Πώς θα έχεις μία παραγωγική εβδομάδα;

Πώς θα έχεις μία παραγωγική εβδομάδα;

Με αυτό το πρόγραμμα είναι πιο εύκολο από ό,τι πίστευες!

Δεν έχεις αρκετό χρόνο; Γκρινιάζεις διαρκώς και εύχεσαι η μέρα να είχε περισσότερες ώρες, προκειμένου να προλάβαινες να κάνεις όλα όσα αγαπάς. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να έχεις μία άκρως παραγωγική εβδομάδα. Αρκεί να οργανώσεις καλά το πρόγραμμά σου, να δημιουργήσεις λίστες με όλα όσα θέλεις και πρέπει να κάνεις και φυσικά να κρατήσεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου!

Πώς θα τα συνδυάσεις όλα; Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο και να δυσκολεύεσαι να κρατήσεις τις ισορροπίες σε επαγγελματική και προσωπική ζωή, αλλά το παρακάτω ενδεικτικό πρόγραμμα που δημιουργήσαμε, μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα σε μία τάξη! Πάρε μία ιδέα και εμπνεύσου για να δημιουργήσεις το δικό σου, που θα είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες σου.

Δευτέρα

Οργάνωσε τις σκέψεις σου! Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν φτάσεις στο γραφείο, είναι να πάρεις χαρτί και μολύβι και να σημειώσεις όλα όσα πρέπει να κάνεις μέσα στην εβδομάδα σου. Η λίστα σου θα περιλαμβάνει τόσο τις προσωπικές όσο και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που θέλεις να θυμηθείς. Σημείωσε ό,τι σου έρχεται στο μυαλό, ακόμη και αυτά που θεωρείς ασήμαντα, προκειμένου να έχεις τον έλεγχο της κατάστασης και στη συνέχεια να είσαι σε θέση να βάλεις προτεραιότητες. Τι ακριβώς θα πει αυτό; Ότι η λίστα σου θα σε βοηθήσει να αξιολογήσεις όλα όσα είναι σημαντικά για εσένα και να δημιουργήσεις ένα χρονοδιάγραμμα για να ολοκληρώσεις όσα περισσότερα tasks από τη λίστα σου γίνεται.

Το να καταγράψεις τα παραπάνω μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά, καθώς αρκετές φορές ξεχνάμε τις υποχρεώσεις που θέλουμε να κάνουμε και τις αφήνουμε για την τελευταία στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσεις το στρες και θα μπορείς να βλέπεις διαρκώς τις εκκρεμότητές σου και να ρυθμίζεις τον χρόνο σου αναλόγως.

Τρίτη

Ολοκλήρωσε τις πιο βαρετές υποχρεώσεις της λίστας, που αποφεύγεις να κάνεις. Οι Τρίτες μπορούν να γίνουν οι μέρες που θα τσεκάρεις όλα τα «πρέπει», όπως για παράδειγμα να αδειάσεις το inbox σου, να πληρώσεις τους λογαριασμούς, να σιδερώσεις ή να καθαρίσεις το σπίτι. Αντιμετώπισε την πραγματικότητα σαν ενήλικας και μην αναβάλλεις πράγματα που μπορούν να γίνουν σήμερα για αύριο…

Οι περισσότερες τείνουμε να αφήνουμε όλα όσα βαριόμαστε να κάνουμε για το τέλος της εβδομάδας και καταλήγουμε να μην τα κάνουμε ποτέ. Παράλληλα, κάθε μέρα που περνάει τα σκεφτόμαστε, αγχωνόμαστε και χαλάμε τη διάθεσή μας. Προκειμένου να αποφύγεις τα αρνητικά συναισθήματα και το στρες, απλώς ξεμπέρδεψε με τις δουλειές που δεν σε εμπνέουν. Έτσι, θα αισθανθείς σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω σου και νιώσεις λίγο πιο ανάλαφρη. Το καλύτερο; Τις επόμενες μέρες θα έχεις περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείς με όλα όσα σε ευχαριστούν!

Τετάρτη

Κάνε γυμναστική! Μην αναβάλεις το τρέξιμο, το μάθημα γιόγκα ή οτιδήποτε άλλο αγαπάς να κάνεις. Βρες χρόνο για τον εαυτό σου και μην βάλεις κανένα εμπόδιο στον δρόμο προς το γυμναστήριο! Η Τετάρτη μπορεί να γίνει η πιο fit ημέρα της εβδομάδας σου, για να αποκτήσεις το beach body που ονειρεύεσαι και να περπατάς γεμάτη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στην παραλία. Γιατί, μην ξεχνάς ότι το Καλοκαίρι είναι ένα μόλις βήμα μακριά…

Αν προκύψει επιπλέον δουλειά ή οτιδήποτε άλλο, απλώς κάνε ένα διάλειμμα για να γυμναστείς και συνέχισε αργότερα. Σίγουρα, μπορείς να βρεις μία ώρα για τον εαυτό σου. Μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να πάρεις την απόφαση, μετά την άσκηση όμως θα αισθανθείς γεμάτη αισιοδοξία και ευεξία. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι θα αποβάλλεις την ένταση της καθημερινότητας και να εκτονωθείς. Άλλωστε, είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκκρίνονται ενδορφίνες που είναι γνωστές και ως οι ορμόνες της ευτυχίας.

Πέμπτη

Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να σκεφτεί. Μετά από μία γεμάτη εβδομάδα, χρειάζεσαι μερικές στιγμές για να αναλογιστείς όλα όσα έγιναν. Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις διαλογισμό ή απλώς να περάσεις λίγο χρόνο μακριά από κινητά, ταμπλέτες και υπολογιστές. Αποφορτίσου, διώξε την ένταση και κάνε μία αναδρομή σε όλα έχουν συμβεί από την αρχή της εβδομάδας. Επαναπροσδιόρισε τους στόχους σου και ξεκαθάρισε τα πράγματα στο μυαλό σου. Η Πέμπτη είναι ιδανική ημέρα για να κάνεις ένα διάλειμμα, να ηρεμήσεις, να αναδιοργανωθείς και να κάνεις την ανασκόπησή σου!

Παρασκευή

Αμέσως μετά το γραφείο, πήγαινε στο supermarket με τη λίστα σου και κάνε τα ψώνια της εβδομάδας. Σκέψου τι θα μαγειρέψεις, αγόρασε τα υλικά που χρειάζεσαι, ώστε το Σαββατοκύριακο να μπορείς να προετοιμάσεις ταπεράκια για την εβδομάδα που έρχεται. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να έχεις ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα και να λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι για να είσαι γεμάτη ενέργεια. Επιπλέον, θα κερδίσεις χρόνο και θα έχεις ελεύθερα τα απογεύματα της εβδομάδας σου για να κάνεις περισσότερα πράγματα που σε ευχαριστούν!

Με λίγη οργάνωση μπορείς να αλλάξεις σημαντικά την καθημερινότητά σου. Ξεκίνα, λοιπόν, να φτιάχνεις το πρόγραμμά σου, όπως σε βολεύει καλύτερα και φυσικά μην ξεχνάς να αφιερώνεις αρκετές ώρες στον εαυτό σου. Η ξεκούραση είναι εξίσου σημαντική με όλα τα υπόλοιπα tasks της λίστας σου! Δώσε χρόνο στον εαυτό σου για να χαλαρώσει, περιποιήσου το πρόσωπο και το σώμα σου και πες «ναι» στις δραστηριότητες που σε κάνουν να χαμογελάς.

Και μην ξεχνάς! Μη ζεις περιμένοντας το Σαββατοκύριακο. Απόλαυσε κάθε ημέρα της εβδομάδας, και μοιράσου όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Με σωστό προγραμματισμό, μπορείς να προλάβεις περισσότερα από όσα ποτέ φανταζόσουν.