O Vidal Sassoon έγινε ντοκυμαντέρ

O Vidal Sassoon έγινε ντοκυμαντέρ

Οι επιρροές του Vidal Sassoon στα μαλλιά έχουν γράψει ιστορία και πλέον αποτυπώνονται στο πανί, μέσα από τη δική του ιστορία με το «Vidal Sassoon The Movie».

«Αισθάνομαι λίγο περίεργα και ντρέπομαι. Πηγαίνεις σε πρεμιέρες αλλά είναι συνήθως κάποιου άλλου» είχε πει λίγες μέρες πριν ο Vidal Sassoon, στην πρεμιέρα του φιλμ για τον ίδιο. Ο Craig Tepper, σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ για τη ζωή αυτού του θρύλου στο χώρο της κομμωτικής.

Σήμερα ο Vidal Sassoon, είναι 83 ετών και χαίρει εκτίμησης από όλο τον κόσμο της ομορφιάς. Έχει μια μακρόχρονη πορεία και έχει επηρεάσει τα δεδομένα στα μαλλιά και τα στυλ τους, με πιο χαρακτηριστικό το γνωστό σε όλους μας bob-cut, το οποίο όλες σχεδόν οι γυναίκες τα είχαν υιοθετήσει κάποια στιγμή της ζωής τους. Κι αν όχι ακόμη, σίγουρα θα έρθει αυτή η στιγμή, αφού έχει μπει στην λίστα των κλασσικών κουρεμάτων.

Θα λέγαμε ότι τα σκούρα, ίσια, γυαλιστερά και γεωμετρικά μαλλιά χρωστάνε την ύπαρξη τους στον Vidal Sassoon και ο χώρος της ομορφιάς οφείλει πολλά σε αυτόν τον δημιουργό. Έχει επηρεάσει πολλούς καλλιτέχνες και ανθρώπους της μόδας, όπως για παράδειγμα έχει πει η Rachel Roy, που εμπνεύστηκε από τον Vidal Sassoon για τη δημιουργία της Collection για το Φθινόπωρο '09.

Τα γεωμετρικά κουρέματα χαρακτήρισαν μία ολόκληρη εποχή και φυσικά χαρακτήρισαν τον ίδιο. Το φιλμ διατρέχει την περίοδο της νιότης σε ορφανοτροφείο στο Ανατολικό Λονδίνο, όπου είχε βρεθεί για εφτά χρόνια, την περίοδο που ο πατέρας του Jack Sassoon –που καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη-, άφησε την οικογένεια του για μία άλλη γυναίκα, μέχρι όλη του την πορεία στο διεθνή χώρο της κομμωτικής.