Έξι πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 20s σου για να γίνεις επιτυχημένη

Έξι πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 20s σου για να γίνεις επιτυχημένη

Μικρά tips και συμβουλές για να γίνεις μία επιτυχημένη γυναίκα!

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν αρκετά αργά πόσο χρόνο έχασαν στα είκοσι τους. Κοιτούν πίσω και σκέφτονται πως εάν είχαν πάρει διαφορετικές αποφάσεις, όλα θα ήταν αλλιώς. Είχαν όνειρα και στόχους που ποτέ δεν έκαναν πραγματικότητα γιατί δεν άφησαν τους εαυτούς τους να κάνουν σχέδια για το μέλλον. Θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε αυτό που πάντα ήθελαν, να έχουν τη σχεδόν τέλεια ζωή. Αντί αυτού, ονειρεύονται μια άλλη πραγματικότητα.

Όταν έχεις ένα όνειρο, τίποτα δεν πρέπει να σε κρατάει πίσω. Εάν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό τώρα, κάνε το. Διότι, τώρα είναι η ώρα που θα ξεκινήσεις να χτίζεις το μέλλον σου, να αρπάζεις κάθε ευκαιρία που έρχεται προς το μέρος σου και να γίνεις αυτό που πάντα ήθελες: Μια επιτυχημένη γυναίκα.

Παρακάτω, ακολουθούν έξι πράγματα που πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις όσο βρίσκεσαι στη χρυσή δεκαετία των 20 για να πετύχεις στη ζωή σου.

Αφομοίωσε όση περισσότερηπληροφορία μπορείς

Η γνώση είναι δύναμη. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Ποια από εμάς λοιπόν, δεν θα ήθελε να είναι εκείνη η δυναμική γυναίκα μέσα σε έναν χώρο που ξέρει τι της συμβαίνει; Όλη σου τη ζωή, την περνάς μαθαίνοντας. Μαθαίνοντας νέα πράγματα για την εργασία σου, τον εαυτό σου, τους άλλους. Γιατί να σταματήσεις τώρα;

Ο κανόνας αυτός, έχει ως εξής: Αφιέρωσε τουλάχιστον μία ώρα ανά εβδομάδα που θα ασχολείσαι με εσένα. Θα διαβάζεις βιβλία, θα γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Διότι, αυτή είναι η ώρα που θα σε φέρνει όλο και πιο κοντά στο να γίνεις η γυναίκα που ονειρεύεσαι.

Ο χρόνος δεν θα έπρεπε νααποτελεί άγχος στη ζωή σου

Μόλις έκλεισα τα 20 είχα τον χρόνο στο πλευρό μου. Ξαφνικά, βρέθηκα να κλείνω τα 25 και πανικοβλήθηκα ότι ο χρόνος μου τελειώνει. Όλοι οι φίλοι μου έκαναν τις ζωές τους, τις πρακτικές τους, και εγώ δεν είχα κάνει απολύτως τίποτα. Μέχρι που κατάλαβα πως δεν υπάρχει «σωστός» δρόμος, όσο κι αν περνάει ο χρόνος. Σημασία έχει να μάθεις να χαμηλώνεις ταχύτητα και να βάζεις πάντα στόχους.

Η ομορφιά του πρώτου μισού της δεκαετίας των 20 είναι υπέρ-αρκετή για να σκεφτείς όλα όσα θέλεις να κάνεις. Να δοκιμάσεις ό,τι θέλεις και να θέτεις στόχους. Ακόμη κι αν αυτοί αλλάζουν, είναι απόλυτα υγιές να υπάρχουν. Θυμήσου μόνο να μην αγχωθείς για τίποτα.

Κράτα μερικά χρήματα στην άκρη

Ένα από τα μεγαλύτερα άγχη της ζωής μας είναι τα χρήματα. Όλοι έχουμε περάσει από το στάδιο του να έχουμε εξαφανίσει τον μισθό μας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Το να είναι οικονομικά ανεξάρτητες για πρώτη φορά είναι ένα από τα μεγαλύτερα «βάρη» που κουβαλούν οι νέες κοπέλες, αλλά είναι κάτι που μόνο με τον χρόνο μπορούν να το μάθουν.

Πρέπει λοιπόν, να είσαι ρεαλίστρια με τα χρήματα που μπορείς να βάλεις στην άκρη και να δεις πόσα πραγματικά δεν θα λείψουν από τον μισθό που παίρνεις. Θυμήσου απλά πως είναι μόνο η αρχή.

Μάθε να μιλάς άπταιστα μια ξένη γλώσσα

Σίγουρα σου έχουν ήδη πει πως μια ξένη γλωσσά μετρά αρκετά στο βιογραφικό σου. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Με την παγκοσμιοποίηση να έχει καταλάβει τη ζωή μας για τα καλά, το να μιλάς ξένες γλώσσες θεωρείται ένα τεράστιο προσόν, το οποίο και εκτιμούν οι μεγάλες εταιρείες εκεί έξω.

Ακολούθησε μία ρουτίνα

Το να δημιουργήσεις και να ακολουθήσεις μία ρουτίνα θα σε βοηθήσει τόσο τώρα, όσο και αργότερα στη ζωή σου. Διότι, θα έχεις ήδη κάνει όλη τη δύσκολη «δουλειά» του να αποβάλεις τις κακές συνήθειες και να τις αντικαταστήσεις με πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Ένα από τα πράγματα που με βοήθησαν προσωπικά, ήταν μια ατζέντα την οποία παίρνω παντού μαζί μου. Έτσι, ετοιμάστηκα πολύ νωρίς για τα 30s μου, όπου και ξεκίνησε το πραγματικό «πανηγύρι» υποχρεώσεων.

Μάζεψε όση περισσότερη εμπειρία μπορείς

Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσεις πράγματα και να βρεις ακριβώς αυτό που σου ταιριάζει και θέλεις να κάνεις. Όταν καταλήξεις στην καριέρα που θέλεις να ακολουθήσεις, τα είκοσι σου θα είναι απλώς ένα κουβάς εμπειριών. Τι καλύτερο από μια πρακτική στον τομέα που θέλεις να χτίσεις πάνω τη ζωή σου; Μπορεί να σου φαίνεται δρόμος χελώνας αλλά μπορείς να πετύχεις πολλά με αυτόν τον τρόπο!