Οι 10+1 σειρές που αξίζει να δεις αυτό το καλοκαίρι

Οι 10+1 σειρές που αξίζει να δεις αυτό το καλοκαίρι

Ψάχνεις ακόμη δικαιολογία για να μείνεις περισσότερα βράδια στο σπίτι;

Γράφει η Μαργαρίτα Γραμματικού

Μπορεί η αγαπημένη σου χειμερινή σειρά να τελείωσε, όμως το καλοκαίρι είναι εδώ και υπόσχεται να σε κάνει να μην θέλεις να βγεις από το σπίτι. Μπορείς φυσικά, να ξεκινήσεις την προθέρμανση από τώρα, καθώς οι περισσότερες από τις παρακάτω σειρές έχουν ήδη ολοκληρώσει τους πρώτους κύκλους τους. Διότι, λίγο οι διακοπές του Πάσχα που έφτασαν στο τέλος τους, λίγο η ομαλή επανένταξή σου στους ρυθμούς της πόλης μετά την αποσύνδεση στο «χωριό», οι λόγοι για να μείνεις περισσότερα βράδια στο σπίτι είναι πολλοί. Ας μείνουμε όμως, σε 11 βασικούς, όπως είναι οι σειρές που ήρθαν, έρχονται και θα φύγουν.

Όταννιώθεις πως… αυτός ο κόσμος δεν σε χωράει!

Οι σειρές αυτές είναι ό,τι πρέπει εάν δεν θέλεις να ταυτιστείς καθόλου με τους πρωταγωνιστές και το σκηνικό και να ξεφύγεις από την καθημερινότητά σου. Λίγο ανεκτίμητο sci-fi για όλες τις κοπέλες που αγαπούν το είδος αλλά δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την "κακή" εκδοχή του.

Altered Carbon

Το τηλεοπτικό κοινό μοιάζει να έχει διχαστεί. Το Altered Carbon είτε σου αρέσει πολύ, είτε δεν σου αρέσει καθόλου. Όμως, η αλήθεια είναι πως είναι μια σειρά καλογυρισμένη, με καλές ερμηνείες και μια ιστορία που μπορεί να μην είχε το τέλος που θέλαμε, αλλά ήταν αρκετά ανατρεπτική. Εικόνες που θυμίζουν κάτι από Ιαπωνία και αυτοκίνητα που «πετούν» σε ταξιδεύουν με απόλυτη επιτυχία σε έναν άλλο κόσμο. Στο μέλλον. Εξάλλου, ποια από εμάς δεν θα ήθελε να ξυπνήσει δίπλα στον Takeshi Kovacs το 3056;

Γιατί να την δεις: Για το πραγματικό διάλειμμα που θα προσφέρει στην καθημερινότητά σου. Εντάξει, και για τον Joel Kinnaman (κι ας λένε οι φήμες ότι δεν θα συνεχίσει στη δεύτερη σεζόν του).

Westworld

Ο κόσμος του Westworld, ίσως να το παρακάνει με το φανταστικό στοιχείο της σειράς, όμως δεν μοιάζει να ενδιαφέρει τους δημιουργούς της. Τουλάχιστον, δύο χρόνια μετά την πρώτη σεζόν δεν υπάρχει τίποτα που να θέλουμε να παρακολουθήσουμε περισσότερο από τον δεύτερο κύκλο. Με τον ανεπανάληπτο Anthony Hopkins να επιστρέφει για να μας θυμίσει το υποκριτικό του ταλέντο, τον James Marsden για να μας αποδείξει ότι έχει ταλέντο και την Evan Rachel Woods να αποκαλύπτει παραπάνω από όσα περιμέναμε για τον ρόλο της, το Westworld είναι η σειρά που δεν πρέπει να χάσετε. Εάν δεν έχετε δει τον πρώτο κύκλο, τώρα είναι μια καλή ώρα. Εάν πάλι δεν σας «κράτησε» στο fan club της, δεν πειράζει. Το σενάριο είναι πραγματικά ιδιαίτερο.

Γιατί να την δεις: Διότι δεν μοιάζει με καμία άλλη από εκείνες που έχεις ξαναδεί.

Here and Now

Καινούργια σειρά που δεν μοιάζει να έχει κάνει και πολύ buzz στον χώρο. Αδίκως, θα λέγαμε εμείς, καθώς είναι μια πρωτότυπη ιστορία που μπλέκει την πραγματικότητα με τη φαντασία. Όμως, ποτέ δεν φαίνεται να μας πρόδωσε ο δημιουργός του Six Feet Under, American Beauty και True Blood, Alan Ball. Στο Here and Now καταφέρνει να «παντρέψει» με απόλυτη επιτυχία τα εντελώς διαφορετικά προβλήματα που περνούν τα υιοθετημένα παιδιά της οικογένειας αλλά και τον τρόπο που επηρεάζονται οι μεταξύ τους σχέσεις. Ένα κωμικό δράμα που θα καλύψει ευχάριστα ένα καθημερινό βράδυ σου στο σπίτι.

Γιατί να την δεις: Διότι είναι τόσο αληθινό που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα φανταστικά του στοιχεία.

Marvel's Jessica Jones

Οι κριτικοί οριακά αποθεώνουν τον ήρωα της Marvel, Jessica Jones, με την ερμηνεία της Kristen Rytter ως τον υπερήρωα που θα μπορούσες να έχεις δίπλα σου στη δουλειά. Διότι δεν σε κάνουν οι υπερφυσικές σου δυνάμεις υπερήρωα, αλλά η δύναμη του εαυτού σου. Η Jessica Jones το αποδεικνύει εδώ και δύο κύκλους αυτό. Εξάλλου, δεν κέρδισε τυχαία βραβείο Emmy η σειρά. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν εκεί.

Γιατί να την δεις: Διότι τόσο η ερμηνεία της Kristen Rytter, όσο και το σενάριο, είναι προσεκτικά διαμορφωμένα και… «άφιλτρα», σύμφωνα με το motto της σειράς.

Οκαλύτερος τρόπος να αγαπήσεις μια σειρά είναι να «καταστραφείς» μέσα από έναν ίδιοέρωτα

Για όλα τα κορίτσια που περνούν κάποια ερωτική απογοήτευση αλλά δεν θέλουν να σταματήσουν να πιστεύουν στον έρωτα, και για εκείνες που ζουν έναν έρωτα πολύ καλό για να είναι αληθινός. Οι παρακάτω σειρές έχουν δημιουργηθεί για να «καταστρέψουν» τα κορίτσια του σήμερα αφού τις κάνουν να πιστέψουν στην πραγματικότητα του κόσμου των ραντεβού.

Sweetbitter

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Stephanie Danler σε έξι μισάωρα επεισόδια, η σειρά Sweetbitter έχει να κάνει με την ενηλικίωση μιας 22χρονης κοπέλας που δεν έχει ιδέα τι θέλει από τη ζωή της. Η Tess αφού μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και ξεκινά να ψάχνει για δουλειά ξεκινά να ζει το απόλυτο όνειρο. Μέχρι που συνειδητοποιεί ότι μεγαλώνει μέσα σε έναν κόσμο που την καταστρέφει σταδιακά. Έρωτας, ναρκωτικά και κρασί είναι η μαγική τριάδα που μονοπωλεί τη ζωή της Tess.

Γιατί να την δεις: Διότι είναι μια σειρά που μπορείς εύκολα να ταυτιστείς.

Love

Το Love είναι ο πραγματικός έρωτας δύο κατεστραμμένων ανθρώπων. Εκείνη αλκοολική και εκείνος με πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση και κανένα όνειρο που αντέχει να κυνηγήσει, βρίσκουν τον έρωτα με μερικά σκαμπανεβάσματα. Διότι ακόμη και στις σειρές, οι έρωτες δεν συγχρονίζονται πάντα και οι πράξεις του κάθε ανθρώπου στο ζευγάρι έχουν το δικό τους αντίκτυπο στη σχέση. Ή μήπως… δυσκολεύεσαι να τη "βαφτίσεις" σχέση; Η Mickey και ο Gus προσπαθούσαν για τρεις ολόκληρες σεζόν πάντως.

Γιατί να την δεις: Διότι είναι η πιο αληθινή σειρά για τον έρωτα που έχεις δει ποτέ σου.

The Bold Type

H σειρά είναι βασισμένη στη ζωή και τις εμπειρίες της Joanna Coles, αρχισυντάκτριας του Cosmopolitan. Κοριτσίστικη, ανάλαφρη και ίσως το νέο «Sex and the City», το Bold Type σου μαθαίνει να έχεις τα κότσια να κάνεις πραγματικά αυτό που θέλεις. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να παραιτηθείς, να χάσεις έναν έρωτα ή να κυνηγήσεις την πιο τρελή σου ιδέα. Διότι χρειαζόμαστε περισσότερα bold type girls και αυτή η σειρά θα σε κάνει να πιστέψεις πραγματικά στον εαυτό σου.

Γιατί να την δεις: Για να μετακομίσεις στη Νέα Υόρκη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

New Girl

Αστεία και χωρίς να χάνεις το ενδιαφέρον σου ούτε λεπτό, αυτή η σειρά σε αφήνει πάντα να θέλεις λίγο ακόμη αφού τα 20λεπτα επεισόδιά του δεν είναι ποτέ αρκετά. Παρόλα αυτά, εάν δεν την έχεις ξεκινήσει ακόμη, έχεις έξι κύκλους να καλύψεις μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο. Το καλύτερο όμως, με αυτή τη σειρά είναι ότι είναι καλογραμμένη με αστείες ατάκες και ιστορίες που θα μπορούσαν άνετα να γίνουν πραγματικότητα.

Γιατί να την δεις: Διότι υπάρχει εξέλιξη, χωρίς να χάνεις το ενδιαφέρον σου. Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό σε μια σειρά που διανύει τον έβδομο -και τελευταίο- κύκλο της.

Έγκλημαμυστηρίου για να... μην σηκωθείς καθόλου από τον καναπέ σου!

Οι σειρές μυστηρίου έχουν ένα κακό: Σε καθηλώνουν μπροστά στην οθόνη, μέχρι να λύσεις το μυστήριο. Εάν είναι καλές, σε αφήνουν να περιμένεις με αγωνία τον επόμενο κύκλο. Εάν είναι κακές, μπορεί να συνεχίσεις να την βλέπεις από περιέργεια της λύσης. Όμως, εάν ξεκινήσεις μια σειρά μυστηρίου και εγκλήματος, δύσκολα κλείνεις την τηλεόραση.

Sharp Objects

Γνωρίσαμε την πένα της Marti Noxon με το Buffy the Vampire Slayer, ενώ την αγαπήσαμε στην τελευταία ταινία του Netflix, To The Bone με την Lilly Collins. Αυτό το καλοκαίρι, η επιτυχημένη δημιουργός πολλών επεισοδίων, από το Glee μέχρι το Grey’s Anatomy, φέρνει στη μικρή οθόνη μια σειρά με πρωταγωνίστρια την Amy Adams. H mini σειρά έρχεται το καλοκαίρι από την HBO και… ίσως να έχει και την επιτυχία του Big Little Lies!

Γιατί να την δεις: Διότι συνδυάζει έγκλημα, μυστήριο και την Amy Adams.

Seven Seconds

Η αδικία του δικαστικού συστήματος σε μια μόλις σειρά. Το Seven Seconds κάνει το «λάθος» ενός αστυνομικού, πάτημα για τη σημερινή διαφθορά των αστυνομικών, τον ρατσισμό στις ΗΠΑ και την αδυναμία πολλών ανθρώπων να δεχθούν τα λάθη τους. Αυτή η σειρά θα σε κάνει να μην θέλεις να σηκωθείς από τον καναπέ σου, ενώ στο τελευταίο επεισόδιο θα σε αφήσει… άφωνη! Η όχι και τόσο... δίκαιη ανατροπή του σεναρίου κρατά την σειρά αρκετά ψηλά στο top 10 μας.

Γιατί να την δεις: Διότι είναι από τις καλύτερες αστυνομικές σειρές του 2018, μέχρι τώρα.

Money Heist

Μπορεί να μην σε «γεμίζει» το όνομα, όμως φαντάσου μια σειρά που να συνδυάζει τις καλύτερες στιγμές του Ocean’s Eleven, του Baby Driver και του Prison Break. Το Money Heist είναι η τέλεια δικαιολογία για να μην βγεις καθόλου το Σαββατοκύριακο. Ο ισπανικός του τίτλος είναι La Casa de Papel και μεταφράζεται σε ‘Paper House’ ώστε να σε προϊδεάσει για τις σκηνές βίας που έρχονται. Μια ιδιαίτερη σειρά 16 επεισοδίων θα παρουσιάσει στη μικρή σου οθόνη οκτώ ληστές και μερικούς ομήρους μέσα στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, καθώς ο αρχηγός της ομάδας παρασύρει την αστυνομία στο σχέδιό του.

Γιατί να την δεις: Διότι ποτέ ξανά δεν κόλλησες με σειρά τόσο πολύ.

Βέβαια, υπάρχουν και οι προτάσεις μας από τον Χειμώνα, σε περίπτωση που δεν πρόλαβες να παρακολουθήσεις κάποια από αυτές ή δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι το βαρύ Καλοκαίρι.