Ο 7ωρος κανόνας κάθε επιτυχημένης γυναίκας!

Ο 7ωρος κανόνας κάθε επιτυχημένης γυναίκας!

Μάθε πώς θα ανελιχθείς επαγγελματικά για να αγγίξεις την κορυφή!

Όπως κάθε σύγχρονη γυναίκα, εργάζεσαι σκληρά και περνάς πολλές ώρες στο γραφείο. Για αυτό και όταν επιστρέφεις σπίτι, το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς στον αναπαυτικό καναπέ σου, βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά. Μήπως όμως πρέπει να το ξανασκεφτείς, πριν πάρεις το τηλεκοντρόλ στα χέρια σου;

Σίγουρα, έχεις διαβάσει αρκετά άρθρα που αναφέρουν πως πρέπει να αξιοποιούμε σωστά τον ελεύθερό μας χρόνο, αποκτώντας νέες δεξιότητες και μαθαίνοντας καινούργια πράγματα. Άλλωστε, η διά βίου μάθηση θεωρείται κάτι δεδομένο στην εποχή μας, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Πώς μπορείς, λοιπόν, να ξεχωρίσεις και να αναδείξεις τα ταλέντα σου;

Η επιτυχία δεν έρχεται τυχαία, χρειάζεται κόπο. Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να κάνεις, προκειμένου να βρίσκεσαι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους και να εντυπωσιάζεις με τις ικανότητές σου. Γιατί δεν είναι ποτέ αργά για να πάρεις την προαγωγή που ονειρεύεσαι ή εκείνη τη νέα θέση που σου ταιριάζει απόλυτα. Μην αγχώνεσαι, δεν θα χρειαστεί να κάνεις πολλές θυσίες...

Τι ακριβώς είναι ο 7ωρος κανόνας;

Προκειμένου να αποκτήσεις νέες γνώσεις και ικανότητες, αρκεί να αφιερώνεις μία ώρα καθημερινά στον εαυτό σου. Απλώς εφαρμόζοντας τον κανόνα, θα συνειδητοποιήσεις πόσο γρήγορα και ευχάριστα μπορεί να περάσει αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα. Σε λίγους μήνες θα έχεις γίνει γκουρού σε θέματα που σε ενδιαφέρουν και θα είσαι σε θέση να αλλάξεις την επαγγελματική σου ζωή προς το καλύτερο. Άλλωστε, αν το καλοσκεφτείς, κανείς ποτέ δεν θεώρησε πώς έχασε τον χρόνο του μαθαίνοντας κάτι νέο. Άσε τις δικαιολογίες, κλείσε για λίγο το κινητό σου και απλώς αφιέρωσε μία ώρα στην προσωπική σου εκπαίδευση.

Γιατί είναι σημαντικό να εφαρμόσεις τον κανόνα;

Γιατί πολύ απλά επενδύεις χρόνο στον εαυτό σου, διευρύνοντας τις γνώσεις σου και επενδύοντας στο μέλλον σου! Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να αναζητήσεις περισσότερες θέσεις εργασίας, που θα καλύψουν τις ανάγκες σου και θα σε ικανοποιούν περισσότερο τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά. Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι οι εργοδότες θέλουν να δουν στο βιογραφικό σου, στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ενδιαφέρεσαι για το αντικείμενό σου, αντιμετωπίζεις σοβαρά αυτό που κάνεις και διαθέτεις πολύπλευρη προσωπικότητα.

Μην ξεχνάς, ότι οι νέες δεξιότητες θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις. Το πτυχίο σου από μόνο του δεν σημαίνει κάτι. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, και πρέπει να βρεις πώς θα ξεχωρίσεις και θα δείχνεις γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι ο καλύτερος τρόπος για να πιστέψεις στον εαυτό σου και να νιώθεις σιγουριά, είναι να γνωρίζεις καλά το αντικείμενό σου. Τελειοποίησε τις γνώσεις σου και αμέσως θα αισθανθείς περήφανη για τα επιτεύγματά σου!

Γιατί δεν δοκιμάζεις να μάθεις…

Κώδικα! Ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος στα πάντα και αποτελεί ένα μεγάλο προσόν για κάθε νέο εργαζόμενο. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε χρήστες και υπολογιστές γίνεται με κώδικα, ο οποίος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας στη σύγχρονη τεχνολογική εποχή.

Μπορεί να σου φαίνεται πολύ δύσκολο να γράψεις κώδικα, αλλά δες το σαν να μαθαίνεις μία νέα γλώσσα επικοινωνίας. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα για αρχάριους που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τόσο βασικές όσο και πιο εξειδικευμένες γνώσεις, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Τα καλά νέα είναι ότι ακόμα και οι βασικές γνώσεις προγραμματισμού μπορούν να σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις το προσωπικό σου site, καθώς και να επικοινωνήσεις και να συνεργαστείς καλύτερα με την ομάδα IT στο γραφείο!

Website design! Η εικόνα και η δομή ενός site παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αν θέλεις να αυξήσεις την επισκεψιμότητα της σελίδας ή του blog σου, επένδυσε στο design και δημιούργησε ένα εντυπωσιακό αλλά και χρηστικό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς το έχεις φανταστεί.

Facebook Ads. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το Facebook έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας και μπορεί να μας βοηθήσει όχι μόνο να επικοινωνήσουμε με φίλους και γνωστούς, αλλά και να προωθήσουμε τη δουλειά μας. Με τις διαφημίσεις του, μπορούμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του κοινού που μας ενδιαφέρει και να προωθήσουμε τη σελίδα μας ή οτιδήποτε άλλο μας ενδιαφέρει. Δοκίμασε να φτιάξεις τη δική σου διαφήμιση και μάθε περισσότερα για τη διαδικασία!

Newsletter. Θα σου φανεί χρήσιμο προκειμένου να ενημερώσεις το κοινό και τους πελάτες για τα νέα και τα μελλοντικά εγχειρήματα ή εκδηλώσεις που αφορούν στην εταιρεία που εργάζεσαι. Είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσεις το ενδιαφέρον τους αμείωτο και να τραβήξεις την προσοχή τους, υπενθυμίζοντας την παρουσία σου!

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες σελίδες για να αποκτήσεις νέες γνώσεις είναι το Hubspot και το Skillshare! Στο πρώτο μπορείς να βρεις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το marketing και στο δεύτερο πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα φωτογραφίας, κινηματογράφου και design. Οι επιλογές που έχεις όμως, ανάλογα με το αντικείμενό σου, είναι αναρίθμητες. Αρκεί να κάνεις ένα καλό google search για να ανακαλύψεις πολλά νέα και συναρπαστικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ανελιχθείς επαγγελματικά!