7 ταινίες που πρέπει να δεις με τη μαμά σου

7 ταινίες που πρέπει να δεις με τη μαμά σου

Μπορεί φέτος να μην κατάφερες να γιορτάσεις τη Γιορτή της Μητέρας την ώρα που έπρεπε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Γιορτή της Μητέρας είναι μια μέρα που αφιερώνεις εξ ολοκλήρου στη γυναίκα πρότυπο της ζωής σου. Διότι, εκείνη σε μεγάλωσε, σου έμαθε πως να συμπεριφέρεσαι σαν κορίτσι, σε συμβούλεψε στις σχέσεις σου και βασικά… σε κουβαλούσε εννέα μήνες μέσα της! Μερικές φορές όμως, τυχαίνει να έχεις δουλειά ή να είσαι κάπου μακριά και να μην καταφέρεις να βρίσκεσαι κοντά της. Μην αγχώνεσαι όμως, υπάρχει ακόμη χρόνος για εσάς. Μπορεί η μητέρα σου να μην είναι η καλύτερή σου φίλη και μερικές φορές να σου σπάει τα νεύρα, της «χρωστάς» όμως ένα γεύμα, μια βόλτα, ένα δώρο, ή μια ταινία.

Υπάρχει καλύτερο πράγμα για τη σχέση σου με τη μαμά σου από το να μείνετε σπίτι την Κυριακή το βράδυ, να βάλετε μια κλασική οικογενειακή ταινία και να παραγγείλετε πίτσα, burgers, ή κινέζικο;

Εμείς, λοιπόν, σου βρήκαμε την ταινία. Βασικά, βρήκαμε επτά από τις πιο κλασικές ταινίες όλων των εποχών έτσι ώστε να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στη μεταξύ σας σχέση. Εσείς, βρείτε τι θα παραγγείλετε!

Mermaids

Η συνταγή της επιτυχίας έχει ως βασικά συστατικά μια πολύ νέα Winona Ryder, το απόλυτο είδωλο, τη Cher, και τη μικρή Christina Ricci στον πρώτο της ρόλο. Σε μια ταινία όπου η Cher ζει με τις δύο της κόρες, προσπαθεί να τους δώσει τα πάντα. Τα πράγματα όμως δεν έρχονται όπως θα τα ήθελαν, διότι αυτή η ξαφνική τους μετακόμιση στη Νέα Αγγλία Μασαχουσέτης δημιουργεί εντάσεις στα πάντα.

Ιδανική για: Εσένα που έχεις αδερφές.

The Blind Side

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία και με ένα βραβείο Όσκαρ Α’ Γυναικείου για την Sandra Bullock, αυτή η ταινία συγκινεί μέχρι και τον πιο «άκαρδο» άνθρωπο. Η Sandra Bullock υποδύεται την Leigh Anne Tuohy, θετή μητέρα του σπουδαίου ποδοσφαιριστή Michael Oher. Στην ταινία αυτή ένας άστεγος έφηβος γίνεται μέλος μιας πλούσιας οικογένειας και μαθαίνει πως η αγάπη και η σκληρή δουλειά μπορούν να κάνουν τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Ιδανική για: Εσένα που θέλεις να κλάψεις και να πιστέψεις ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εκεί έξω.

Stepmom

Υπάρχουν ταινίες που σε κάνουν να γελάσεις με την ψυχή σου και ταινίες που σε κάνουν να κλάψεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Αυτή είναι μια ταινία που θα χρειαστείς παραπάνω από ένα κουτί χαρτομάντηλα μαζί με την πίτσα σου. Διότι, η Julia Roberts υποδύεται μια -σχεδόν- μητριά στα δύο παιδιά της Susan Sarandon.

Ιδανική για: Οικογένειες με χωρισμένους γονείς και δυναμικές μαμάδες.

Bad Moms

Μια «καμένη» κωμωδία για όλα τα κορίτσια που ξέρουν ότι η μαμά τους θα κοιμηθεί στη μέση της ταινίας. Με πρωταγωνίστρια την Mila Kunis και τις Kristen Bell και Kathryn Hahn, να σου αποδεικνύουν καθημερινά πως δεν υπάρχει ο τέλειος γονιός. Υπάρχει μόνο εκείνος με τον οποίο μπορείς να ταυτιστείς. Έτσι, συνδέεσαι με τρεις εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες με ίδια προβλήματα.

Ιδανική για: Χαλαρή και ανάλαφρη Κυριακή στο σπίτι.

Lady Bird

Σε μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και των βραβείων Όσκαρ για φέτος, η Greta Gerwig σκηνοθετεί την σχεδόν αυτοβιογραφική ιστορία της. Στο Σακραμέντο λοιπόν, η Saoirse Ronan περνάει λίγο δύσκολα ως έφηβη, ενώ η Laurie Metcalf φαίνεται να είναι μια τυπική μητέρα ενός παιδιού που δεν έχει όλες τις ανέσεις να κάνει αυτά που θέλει. Διότι, στο Lady Bird υπάρχει η πιο αληθινή απεικόνιση της σχέσης σου με τη μαμά σου.

Ιδανική για: Κορίτσια που πιστεύουν πως οι μαμάδες τους δεν υποστηρίζουν τα όνειρά τους και μαμάδες που συχνά μοιάζει να είναι πολύ εγωίστριες για να επικοινωνήσουν σωστά με τα παιδιά τους.

Terms of Endearment

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Στην παραπάνω ταινία του 1993, η Shirley MacLaine υποδύθηκε τη δυναμική και αστεία μητέρα ενός κοριτσιού που δεν την άκουγε ποτέ. Εκείνη απότομη και σκληρή μαζί της, η Emma μέσα σε μια συνεχή σύγχυση να ζητά την αποδοχή της. Μόνο που δεν έχει ιδέα πόσο πολύ την αγαπάει η μητέρα της και πόσο… ίδια γίνεται!

Ιδανική για: Μαμάδες που δεν βάζουν εύκολα τα κλάματα. Ειδάλλως, περαστικά γιατί δεν θα απολαύσεις λεπτό από την ταινία.

Mamma Mia

Εάν την έχετε ήδη δει, να τη δείτε ξανά, έτσι ώστε να καταφέρετε να προετοιμαστείτε για το sequel της ταινίας που βγαίνει τον Ιούλιο στους κινηματογράφους. Εκτός από το ότι αποτελεί την τέλεια ευκαιρία να δώσετε ξανά ραντεβού με τη μαμά σας στις αίθουσες, το Mamma Mia είναι ευχάριστο και ανάλαφρο γεμάτο έρωτα και… Ελλάδα!

Ιδανική για: One on One time με τη μαμά σου. Μουσική ABBA και ελληνικό καλοκαιράκι.