Φριζάρισμα: Τι ακριβώς συμβαίνει στα μαλλιά σου στο νησί;

Φριζάρισμα: Τι ακριβώς συμβαίνει στα μαλλιά σου στο νησί;

Γιατί «φουντώνουν» τα μαλλιά σου; Γιατί δεν μπορείς να τους κάνεις τίποτα; Τι συμβαίνει τελικά με το φριζάρισμα στο νησί; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Οι διακοπές στα νησιά μας είναι υπέροχες. Γραφικά σοκάκια, χρυσαφένιες αμμουδιές, καταγάλανα νερά, μαυρισμένη επιδερμίδα και… φριζαρισμένα μαλλιά. Εκτός και αν είσαι από εκείνα τα πολύ τυχερά κορίτσια που δεν φριζάρουν ποτέ, είναι πολύ δύσκολο να γλιτώσεις από την υγρασία στα ελληνικά νησιά. Τι συμβαίνει όμως και τα μαλλιά μας γίνονται διπλάσια σε μέγεθος το καλοκαίρι; Είναι απλό…

image003.jpg

Η επιφάνεια της τρίχας μοιάζει με το δέρμα του ψαριού, αποτελείται δηλαδή από λέπια. Όταν η δομή της τρίχας είναι υγιής, τα λέπια είναι ερμητικά κλειστά, πολύ σφιχτά και τα μαλλιά λάμπουν από υγεία. Αν η δομή της τρίχας έχει αλλοιωθεί εξαιτίας των τεχνικών εργασιών, εξαιτίας του styling ή απλά εξαιτίας της αφυδάτωσης, τα λέπια χαλαρώνουν και έτσι, τα μόρια της υγρασίας εισχωρούν από κάτω τους και τα διογκώνουν.

Τα μαλλιά μας λοιπόν φριζάρουν διότι η υγρασία βρίσκει πρόσφορο έδαφος κάτω από τα χαλαρά λέπια της τρίχας. Όσο πιο ταλαιπωρημένα ή ξηρά είναι τα μαλλιά, τόσο πιο ατίθασα γίνονται. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Όλα ξεκινούν στο μπάνιο -και πιο συγκεκριμένα κατά το λούσιμο.

image005.jpg

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο λούσιμο, είναι εκείνα που «χτίζουν τη βάση» για μαλλιά λεία και χωρίς φριζάρισμα. Επομένως, η επιλογή τους πρέπει να γίνεται σωστά. Εμείς λατρεύουμε τη σειρά Keratin Smooth του αγαπημένου μας TRESemmé. Η σύνθεση των προϊόντων της σειράς περιλαμβάνει υδρολυμένη κερατίνη, έλαιο marula και θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν το φριζάρισμα έως και για 72 ώρες. H σειρά περιλαμβάνει σαμπουάν, conditioner και μάσκα μαλλιών που αφήνουν τα μαλλιά super smooth και λαμπερά.

image007.png

Μετά το λούσιμο, έρχεται η ώρα του styling και εκεί χρειάζεται να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή. Ένας παράγοντας που συμβάλλει και εντείνει σημαντικά το φριζάρισμα, είναι η θερμότητα. Η θερμότητα από τα εργαλεία styling, αφυδατώνει και φθείρει τα λέπια της τρίχας και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τι ακολουθεί. Ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα, κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο -αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά το φριζάρισμα.

image009.jpg

Το σπρέι προστασίας Heat Protect της σειράς Keratin Smooth του TRESemmé είναι η πιο ανάλαφρη και αποτελεσματική λύση. Με ένα ψέκασμα, προστατεύει την τρίχα έως και τους 230 βαθμούς. Δεν βαραίνει τα μαλλιά και τα αρωματίζει πολύ διακριτικά. Είναι το απόλυτο must have και το πιο σημαντικό βήμα πριν από το styling. Δεν τελειώσαμε όμως…

image011.jpg

Η υγρασία στο νησί πολλές φορές αγγίζει πολύ μεγάλα ποσοστά. Συνεπώς πρέπει να «θωρακίσουμε» το χτένισμά μας και το λείο αποτέλεσμα στα λέπια της τρίχας. Εδώ έρχονται τα πολυτελή λάδια μαλλιών να προσφέρουν προστασία, λείανση και λαμπερό αποτέλεσμα, και αν μας ρωτάς ποιο είναι το δικό μας αγαπημένο, η απάντηση είναι μία: Το Keratin Smooth του TRESemmé. Περιέχει έλαιο marula και έτσι θρέφει σε βάθος και προστατεύει την τρίχα, χαρίζοντάς της λάμψη και απόλυτα λείο αποτέλεσμα ως και για 72 ώρες.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, τα μαλλιά μας φριζάρουν τόσο πολύ στο νησί εξαιτίας της υγρασίας και της φθοράς που έχουν υποστεί. Με τη βοήθεια ωστόσο του αγαπημένου TRESemmé, μπορούμε να έχουμε απόλυτα λείο αποτέλεσμα και επαγγελματικά χτενίσματα ακόμα κι όταν η υγρασία ξεπερνά το 80%. Αναζήτησε λοιπόν ολόκληρη τη σειρά Keratin Smooth του TRESemmé σε καταστήματα καλλυντικών και σούπερ μάρκετ πριν φύγεις για διακοπές και πέρνα ένα καλοκαίρι χωρίς φριζάρισμα (ναι, γίνεται)!