυστική κρέμα νύχτας.

image005.jpg

Ποιες είναι οι luminous γυναίκες της δικής σου ζωής;

Όλες οι γυναίκες είναι luminous! Αν σκεφτείς πόσα πράγματα κάνουμε και πόσο σκοτεινός θα ήταν ο κόσμος χωρίς εμάς, δύσκολα θα μπορέσεις να διαλέξεις μόνο μερικές για να αναφέρεις. Όλες οι γυναίκες που συναντώ λοιπόν είναι luminous!

Θα μας δώσεις μερικά tips ευεξίας για μία πιο luminous καθημερινότητα;

Τα δικά μου αγαπημένα tips ευεξίας, αυτά που εφαρμόζω χρόνια τώρα και με βοηθούν, είναι -εκτός από τη φροντίδα του δέρματος- το άφθονο νερό. Πίνω πολύ νερό και τσάι (για αυτό έχω φτιάξει και τα δικά μου αφεψήματα για αποτοξίνωση και πολλά άλλα) και προσπαθώ να γυμνάζομαι καθημερινά. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για μία γυναίκα σήμερα, πόσο μάλλον μία μητέρα και εργαζόμενη, να μπορεί να αφιερώσει χρόνο στη γυμναστική, αλλά και μόνο 10 λεπτά είναι αρκετά. Αυτό που προτείνω λοιπόν είναι άφθονο νερό, λίγη γυμναστική και καλή διατροφή -χωρίς στερήσεις. Αν θέλεις ένα γλυκό, απόλαυσέ το! Είναι και αυτή άλλωστε μία γλυκιά και luminous στιγμή, δεν χρειάζεται να τη στερηθείς. Φρόντισε ωστόσο να δίνεις στο σώμα σου σωστές τροφές, ποιοτικές και έτσι θα αντισταθμίζονται οι γλυκιές απολαύσεις σου. Όλα αυτά συνδυαστικά, θα κάνουν τη ζωή πιο luminous χωρίς να το καταλάβεις, διότι θα έχεις φροντίσει εσένα και θα έχεις γεμίσει δύναμη!