Αυτή είναι καλύτερη λύση για να σταματήσεις να ζηλεύεις

Αυτή είναι καλύτερη λύση για να σταματήσεις να ζηλεύεις

Σταμάτα να ζηλεύεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και ζήσε τον έρωτα στο «τώρα».

Ποτέ μου δεν θεώρησα πως είμαι «ζηλιάρα». Ποτέ δεν ζήλεψα την τσάντα της συμμαθήτριάς μου, το πρώτο φιλί της κολλητής μου, τη δουλειά της αδερφής μου ή τον σύζυγο πλέον, της ξαδέρφης μου. Όπως, ποτέ δεν ζήλεψα τις κολλητές μου που είχαν κι άλλες φίλες εκτός από εμένα, ή τα πρώην αγόρια μου που ήθελαν κάποιες ημέρες να βγουν με τους δικούς τους φίλους. Βλέπεις, δεν είμαι από εκείνες που στέλνουν μηνύματα κάθε μία ώρα και πραγματικά πιστεύω πως δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς εάν είσαι εσύ οκ σε αυτή τη σχέση. Παρόλα αυτά, μοιάζει να χάθηκα στη διαδρομή. Αγάπησα ανθρώπους που με ζήλευαν τρομερά και σχεδόν βρήκα αυτή τους την ζήλεια… ρομαντική. Διότι, πάντα στις σχέσεις μου, ήμουν το Chill Girl. Μέχρι που ξαφνικά, δεν ήμουν πια.


Ένα σύντομο παράδειγμα είναι το αγόρι που βγαίνω τώρα, ο οποίος είχε μια κολλητή φίλη. Ήταν πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον, μέχρι που εμφανίστηκα εγώ. Την ζήλευα τόσο πολύ που του έδινε κάτι που δεν μπορούσα να δώσω εγώ, που δεν ήθελα να βγαίνουν μαζί, να μιλούν στο τηλέφωνο, ούτε καν να την βλέπω. Το χειρότερο σε αυτή την κατάσταση βέβαια, είναι πως αυτή δεν έκανε απολύτως τίποτα για να μου δώσει το δικαίωμα να ζηλεύω. Αλλά είχε το κλειδί για το σπίτι του. Για ώρα ανάγκης, μου είχε πει εκείνος. Αγαπούσαν τα ίδια πράγματα, το Game of Thrones και τις ίδιες μπάντες. Εκείνη άφηνε πράγματα στο σπίτι του και εγώ φώναζα για τα πράγματά της. Δεν ήθελα να βρίσκομαι στον ίδιο χώρο μαζί της, αλλά ούτε και με τα πράγματά της.

Πριν το καταλάβω, βρήκα τον εαυτό μου σε μία θέση που καμία δεν θέλει να είναι. Τη θέση της ζηλιάρας κοπέλας, χωρίς να σκεφτώ ούτε λεπτό την δική της θέση. Ακόμη και τώρα δεν την σκέφτομαι. Διότι, εκείνο που με ένοιαξε είναι να μην μοιράζεται με κάποια άλλη αυτά που δεν μπορεί να μοιραστεί με εμένα. Σταμάτησε να κάνει παρέα μαζί της και για αυτό φταίω εγώ. Μετά από δύο χρόνια σχέσης πλέον, κατάλαβα πως δεν υπήρχε λόγος να ζηλεύω κάποια. Δεν είχα κανένα πρόβλημα στη σχέση μου και εκείνη δεν μου συμπεριφέρθηκε ποτέ άσχημα. Για αυτό και πλέον, έμαθα πως να μην ζηλεύω.

Μπορείς και εσύ να το κάνεις αυτό, απλώς χρειάζεται υπομονή, αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Χρειάζεται να πιστεύεις πραγματικά πως το αγόρι σου δεν σε απατά, να τον εμπιστευτείς και να τον αφήσεις να αναπνεύσει. Δεν ωφελεί κανέναν από τους δυο σας, βλέπεις, το να τσακώνεστε επειδή ζηλεύεις. Πρέπει να έχεις κάποια χειροπιαστή απόδειξη, διαφορετικά, ξέκοψε κι εσύ με τον κολλητό σου. Μπορείς;

Μην παραδειγματιστείς από την Beyoncé και το Lemonade, διότι το να αρχίσεις να σπας αυτοκίνητα επειδή ζηλεύεις είναι λίγο τραβηγμένο. Ξεκίνα όμως, να ψάχνεις την πηγή της ζήλειας. Πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετή; Ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες από εσένα εκεί έξω; Εάν πράγματι αυτό ισχύει, θα το μάθεις αργά ή γρήγορα. Δεν αλλάζει κάτι η δική σου ζήλεια στη σχέση. Ακόμη και οι καλύτεροι σύντροφοι της ζωής σου σε έχουν ζηλέψει. Η διαφορά; Ότι εκείνοι έχουν μάθει να το ελέγχουν, να το αποβάλλουν, να το θάβουν βαθιά μέσα τους ή να το βγάζουν στην ψυχοθεραπεία. Καμία Beyoncé, η φάση είναι Quenette. Χωρίς δράματα και ζήλειες και με μεγάλη εμπιστοσύνη.

Διοχέτευσε όλη σου την ενέργεια σε κάτι που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και ίσως να σε κάνει να ξεχαστείς κιόλας από την κολλητή του φίλου σου. Όλα στη ζωή είναι παιδιά, και κάθε σχέση έρχεται με ζήλεια. Το θέμα είναι πως δίπλα σε έναν καλό σύντροφο, η ζήλια έρχεται όταν νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετή. Οπότε πρέπει να κάνεις ό,τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις για να νιώσεις καλά με εσένα. Ξεκίνα νέο χόμπι, απόδειξε ότι αξίζεις στο γραφείο, κάνε δίαιτα ή ξεκίνα να διαβάζεις περισσότερο. Περιποιήσου τον εαυτό σου λίγο συχνότερα και χρησιμοποίησε τη ζήλεια ως κίνητρο για να γίνεις καλύτερη.