Ένα κείμενο για εσένα που χρειάζεσαι φροντίδα... ASAP!

Ένα κείμενο για εσένα που χρειάζεσαι φροντίδα... ASAP!

Η σημασία μιας κίνησης μικρής, με μεγάλη αξία

Δευτέρα πρωί. Έξω βρέχει και στην Κηφισίας δεν κινείται τίποτα. Αναλογίζομαι τις εκκρεμότητες που με περιμένουν στο γραφείο και τα emails που δεν σταμάτησαν να έρχονται μες στο Σαββατοκύριακο και παθαίνω... πανικό! Ξέρω ότι η μέρα θα είναι μεγάλη. Διότι μετά το γραφείο, θα χρειαστεί να πάω σε ένα επαγγελματικό ραντεβού και στη συνέχεια, να «πεταχτώ» μέχρι το σούπερ μάρκετ και αφού τα κάνω όλα αυτά, θα πρέπει να ασχοληθώ με το σπίτι μου που θυμίζει… βομβαρδισμένο τοπίο.

Φτάνω στο γραφείο. Πιάνω στα χέρια το κινητό και αρχίζω να «σκρολάρω» στο Instagram για να «διώξω» την ένταση. Κάπου, λοιπόν, ανάμεσα στις «αυθόρμητες» selfies των φίλων (διαδικτυακών ή μη), το μάτι που «πέφτει» σε ένα post που με ρωτά αν ξέρω τι σημαίνει… φροντίδα. «Αυτή τη στιγμή δεν έχω ιδέα», αναλογίζομαι και αφού στρέφομαι στη συνάδελφό μου, φωνάζω: «Εγώ θέλω απλώς κάποιον να με φροντίζει. Τόσο παράλογη είμαι;». Ξέρω πως -για μια ακόμη φορά- θα μου πει πως υπερβάλλω και ότι είμαι η απόλυτη «drama queen». Αυτό, όμως, που δεν μπορώ να φανταστώ εκείνη τη στιγμή είναι πως τα παραπάνω λόγια θα σταθούν η αφορμή να «ανοίξει» μια μεγάλη κουβέντα στο γραφείο με ένα θέμα που δεν θίγουμε συχνά: Τη φροντίδα!

Τι είναι, τελικά, φροντίδα; Τι κάνεις εσύ για να φροντίζεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου; Μήπως, έχεις πολλούς ανθρώπους -ή πράγματα- γύρω σου που σε φροντίζουν και δεν το καταλαβαίνεις; Για την καθεμία από εμάς η «φροντίδα» είναι μια λέξη με διαφορετικό νόημα, όμως, το σημαντικό είναι πως η ουσία, είναι η ίδια για όλες. Αφού τα είπαμε, λοιπόν, αποφασίσαμε ότι η φροντίδα είναι κάτι απίστευτα πολύτιμο για να μη του δίνουμε κάθε μέρα σημασία, για αυτό και θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σου τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε.

Φροντίδα είναι η αγκαλιά της μητέρας σου (ξεκάθαρα)!

Όσα χρόνια και αν περάσουν και ό,τι και αν συμβεί ανάμεσά σας, η μητέρα σου θα είναι ο άνθρωπος που θα σε αγαπά και θα σε φροντίζει ανιδιοτελώς για μια ζωή. Να το θυμάσαι αυτό την επόμενη φορά που θα εκνευριστείς μαζί της και να φροντίσεις να της επιτρέψεις να σε αγκαλιάσει -ξανά- δυνατά, όπως έκανε όταν ήσουν παιδί.

Φροντίδα είναι το τηλεφώνημα του πατέρα σου (για να μάθει αν έφαγες)

Τι και αν έχεις «κλείσει» τα 30; Για τον πατέρα σου θα είσαι πάντα η μικρή του κόρη, για αυτό και δεν έχει σκοπό να σταματήσει να σου στέλνει μηνύματα και να σε παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνο για να σε ρωτήσει αν... έφαγες. Όταν ήσουν μικρή, δεν σε άφηνε να φύγεις από το σπίτι, αν δεν έπινες τον φρεσκοστυμμένο σου χυμό και αυτό ακριβώς θα έκανε και σήμερα (αν μπορούσε). Πολλές φορές σε εκνευρίζει και σε βγάζει εκτός εαυτού, αλλά προσπάθησε να καταλάβεις πως αυτός είναι ο δικός του τρόπος για να εκφράζει την αγάπη του και να σου δείχνει ότι νοιάζεται για εσένα. Φάε, λοιπόν, το φαγητό σου και φρόντισε τον εαυτό σου για να μην ανησυχεί και εκείνος!

Φροντίδα είναι ο ζεστός καφές που σου φέρνει η συνάδελφόςσου

Διαφωνείτε συχνά και πολλές φορές, εκνευρίζετε η μία την άλλη. Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει ανάμεσά σας σε επαγγελματικό επίπεδο, όμως, εσείς βρίσκετε πάντα τον τρόπο να έρχεστε κοντά. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα κουλούρι και ένας ζεστός καφές αρκούν για να σου δείξουν πως υπάρχει κάποιος που σε φροντίζει κάθε πρωί, ακόμη και αν εσύ δεν το εκτιμάς ή δεν το καταλαβαίνεις...

Φροντίδα είναι ένα ζεστό μπάνιο έπειτα από μια δύσκολη μέρα

Στο βιβλίο της «Ο γυάλινος κώδων» η Σίλβια Πλαθ είχε γράψει πως «πρέπει να υπάρχουν ελάχιστα πράγματα που δεν μπορεί να "γιατρέψει" ένα καυτό μπάνιο, αλλά δεν ξέρω πολλά από αυτά…» και εμείς συμφωνούμε απολύτως μαζί της. Ναι, ένα ζεστό μπάνιο είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι, έπειτα από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο. Σε χαλαρώνει και ζεσταίνει το κορμί και την καρδιά σου. Προσπάθησε, λοιπόν, να δίνεις από εδώ και στο εξής μεγαλύτερη σημασία σε αυτό. Προμηθεύσου με αιθέρια έλαια και ένα αφρόλουτρο με άρωμα που σε ηρεμεί και μην ξεχάσεις να απλώσεις στο σώμα σου μια πλούσια κρέμα όταν τελειώσεις. Με λίγα λόγια, φρόντισε να… φροντίσεις τον εαυτό σου, όπως ακριβώς του αξίζει.

Φροντίδα είναι η μυρωδιά του, όταν σε αγκαλιάζει

Αν ένα καυτό μπάνιο μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς όμορφα, τότε το σίγουρο είναι πως η μυρωδιά του και η ζεστή του αγκαλιά μπορούν να σε «απογειώσουν». Όταν χάνεσαι στην αγκαλιά του και μυρίζεις το άρωμά του, ξέρεις πως όλα θα πάνε καλά (ακόμη και αν τα πάντα γύρω σου είναι έτοιμα να καταρρεύσουν). Μπορεί να γκρινιάζεις, να του κρατάς «μούτρα» επειδή δεν κατάφερε να έρθει στην ώρα του στο ραντεβού, να μην απαντάς στα μηνύματά του διότι αντί να βγει μαζί σου, προτίμησε να μείνει σπίτι με την παρέα, όμως, ξέρεις ότι δεν ξεχνά να είναι δίπλα σου, ό,τι και αν συμβεί και κυρίως, να σε αγκαλιάζει σφιχτά και να σε φροντίζει.

Φροντίδα είναι η κολλητή σου, που δεν σε αφήνει να «πέσεις» (ότανέχεις τις «μαύρες» σου)

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς μόνη και θα νιώσεις ότι δεν υπάρχει δίπλα σου κάποιος για να σε φροντίσει, θυμήσου την κολλητή σου και σκέψου όλα όσα έχει κάνει για εσένα και κυρίως, όλες εκείνες τις στιγμές που δεν σε άφησε να «πέσεις» πιο χαμηλά. Ναι, δεν σε άφησε να κλαις μόνη στο σπίτι όταν χώρισες αλλά σκέφτηκε έναν σωρό αφορμές για να κρατά το μυαλό σου απασχολημένο. Αλλά ούτε σου επέτρεψε να μιζεριάσεις και να γκρινιάξεις παραπάνω από όσο έπρεπε όταν τα πράγματα άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά στο γραφείο. Αν αυτό δεν είναι μια κίνηση φροντίδας, τότε τι είναι;

Φροντίδα είναι η αδερφή σου που είναι δίπλα σου (ακόμη και αν κάνεις τη ζωήτης μαρτύριο)

Όταν ήσουν στο Δημοτικό, δεν την έκανες παρέα γιατί σε «μαρτυρούσε» στους γονείς σου, όταν πήγαινες Λύκειο δεν την έπαιρνες μαζί σου στα πάρτι γιατί ήταν «μικρή», όταν σπούδαζες στο Πανεπιστήμιο δεν της έδινες καμία απολύτως σημασία γιατί απέκτησες -ξαφνικά- νέα ενδιαφέροντα. Ό,τι και αν της έχεις κάνει και όσες φορές και αν της έχεις ζητήσει «συγγνώμη» εκείνη παραμένει δίπλα σου και σε φροντίζει. Είναι η αδερφή σου, ο άνθρωπος που σε ξυπνά κάθε πρωί με ένα «καλημέρα» και στον οποίο στέλνεις κάθε μέρα τα πιο γελοία meme του Διαδικτύου. Είναι το άτομο που σου λέει τι να φας και τι να βάλεις στην επιδερμίδα σου για να δείχνεις όμορφη, το «φιλαράκι» με το οποίο βλέπεις κάθε Σαββατοκύριακο τα «Φιλαράκια», ο άνθρωπος ο οποίος θα σε ακούσει με προσοχή, ό,τι και αν έχεις να του πεις.

Φροντίδα είναι μια μικρή κίνηση, με μεγάλη αξία

Ναι, μία ζεστή αγκαλιά, ένας καφές ή η μυρωδιά από την αγαπημένη σου κρέμα που απλώνεται στο δέρμα σου, αρκούν για σε βοηθήσουν να εμπεδώσεις την έννοια της φροντίδας και κυρίως, να κατανοήσεις πως μια μικρή κίνηση, έχει πολλές φορές μεγαλύτερη αξία από εκείνη που πίστευες πως έχει. Κάθε μέρα έχεις την ευκαιρία να εξασφαλίσεις περισσότερη φροντίδα για εσένα και τους γύρω σου και αυτό, δεν πρέπει να το ξεχνάς. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε και αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να δεις το παρακάτω βίντεο περί φροντίδας που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εμάς. Δημιουργήθηκε από τη NIVEA και σε αυτό αγαπημένοι Έλληνες celebrities "ανοίγουν" τις καρδιές τους, όπως το κάναμε και εμείς στο γραφείο!

#KinisiFrontidas #NIVEA @niveagreece