Τα Top Tips του Guru του Herbal Essences, Ben Cooke, για όμορφες άκρες στα μαλλιά

Τα Top Tips του Guru του Herbal Essences, Ben Cooke, για όμορφες άκρες στα μαλλιά

Ο Ben Cooke, λέει «Δε γνωρίζω καμία γυναίκα που σε κάποια φάση της ζωής της να μη θέλησε να μακρύνει τα μαλλιά της. Είναι τόσο φυσικό και όλοι μπορούν να πετύχουν το τέλειο μήκος. Απλά χρειάζεται η κατάλληλη φροντίδα και προσοχή».

Οι πέντε συμβουλές του Ben για να μακρύνετε τα μαλλιά σας:

•Σε όλες τις γυναίκες αρέσει να βάφουν τα μαλλιά τους, κι εφόσον δεν το παρακάνετε, τότε η φθορά θα είναι ελάχιστη. Φροντίστε στο διάστημα μεταξύ των βαφών να φροντίζετε περισσότερο τα μαλλιά σας -η εντατική μάσκα «Έχεις άκρες;» είναι ιδανική γι' αυτό. Οι βαφές είναι καταπληκτικές, απλά να προσπαθείτε να ελαχιστοποιείτε την περιοχή που βάφετε, ξαναπερνώντας μόνο τις ρίζες παρά ολόκληρη την τρίχα.

•Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν κάποια ηλεκτρική συσκευή styling, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να μειώσετε τη φθορά που προκαλούν στα μαλλιά σας. Ορισμένες συσκευές έχουν ενσωματωμένους θερμοστάτες, οπότε ρυθμίστε τη θερμότητα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Χρησιμοποιήστε ένα εξειδικευμένο προϊόν περιποίησης από τη φθορά στα σημεία των μαλλιών σας που στυλιζάρετε περισσότερο και προσπαθείτε να στυλιζάρετε μόνο τα σημεία που έχουν ανάγκη. Αυτό σημαίνει λιγότερη φθορά και εντέλει πιο μακριά μαλλιά.

•Γενικά, να χρησιμοποιείτε βούρτσα στα στεγνά μαλλιά και χτένα στα βρεγμένα. Μια βούρτσα από φυσική τρίχα είναι ότι πιο φιλικό για τα μαλλιά σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απαλό χτένισμα προς τα πίσω και δεν προκαλεί υπερβολική φθορά -το να είστε όσο πιο προσεκτική γίνεται είναι το κλειδί για όμορφες άκρες.

•Τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη φθορά με το βούρτσισμα και το σκούπισμα με πετσέτα. Λιγότερη φθορά σημαίνει πιο μακριά μαλλιά –να το θυμάστε! Τα μαλλιά είναι γεμάτα υγρασία όταν είναι βρεγμένα, γι' αυτό να χρησιμοποιείτε χτένα με αραιά δόντια από τις άκρες στις ρίζες, ένα σπρέι για ξέμπλεγμα και το conditioner «Έχεις άκρες;» που θα βοηθήσουν να έχετε απαλά μαλλιά.

•Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο. Πέρα από το να προκαλέσει το ξεθώριασμα του χρώματος των μαλλιών σας, μπορεί και να ξηράνει υπερβολικά τα μαλλιά σας προκαλώντας ψαλίδα και σπάσιμο. Ακολουθήστε τις τάσεις της μόδας και επιλέξτε ένα μαλακό, μεγάλου μεγέθους καπέλο. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο γνωρίζοντας ότι τα μαλλιά σας θα έχουν άψογη εμφάνιση στο τέλος της ημέρας.