Πασχαλινές αποδράσεις στα νησιά

Πασχαλινές αποδράσεις στα νησιά

Πού θα πας φέτος το Πάσχα ανάλογα με τη "φάση" σου

Το Πάσχα πλησιάζει και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για χαλαρές αποδράσεις. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και φέρε την Άνοιξη ένα βήμα πιο κοντά! Βίωσε την κατανυκτική ατμόσφαιρα με θέα το παραμυθένιο σκηνικό των κυκλαδίτικων νησιών. Με φόντο το μπλε του Αιγαίου όλα γίνονται λίγο πιο όμορφα. Αν αναρωτιέσαι πού να πας φέτος, τότε ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει.

Αν είσαι μόνη

Αν βλέπεις τις Πασχαλινές διακοπές ως ευκαιρία για να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις, τότε η Πάρος αποτελεί ιδανικό προορισμό. Το κοσμοπολίτικο νησί προσφέρει απεριόριστες επιλογές και θα σου χαρίσει μοναδικές εμπειρίες. Οι παραλίες του, όπως η Σάντα Μαρία, η Χρυσή Ακτή και οι Κολυμπήθρες μεταμορφώνονται σε λίγο πιο όμορφα και ήρεμα σκηνικά, χωρίς τους τουρίστες. Απόλαυσε τα ονειρικά τοπία και τον ήλιο, διάβασε το βιβλίο σου ακούγοντας το κύμα, και πάρε λίγο χρόνο για να θέσεις νέους στόχους. Ξεσήκωσε τις φίλες και βρεθείτε στο νησί που θα απολαύστε καλό φαγητό στις ψαροταβέρνες, θα διασκεδάστε στα μπαράκια και θα ζήσετε μοναδικά έθιμα σε γραφικά χωριά, όπως η Μάρπησσα. Απολαύστε ρεβιδάθα, τη σπεσιαλιτέ του νησιού, κάντε την πιο λαμπρή Ανάσταστη στην Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Παροικιά, και βρεθείτε σε κάποιο από τα πολλά πανηγύρια που διοργανώνονται την Κυριακή του Πάσχα. Και ποιος ξέρει, σε κάποιο από τα πλακόστρωτα στενάκια μπορεί να γνωρίσετε τον «πρίγκιπα»…

Αν είσαι με το αγόρι σου

Αν τώρα θεωρείς πως ήδη έχεις βρει τον έναν και μοναδικό, απόλαυσε λίγες μέρες μαζί του στο πιο ρομαντικό νησί των Κυκλάδων, που φημίζεται για τα ηλιοβασιλέματά του. Το Πάσχα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να επισκεφτείς τη Σαντορίνη, που δεν σταματάει ποτέ να προσελκύει πλήθος κόσμου. Παρόλα αυτά, αυτήν την περίοδο οι τουρίστες -αν και εξακολουθούν να είναι αρκετοί- είναι λιγότεροι από ότι το Καλοκαίρι. Πάρε, λοιπόν, το άλλο σου μισό και επισκεφτείτε τον Πύργο για να περιηγηθείτε στα όμορφα στολισμένα δρομάκια και να απολαύσετε το κατανυκτικό σκηνικό τη Μεγάλη Παρασκευή. Το Μεγάλο Σάββατο κάντε Ανάσταση στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού και απολαύστε τη θέα και τα πυροτεχνήματα σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό!

Αν είσαι fitness freak

Η άγρια ομορφιά του νησιού σε προκαλεί να το ανακαλύψεις. Στην Τήνο δεν σταματούν ποτέ να κάνουν σερφ. Αν λοιπόν είσαι fitness freak, τότε δοκίμασε τις δυνάμεις σου σε κάποιο extreme sport που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σου στα ύψη. Εναλλακτικά, κάνε λίγο τζόκινγκ στις απομονωμένες παραλίες ή περπάτα στα όμορφα μονοπάτια απολαμβάνοντας τη μαγική θέα του νησιού. Όταν τελειώσεις με την προπόνηση απόλαυσε τη φιλοξενία των ντόπιων στα σοκάκια και ακολούθησε τη λιτανεία των έξι Επιταφίων στα στενά της Χώρας. Ξέχνα όσα γνωρίζεις για το «παρεξηγημένο» νησί και ανακάλυψε μία διαφορετική πλευρά του.

Αν αναζητάς την απόλυτη ηρεμία

Αν θέλεις να χαλαρώσεις μακριά από όλους, να απομονωθείς και να απολαύσεις την απόλυτη ηρεμία, τότε η Νίσυρος μοιάζει ιδανικός προορισμός για εσένα. Μπορεί να απέχει αρκετές ώρες αλλά το τοπίο θα σε αποζημιώσει. Παραδοσιακά χωριά, εκκλησάκια, γραφικές πλατείες, μονοπάτια για περιηγήσεις, θερμά λουτρά και φυσικά... το ηφαίστειο! Το νησί με τα σεληνιακά τοπία που βρίσκεται ανάμεσα στην Ρόδο και την Κω αποτελεί το νοτιότερο ηφαιστειακό κέντρο της Ελλάδας. Το επιβλητικά τοπία της Νισύρου θα σε μαγνητίσουν και θα κάνουν να ξεχάσεις όλα τα προβλήματα που σε απασχολούν. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα στην περιφορά του Επιταφίου και το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας είναι μερικοί ακόμα καλοί λόγοι για να την επισκεφτείς.

Αν θέλεις κάτι "εύκολο"

Θέλεις να φύγεις για λίγο από την Αθήνα, αλλά δεν θέλεις να περάσεις ατελείωτες ώρες ταξιδεύοντας; Η Τζια αποτελεί την εύκολη λύση για όσες αγαπούν το Πάσχα στα νησιά, αλλά δεν έχουν αρκετές ημέρες στη διάθεσή τους. Κάνε Ανάσταση με πολλά πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό και την επόμενη ημέρα, κατευθύνσου στο Βουρκάρι, όπου στήνονται μπουφέδες για να συνοδεύσουν το εντυπωσιακό κάψιμο του Ιούδα. Χαλάρωσε στις παραλίες και κάνε ατελείωτες βόλτες στη Χώρα.

Αν θέλεις να δεις (και να γνωρίσεις) κόσμο

Αν αναζητάς κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τότε επίλεξε τις Σπέτσες. Το γραφικό νησί απέχει ελάχιστες ώρες από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά το παραμυθένιο σκηνικό θα σε κάνει να αισθανθείς ότι βρίσκεσαι κάπου μακριά και ονειρεμένα. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής κατευθύνσου στην πλατεία Ποσειδωνίου με τους Επιτάφιους από όλες τις ενορίες που καταλήγουν εκεί, ενώ το Μεγάλο Σάββατο κάνε Ανάσταση στη γυναικεία μονή των Αγίων Πάντων και συνέχισε στο Παλιό Λιμάνι σε κάποιο από τα πολλά μπαράκια που θα είναι γεμάτα με κόσμο. Ωραίο το ξενύχτι, αλλά φρόντισε να μη χάσεις το κάψιμο του Ιούδα στην Κουνουπίτσα την Κυριακή!

Αν θέλεις κάτι παραδοσιακό

Η Κέρκυρα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από καμία λίστα με πασχαλινούς προορισμούς. Πήλινες κανάτες και στάμνες γεμάτες νερό προσγειώνονται στον δρόμο, ενώ οι καμπάνες των Εκκλησιών χτυπούν χαρμόσυνα! Και αυτό είναι μόνο ένα από τα έθιμα του όμορφου νησιού του Ιονίου, στο οποίο θα γνωρίσεις καλύτερα τις ενετικές και ορθόδοξες παραδόσεις, υπό τους ήχους των φιλαρμονικών. Απόλαυσε το καταπράσινο τοπίο και γνώρισε τις ομορφιές του φιλόξενου νησιού που φοράει τα γιορτινά του.