Οι πριγκίπισσες Υaz & Emel της YazBukey σχεδιάζουν για την Kerastase

Οι πριγκίπισσες Υaz & Emel της YazBukey σχεδιάζουν για την Kerastase

Tο cult προϊόν από την Kérastase, το Elixir Utlime αποκτά καινούριο συλλεκτικό χαρακτήρα.

Η πρώτη δημιουργική συνεργασία της Kerastase για το Elixir Utlime, έγινε με δύο νέες σχεδιάστριες και έχει σαν αποτέλεσμα μια μοναδική συλλεκτική συσκευασία. Οι δύο Οθωμανές πριγκίπισσες, Yaz & Emel απόγονοι του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου, δημιούργησαν τη YazBukey. Είναι μία πολυτελής μάρκα που έχει άποψη και δημιουργεί κυρίως αξεσουάρ και κοσμήματα, από καινοτομικά υλικά όπως plexiglass και διάφορα μέταλλα, τα οποία έχουν έντονα τα ανατολίτικα στοιχεία της καταγωγής τους.

Η Yaz και η Emel, αφού έζησαν σε διάφορες χώρες, εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι, όπου έκαναν σπουδές μόδας και εργάστηκαν σε μεγάλους οίκους όπως Christian Lacroix και Givenchy. Επηρεασμένες από τη γαλλική κουλτούρα πλούσια σε αισθητική, μουσική οι δημιουργίες τους είναι αποτέλεσμα μιας ευφυούς μίξης pop και culture στοιχείων καθώς και ζωηρών εικόνων που έχουν συναντήσει σε μια σειρά παλιών κινηματογραφικών ταινιών και musicals

Οι δημιουργίες τους έχουν φορεθεί celebrities όπως οι Björk, Isabelle Huppert, Gwen Stefani, Selma Blair, Courtney Love, Mick Jagger, Kylie και Dannii Minogue.

Η Yaz μυήθηκε εξ' αρχής στον κόσμο της μαγείας του Elixir Utlime από τον κομμωτή της και από την πρώτη στιγμή, αγάπησε το προϊόν για την ελαφριά υφή του που δε βαραίνει τα μαλλιά και το μεθυστικό του άρωμα. Αμέσως, φαντάστηκε το Elixir Ultime μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Τα τέσσερα πολύτιμα έλαια που συνενώθηκαν δημιουργικά σε ένα μπουκάλι πρέπει να ταξιδέψουν για να επιστρέψουν στις ανατολίτικες ρίζες τους.

Έντονα επηρεασμένη από την καταγωγή της, όπου το «λουτρό με έλαια» αποτελεί μέρος της τουρκικής κουλτούρας, της ήταν εύκολο να σκεφτεί το Elixir Ultime πίσω από τους τοίχους ενός οθωμανικού παλατιού. Θέλησε με άλλα λόγια, μέσα από αυτή την ιδιαίτερα εμπνευσμένη συσκευασία να προσδώσει σε αυτό το μοναδικό προϊόν όλο το μυστήριο, τη λάμψη και την πολυτέλεια που αντιπροσωπεύει.