Plus-size μοντέλα που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram για ένα boost αυτοπεποίθησης

Plus-size μοντέλα που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram για ένα boost αυτοπεποίθησης

Καλά κάνεις και θαυμάζεις τα μοντέλα της Victoria’s Secret, αλλά και αυτά τα κορίτσια είναι πραγματικά όμορφα.

Γράφει η Μαργαρίτα Γραμματικού

Γεμάτο μικρές ατέλειες και μακριά από τον χαρακτηρισμό του «αψεγάδιαστου», το σώμα σου είναι όμορφο όσα παραπάνω κιλά κι αν έχεις. Διότι, μακάρι να μπορούσαμε όλες να έχουμε το σώμα των ονείρων μας, αλλά μερικές φορές η κληρονομική κυτταρίτιδα, οι ραγάδες και τα ψωμάκια, δεν μας αφήνουν να φτάσουμε εκεί. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μας αξίζει να πάρουμε εκείνο το μαγιό που είδαμε στο διαδίκτυο ή τα εσώρουχα που φορούσε η Rosie Huntington Whitley στο Instagram.

Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας και κανείς δεν θα έπρεπε να μπαίνει εμπόδιο στη σχέση μας με αυτήν. Τα παρακάτω κορίτσια αλλά και οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκαν, μας έχουν αποδείξει πολλάκις πως κανείς δεν μπορεί να σου πει «όχι» όταν θέλεις να κάνεις κάτι πολύ, πως η ομορφιά δεν έχει να κάνει με το πόσα παραπάνω κιλά είσαι, αλλά το πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου, και φυσικά, πως όσο πιο κοντά στο Καλοκαίρι βρισκόμαστε, τόσο πιο άνετα θα έπρεπε να νιώθουμε με το σώμα μας. Το ASOS σου παρουσιάζει αποκαλυπτικά μπικίνι σε plus-size μοντέλα, εσύ γιατί δεν τολμάς να τα φορέσεις;

Ashley Graham, 30

H Ashley Graham είναι μόλις 30 ετών, μετρά περίπου 6,7 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram profile της και λέγεται πως είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα της εποχής μας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις λίστες του Forbes, τη χρονιά 2016/17 το plus-size μοντέλο που φορά νούμερο US 16 (δύο νούμερα πάνω από το τελευταίο νούμερο στα κοινά brands της αγοράς) είχε εισόδημα που έφτασε τα 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Αμερικανίδα που δηλώνει πως δεν είναι plus-size μοντέλο αλλά «curvy» έχει όλη την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται μια γυναίκα για να φτάσει τόσο ψηλά. Ό,τι κι αν γράφει η ζυγαριά. Δεν έφτασε άλλωστε τυχαία σε εξώφυλλο της Vogue, του Elle, και του Harper's Bazaar.

https://www.instagram.com/p/BiHXW36HCkr

Tara Lynn, 35

Η Tara Lynn είναι η γυναίκα που απέδειξε στον χώρο της μόδας πως δεν χρειάζεται να είσαι ούτε πολύ νέα, ούτε πολύ αδύνατη για να διαπρέψεις. Με 552.000 ακόλουθους και ένα γεμάτο portfolio, η Tara παρά το bullying που υπέστη στο σχολείο για τα παραπάνω κιλά της, διαμορφώθηκε σε ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα plus-size μοντέλα της βιομηχανίας. Το 2016 ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της καμπάνιας για Άνοιξη/Καλοκαίρι της H&M, ενώ έχει κάνει εξώφυλλο στο Elle.

https://www.instagram.com/p/Bh9ac7andSD

Barbie Ferreira, 21

Το κορίτσι αυτό, τράβηξε την προσοχή των media με τη συνεχή της επιμονή στο να μην της «φτιάχνουν» τις φωτογραφίες. Η Barbie Ferreira έχει συνεργαστεί με την Aerie, της American Eagle Outfitters. Με 459.000 ακόλουθους, μπορεί να μην έχει κάνει πολλά πράγματα στη ζωή της μέχρι τώρα, όμως η Barbie κατάφερε να δώσει συνέντευξη στο W Magazine, το Marie Claire, το Seventeen, το Elle, το Glamour, το Cosmopolitan και πιο σημαντικά, το Time.

https://www.instagram.com/p/Bh2V54mnBCc

Candice Huffine, 33

Πέρσι την Άνοιξη, η Candice ήταν το εξώφυλλο του περιοδικού Elle. Αυτή την Άνοιξη, το plus-size μοντέλο από το Κολοράντο μετρά μόλις 210.000 ακόλουθους στο Instagram και δίνει συνεχώς μία και μόνο συμβουλή στα κορίτσια που δεν έχουν αυτοπεποίθηση: «Να είστε cool με τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται αγάπες και ιστορίες. Χρειάζεται απλά φροντίδα». Εξάλλου, δεν μπορείτε να το αλλάξετε με καμία άλλη γυναίκα στον πλανήτη. Η Candice δε, ήταν και μια από τις τρεις γυναίκες στο θέμα που έκανε η Vogue το 2016 για τα κορίτσια που δείχνουν πανέμορφες στα εσώρουχά τους.

https://www.instagram.com/p/Bh7edlmhAAd

Robyn Lawley, 28

Όταν ξεκίνησε να ασχολείται με τη μόδα φορούσε ρούχα νούμερο 6, κάτι που θεωρείται εντελώς «κανονικό βάρος». Όμως ο χώρος της μόδας της είπε ότι δεν ήταν έτοιμος για εκείνη, καθώς είχε μερικά παραπάνω κιλά. Χωρίς να το βάλει κάτω, θεώρησε πως το plus-size modeling είναι ο δρόμος. Μετά από αυτό, ήρθε η Vogue, το Elle, το Marie Claire και το Cosmopolitan. Τώρα έχει 183.000 followers και τη δική της σειρά με μαγιό. Αν αυτό δεν boost-άρει την αυτοπεποίθησή σου, τότε ποιο;

https://www.instagram.com/p/BgRbIXSnEDj

Chloe Marshall, 27

Miss England 2008 και νούμερο UK 16 (το οποίο αντιστοιχεί σε US 14). H Chloe είναι το κορίτσι από το Surrey που απέδειξε σε όλους ότι δεν έχει σημασία τι νούμερο φοράς, μπορούν όλοι να δουν πόσο όμορφη είσαι. Αρκεί να το πιστεύεις κι εσύ, η ίδια. Παρόλο που μερικοί θεώρησαν αυτή τη νίκη άδικη και ότι προωθεί την παχυσαρκία, η Chloe και οι 182.000 ακόλουθοί της στο Instagram κάνουν καθημερινό «αγώνα» για τη σωστή διατροφή και το υγιές σώμα. Απλώς μπορούν να φάνε κι ένα γλυκάκι παραπάνω. Το Καλοκαίρι γλυκάκια δεν μετρά, άλλωστε.

https://www.instagram.com/p/Bf7LtdTDubn

Marquita Pring, 27

Vogue Ιtalia, In Style και φυσικά, έντονη λοιπή παρουσία στη βιομηχανία της μόδας, η Marquita Pring δηλώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, curvy μοντέλο. Όταν ήταν μόλις 20 ετών, το μοντέλο συνεργάστηκε με τον Jean Paul Gautier στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, ενώ τώρα που είναι σχεδόν 28 και με 109.000 ακόλουθους στο Instagram έχει εισόδημα που φτάνει τα 90.000 δολάρια τον χρόνο. Η ίδια, συμβουλεύει όλα τα κορίτσια εκεί έξω που νομίζουν ότι δεν έχουν το «τέλειο» σώμα πως, «δεν έχει καμία σημασία το νούμερο που φοράς. Εάν είσαι λεπτή ή χοντρή, ψηλή ή κοντή. Αυτό που έχει σημασία είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου, να νιώθεις άνετα μέσα στο δέρμα σου και να είσαι χαρούμενη. Φρόντισε αυτό να το επικοινωνείς προς τους άλλους και εάν δεν τα καταφέρεις με μερικούς, μην το αφήσεις να σε επηρεάσει».

https://www.instagram.com/p/BgudXz1DW8w

Philomena Kwao, 28

Το μελαχρινό αυτό κορίτσι ξεκίνησε να ασχολείται με το modeling για... πλάκα, αφού συμμετείχε για πλάκα σε φωτογραφίσεις μιας φίλης της. Με 72.500 ακόλουθους και μια αυτοπεποίθηση που όλες θα θέλαμε να έχουμε καιρό τώρα, η Philomena Kwao έχει λαμπερό δέρμα και τη δυνατότητα της τέλειας πόζας. Αυτά τα δύο και ο δυναμικός χαρακτήρας της, ήταν κι εκείνα που την οδήγησαν στη συνεργασία της με την Evans και τη Nordstrom. Η Philomena συμμετείχε και σε διάφορα θέματα του περιοδικού Cosmopolitan UK.

https://www.instagram.com/p/Bhhj7KagO99

Naomi Shimada, 31

Το Refinery 29 της αφιέρωσε ένα κείμενο με τίτλο: «Γιατί η Naomi Shimada είναι ό,τι καλύτερο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Instagram», ενώ η Guardian της πήρε συνέντευξη μετά τη συμμετοχή της στην περσινή καμπάνια της Nike. Η Naomi Shimada, μόνο τυχαία (και plus-size μοντέλο) δεν είναι, καθώς δηλώνει και παραγωγός ταινιών. Εμείς, την γνωρίσαμε από την αθλητική καμπάνια της Nike αλλά εκείνη μας γνώριζε από πριν. Ήξερε πως ο κόσμος θα ασχοληθεί με ένα μοντέλο που δεν πληροί τις προδιαγραφές μιας αθλητικής καμπάνιας και δεν έχει το σώμα που θέλεις να αποκτήσεις. Όμως ακόμη καλύτερα, η Naomi σου δίνει όλους τους λόγους να αγαπήσεις το σώμα που έχεις κι όχι να ζηλεύεις των άλλων που θέλεις να αποκτήσεις. Τώρα έχει 61.800 ακόλουθους και μια αποκλειστική συνεργασία με την H&M.

https://www.instagram.com/p/BiPMgO9FTme