Έξυπνες λύσεις για πρωινό στο γραφείο

Έξυπνες λύσεις για πρωινό στο γραφείο

Τρεις συντάκτριες επιλέγουν υγιεινές γευστικές επιλογές για να ξεκινήσουν την ημέρα τους

Το έχουμε πει πολλές φορές: Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, που μας γεμίζει ενέργεια για να ανταποκριθούμε στις μικρές και τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καθημερινότητας. Παρόλα αυτά, ο σύγχρονος τρόπος ζωής αρκετές φορές δεν μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε ένα ισορροπημένο γεύμα, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της ημέρας να υποκύπτουμε σε ανθυγιεινούς πειρασμούς που μας προσθέτουν κιλά, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε…

Για τον λόγο αυτό, με τη Σοφία και την Ειρήνη έχουμε αποφασίσει να τρώμε μαζί πρωινό στο γραφείο, για να ξεκινάει η μέρα μας λίγο πιο αισιόδοξα, με χαμόγελα, αλλά και για να έχουμε δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Έτσι, αρχίζουμε τη μέρα μας σαν πραγματικές… βασίλισσες, με ένα πλούσιο, θρεπτικό και πολύ γευστικό γεύμα!

Επειδή, όμως, ο Δεκέμβρης και οι γιορτινές συγκεντρώσεις, γεμάτες όμορφες στιγμές χαλάρωσης, απολαύσεων και μικρών ατασθαλιών, δεν απέχουν πολύ, αποφασίσαμε να προσέξουμε λίγο περισσότερο τη διατροφή μας, προκειμένου να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο πιο όμορφες και υγιείς. Έτσι, βάλαμε στην καθημερινότητά μας τα προϊόντα της Fytro, που συνδυάζουν φυτικές ίνες, περιορισμένα λιπαρά και θερμίδες, και είναι ιδανικά για όσες από εμάς προσέχουμε, αλλά ταυτόχρονα αναζητάμε γευστικές εναλλακτικές προτάσεις!

Η Ειρήνη ξεκινάει«γλυκά» την ημέρα της

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που κάθε πρωί ξυπνούν με την επιθυμία να ικανοποιήσουν με μια γλυκιά γεύση τον ουρανίσκο τους, τότε σίγουρα με «νιώθεις». Σε έναν ιδεατό κόσμο, θα έτρωγες ό,τι ήθελες χωρίς να παχαίνεις, ωστόσο, στη δική σου… μη «μεταβολίσιμη» πραγματικότητα, η κάθε διατροφική ατασθαλία προσθέτει από έναν επιπλέον πόντο στο σώμα σου και σε πηγαίνει πολλά βήματα… πίσω από τον στόχο σου για το απόλυτο «body transformation». Αυτό, όμως, δεν ισχύει για το πρωινό σου. Ναι, το μελέτησα καλά το θέμα για αυτό και πλέον, ασπάζομαι τη «φιλοσοφία» του «δεν στερούμαι τίποτα» (και το πρωί).

Το ντουλάπι που εδώ και λίγο καιρό μοιραζόμαστε στο γραφείο με τα κορίτσια, περιλαμβάνει όλα όσα χρειαζόμαστε να καλύψουμε τις πρωινές μας ανάγκες και να ξεκινήσουμε την ημέρα μας όμορφα (ναι, τρώμε πρωινό στο γραφείο γιατί στο σπίτι το «προσπερνάμε»). Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές και καλό είναι να μείνεις στις υγιεινές. Διότι καλά είναι τα αβγά, το μπέικον και τα λουκάνικα που προτιμούν οι φίλοι μας οι Βρετανοί, αλλά αν τα τρως κάθε μέρα, τότε δεν μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα έχεις τη σιλουέτα που ονειρεύεσαι!

Αν έχεις ανάγκη από κάτι γλυκό το πρωί, τότε σίγουρα οι επιλογές μου θα σε καλύψουν. Τι προτιμώ να τρώω; Νόστιμες και τραγανές Ρυζογκοφρέτες χωρίς γλουτένη με Μαρμελάδα Φράουλα με φρουκτόζη Fytro και ολόκληρα κομμάτια από φρούτα (ναι, το εννοούσα όταν έγραψα πως δεν στερούμαι τίποτα). Έχουν ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά για αυτό και οι ρυζογκοφρέτες αποτελούν «must». Ενναλακτικά, προτιμώ Μούσλι με αποξηραμένα φρούτα τα οποία και συνδυάζω με Ρόφημα Αμυγδάλου από την Fytro.

Η Σοφία «μαγειρεύει» το πιο πλούσιο και γευστικό πρωινό

Ο Χειμώνας είναι δύσκολος. Από πολλές απόψεις. Κυρίως από διατροφικές απόψεις. Πεινάω. Πεινάω όλη την ώρα. Νομίζω ότι δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω, από το να τρώω, στο γραφείο, το σπίτι, μπροστά από το τζάκι ή όσο διαβάζω στον καναπέ το βιβλίο μου. Η λύση ήταν πιο απλή από όσο μπορούσα να φανταστώ. Την έφερε στο γραφείο η Ειρήνη: Πρωινό. Διότι το πρωινό είναι (όντως) το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Και αν θέλεις να προετοιμαστείς για τις γιορτές και να μην πεινάς κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε ναι, καλό είναι να τρως ένα πλούσιο πρωινό.

Είναι αλήθεια πως δεν μπορώ να καθίσω μόνη μου, στην κουζίνα μου, στο σπίτι μου, να φάω πρωινό. ΜΟΝΗ ΜΟΥ(;). Όμως, όταν αποφασίσαμε να τρώμε όλες μαζί στο γραφείο το πρωινό μας, τότε μια νέα συνήθεια πήρε σάρκα και οστά.

Εγώ, πιστή στις παιδικές και νεανικές μου συνήθειες, έφερα στο γραφείο τραγανές μπουκιές δημητριακών με βρώμη και σοκολάτα (χωρίς γλουτένη). Τα Crunchy Muesli Fytro είναι πηγή σιδήρου, φωσφόρου, βιταμίνης Β1 και περιέχουν φυτικές ίνες. Ρίχνω σε ένα μπολ μπουκίτσες και αρκετό γάλα. Όση ώρα λέμε με τα κορίτσια τι έχουμε να διεκπεραιώσουμε μέσα στην ημέρα, εγώ τρώω τις μπουκίτσες μου (*περνάει τέλεια στην τοποθεσία DPG)!

Πέρα από το γεγονός ότι η διατροφική αξία του πρωινού έχει τεκμηριωθεί από αναρίθμητες μελέτες, ανακάλυψα πως η σειρά Δημητριακών Fytro αποτελεί τη σωστή επιλογή για όσους επιζητούν ένα θρεπτικό πρωινό με υπέροχη γεύση (ναι, εγώ).

Αφού τελειώσω, ετοιμάζω έναν καφέ, προσθέτω λίγη Μαύρη Ζάχαρη Fytro, την ίδια που προσθέτω στο γλυκό που φτιάχνω κάθε φορά που θέλω να καλοπιάσω τη μαμά μου. Ναι, φτιάχνω κέικ με μαύρη ζάχαρη και γιαούρτι (αλλά αυτή την ιστορία θα σας την πω άλλη φορά).

Η Κατερίνα επιλέγει healthy bowls

Ανήκω στην κατηγορία εκείνων που δεν μπορούν να αρχίσουν την ημέρα τους χωρίς καφέ και θεωρούν ότι οι πρώτες γουλιές από το ζεστό αυτό ρόφημα είναι από τα πιο απολαυστικά πράγματα της ημέρας. Τον χρειάζομαι για να με τονώσει, ώστε να μπορώ να ξεκινήσω με περισσότερη όρεξη και ζωντάνια. Για να είναι, λοιπόν, λίγο πιο γλυκό το ξεκίνημα προσθέτω μία κουταλιά ζάχαρη. Επιλέγω Καστανή Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro που είναι γευστική και αρωματική.

Για το πρωινό μου διαλέγω Νιφάδες Βρώμης μία πραγματικά υγιεινή και ισορροπημένη επιλογή, καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Τις προτιμώ με το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro με ασβέστιο που είναι πηγή βιταμινών, ενώ τους προσδίδει μία πιο «εξωτική» και ιδιαίτερη γεύση. Ταιριάζουν όμως ιδανικά και με γιαούρτι, κανέλα, αμύγδαλα, μέλι, μπανάνα, ρόδι, μήλο ή οποιοδήποτε άλλα φρούτα και ξηρούς καρπούς προτιμάς. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και δημιούργησε τα δικά σου εμπνευσμένα υγιεινά healthy bowls!

Και αν πεινάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας; Στο δικό μας γραφείο, οι ρυζογκοφρέτες της Ειρήνης δεν τελειώνουν ποτέ! Είναι ιδανικό σνακ, για να «κόψουμε» την πείνα, μέχρι το μεσημεριανό γεύμα και να ανακτήσουμε τις χαμένες μας δυνάμεις!