Είναι τελικά η Κυριακή η καλύτερη ημέρα για να βγεις πρώτο ραντεβού;

Είναι τελικά η Κυριακή η καλύτερη ημέρα για να βγεις πρώτο ραντεβού;

Σε μια εποχή που τα ραντεβού δεν έχουν συγκεκριμένη ημέρα, μήπως πρέπει να κοιτάξουμε λίγο πίσω στον χρόνο;

Γραμματικού Μαργαρίτα

Κοιτώντας πίσω στην εποχή που μεγάλωσαν οι γονείς μας και οι γονείς τους, τα ραντεβού έμοιαζε να ήταν κάτι σημαντικό για αυτούς. «Εκείνος» έπαιρνε τηλέφωνο στο σταθερό του σπιτιού (που 99% σήκωνε κάποιος από τους γονείς τους) και ζητούσε «εκείνη» ώστε να της προτείνει να βγουν για ένα αναψυκτικό ή μια πάστα. Κι αυτό θα γινόταν την Παρασκευή, νωρίς το βράδυ.

Ύστερα από χρόνια, ήρθαν τα dating apps, όπως το Tinder. Στο ενδιάμεσο μεταξύ όλων των dating apps και της πάστας, «εκείνος» σταμάτησε να την παίρνει τηλέφωνο και ξεκίνησε τα μηνύματα. Δεν πήγαινε να την πάρει έξω από το σπίτι της, ούτε περίμενε να δει εάν έφτασε καλά. Σταμάτησε να της στέλνει μηνύματα, γιατί θα την έβρισκε τυχαία εκεί που θα έβγαινε για ποτό με τους φίλους τους. Κι αν δεν την έβρισκε θα έβρισκε κάποια άλλη. Ήρθε αργότερα και το Tinder, και έκανε τη ζωή του πολύ πιο εύκολη. Μέχρι που βαρέθηκε αυτή τη φάση και ξεκίνησε να βγαίνει ξανά ραντεβού. Όμως, αυτό που δεν ξέρει «εκείνος» αλλά ούτε και «εκείνη» (μέχρι σήμερα) είναι πως δεν είναι όλες οι ημέρες της εβδομάδας σωστές για ένα πρώτο ραντεβού. Όταν λοιπόν, οι επιλογές είναι πολλές, όλοι μας τείνουμε στο να μπερδευόμαστε περισσότερο και χωρίς να το καταλάβουμε, βγαίνουμε ραντεβού την πιο βαρετή Δευτέρα της ζωής μας.


via GIPHY

ΑπόΔευτέρα σε Παρασκευή…

Αφού δεν μας κάνει η Δευτέρα, ίσως μας κάνει η Παρασκευή, θα σκεφτεί κάποιος. Όμως, στην πραγματικότητα, η Παρασκευή δεν ήταν ποτέ η ιδανική ημέρα για να βγεις ένα πρώτο ραντεβού. Αρχικά, γιατί το «πιέζομαι» θα το ακούσεις πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμενες. Εάν περίμενες να το ακούσεις κάποτε. Στη συνέχεια, γιατί θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να βρεις μια λογική ώρα για ραντεβού, θέση στο μπαρ. Ακόμη κι αν το αγόρι καταφέρει να βρει δύο σκαμπό και ένα σποτάκι, θα έχετε πάντοτε κάποιον ανάμεσά σας να προσπαθεί να εξηγήσει στον μπάρμαν πως πίνει τη Μαργαρίτα του και το ουίσκι του. Επιπλέον, καλό θα ήταν να κανονίζεις το πρώτο σου ραντεβού τις ημέρες που θα ξέρεις ότι μπορείς να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Εκείνη η ξεκούραστη και ευχάριστη κοπέλα που είσαι όταν πηγαίνεις διακοπές ή ακόμη, και τα Σαββατοκύριακα. Την Παρασκευή θέλεις απλώς να περάσεις καλά, με όλη την κούραση της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας στη δουλειά και καμία αντοχή να προσπαθήσεις. Κοινώς, ίσως οι Παρασκευές να έχουν φτιαχτεί για σειρές και cocooning.

Εάν λοιπόν, έμαθα κάτι από τα λίγα αυτά χρόνια στα οποία έχω χωρέσει πολλά ραντεβού, είναι πως η καλύτερη ημέρα για να βγεις πρώτο ραντεβού δεν είναι η Πέμπτη, ούτε η Παρασκευή, και σίγουρα όχι το Σάββατο, αλλά η Κυριακή.

via GIPHY

…και από Παρασκευή σε Κυριακή.

Τις Κυριακές ξυπνάς ό,τι ώρα θέλεις, παίρνεις με ηρεμία το πρωινό σου και προετοιμάζεσαι με το πάσο σου για την ημέρα που ακολουθεί. Το ξυπνητήρι σου δεν χτύπησε στις οκτώ το πρωί και δεν πήρες τον καφέ σου πακέτο, αλλά η ώρα είναι περίπου έντεκα και εσύ σκέφτεσαι πόσο φανταστικά πέρασες χθες το βράδυ με τις φίλες σου, εάν ο άνθρωπος ζει για να δουλεύει ή δουλεύει για να ζει, αλλά και εάν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα. Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως τις Κυριακές είσαι εμφανώς πιο καλοδιάθετη και χαλαρή ώστε να βγεις ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον. Διότι σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζεις ένα γεμάτο μαγαζί στο οποίο δεν μπορείς να μιλήσεις από την δυνατή μουσική και σίγουρα μπορείς να διαλέξεις μια λογική ώρα.

Ακόμη ένας λόγος, ο οποίος κάνει την Κυριακή την ιδανική ημέρα να βγεις ραντεβού είναι η ερώτηση «Πως ήταν η ημέρα σου;» ή εναλλακτικά το Σαββατοκύριακο σου. Θα κάνετε μια συζήτηση για τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν όντως, εκείνα που σκέφτεστε να κάνετε (ξεχωριστά, δεν θέλω να μπερδεύεσαι) μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά και θα μάθετε πραγματικά ο ένας τον άλλον.

Στη συνέχεια, είναι ευρέως γνωστό πως για μερικούς ανθρώπους οι Κυριακές είναι οι χειρότερες ημέρες της εβδομάδας. Νιώθουν ζαλάδες, άγχος, μια μικρή θλίψη και φόβο. Το να αποφασίσεις λοιπόν, να βγεις ένα πρώτο ραντεβού, θα σε κάνει να ξεχάσεις όλα τα παραπάνω, να ασχοληθείς με το πως θα είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και βασικά, να βρεις μια δικαιολογία για να πιείς. Έτσι κι αλλιώς, ας συμφωνήσουμε στο ότι είναι πολύ καλύτερος λόγος αυτός για να πιείς δύο ποτά παραπάνω, από το να τα καταναλώσεις σε μια φάση θλίψης και μελαγχολίας για την εβδομάδα που έρχεται. Όσο κι αν αγαπάς τη δουλειά σου.

via GIPHY

Το καλύτερο όμως, προσόν της Κυριακής, είναι ο χώρος που αφήνει για την εξέλιξη του ραντεβού σου. Διότι υπάρχουν δύο «δρόμοι» για το πρώτο ραντεβού: Να πάει καλά και να μην πάει καλά. Εάν πάει καλά, η Κυριακή σου εξασφαλίζει χρόνο και διάθεση για να το «τραβήξετε» όσο πάει. Να πάτε για φαγητό, ποτό, ακόμη και μια βόλτα παραπάνω. Επιπλέον, αυτό σημαίνει πως η εβδομάδα που θα ξεκινήσει, θα έρθει με άλλη ταχύτητα και άλλη διάθεση στη ζωή σου. Εξάλλου, ποιος δεν θα ήθελε μια όμορφη Δευτέρα; Εάν όμως, το ραντεβού σου δεν είναι και τόσο καλό, να θυμάσαι πως υπάρχει πάντα η δικαιολογία ότι ξυπνάς αρκετά νωρίς το πρωί και καλό θα ήταν να το «σπάσετε» σύντομα. Η Κυριακή δε δίνει χώρο για περισσότερα από τρία ποτά. Tο μόνο μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι η διάθεση της Δευτέρας στο γραφείο. Κάτι που φαντάζομαι πως δεν θα ήθελα να δω, ούτε εγώ η ίδια.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα κανονίσεις να βγεις ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον, ίσως να λάβεις υπόψιν σου όλα τα παραπάνω και να επιλέξεις μια χαλαρή Κυριακή. Εάν πάλι δε σε έπεισα, ας μείνουμε στο ότι τώρα είναι Άνοιξη και είναι η εποχή που ερωτευόμαστε όλο και περισσότερο, ενώ σε συνδυασμό με μια ηλιόλουστη Κυριακή, μπορεί να σου ρίξουν «στα πόδια» την ευκαιρία που ψάχνεις.

via GIPHY