Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή που μπορείς να ακολουθήσεις

Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή που μπορείς να ακολουθήσεις

...ανάλογα με τον τύπο σου! 

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες σήμερα, δοκιμάζουν διάφορα είδη διατροφής. Προσπαθούν να χάσουν μερικά από τα παραπάνω κιλά, πριν βγουν στην παραλία με το καινούργιο τους μαγιό. Διότι, το Καλοκαίρι έφτασε και μπορεί η Paleo διατροφή ή αυτή που είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, να έχει σταματήσει να λειτουργεί. Τώρα είναι λοιπόν, η ώρα, που πρέπει να καταλήξεις σε αυτή που σου ταιριάζει. Σε εκείνη δηλαδή, που ταιριάζει ακριβώς στην φάση που είσαι, διαφορετικά… τίποτα δεν θα λειτουργεί!

Παρακάτω θα βρεις, τέσσερα προγράμματα διατροφής που μπορείς να ακολουθήσεις ανάλογα με τον τύπο σου. Διότι, έφτασε η στιγμή που θα κάνεις ακριβώς εκείνη τη διατροφή που σου ταιριάζει.

Η οργανωτική

Είσαι «τρομακτικά» οργανωτικός άνθρωπος και αγχώνεσαι για το πώς θα προλάβεις και την πιο μικρή λεπτομέρεια πριν ακόμη συμβεί; Τότε είσαι ο άνθρωπός μας. Είσαι εκείνη η κοπέλα που διαβάζει κάθε ετικέτα προϊόντος, από όταν βρίσκεται στο supermarket και ύστερα ψάχνει το σημείο όπου αναγράφονται οι θερμίδες του. Αυτό μάλιστα, φαίνεται να είναι και το μεγαλύτερο άγχος σου σε αυτή τη ζωή της ισορροπημένης διατροφής. Γιατί λοιπόν, να μετράς τις θερμίδες της κάθε πιρουνιάς σου; Αφού το ξέρεις κι εσύ η ίδια, πως μετά από λίγο καιρό απλά θα… καείς!

Η καλύτερη διατροφή για εσένα είναι… Μια σειρά γευμάτων που τα έχεις οργανώσει από πριν. Ιδανικά, μπορείς κάθε Σάββατο και Τετάρτη να κάνεις μικρά τάπερ για την υπόλοιπη εβδομάδα και να φροντίσεις να βάλεις στη δίαιτά σου πολλά λαχανικά. Σου αρέσει η ρουτίνα και εμείς θέλουμε να την ακολουθήσεις!

Η επαναστάτρια

Αγαπητή επαναστάτρια, εμείς σε καταλαβαίνουμε. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη σου να είσαι περίεργη, αισιόδοξη, ενεργητική, δημιουργική και… αυθόρμητη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το καταλαβαίνουν και όλοι οι διατροφολόγοι εκεί έξω. Είναι εντάξει να μην μπορείς τον προγραμματισμό, τη ρουτίνα και τις μικρές λεπτομέρειες στα γεύματά σου. Διότι, ξέρουμε ότι έχεις ένα μικρό θεματάκι με το πρόγραμμα, το λένε ακόμα και οι φίλοι σου για τις συνεχείς καθυστερήσεις σου στα ραντεβού σας. Αλλά τι σημασία έχει; Αφού στο τέλος περνάτε φανταστικά!

Η καλύτερη διατροφή για εσένα είναι… Αρχικά, να μην προγραμματίζεις το επόμενο γεύμα σου. Λίστες supermarket; Όχι, ευχαριστώ. Είσαι ο άνθρωπος που μπορεί να μετρήσει την ποσότητα αλλά όχι αυτό που θα φας. Απλώς φρόντισε να τρως κάθε δύο με τρεις ώρες, να εντάξεις υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λιπαρά και λαχανικά στη διατροφή σου και ίσως, να έχεις πάντα μια τσάντα γυμναστικής στο αμάξι σου. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα ξυπνήσεις το πρωί; Εμάς μας αρέσει ο αυθορμητισμός σου και τον αγκαλιάζουμε!

Η ψυχή του πάρτι

Μην πάει το μυαλό σου στο... party food! Είσαι αγαπητή προς όλους, αυθόρμητη, «έξω καρδιά», κοινωνική και… λίγο εδώ, λίγο εκεί; Τότε είσαι η ψυχή του πάρτι. Ή μάλλον η ψυχή κάθε πάρτι. Κι έτσι όπως πηδάς από τη μια συζήτηση στην άλλη, ή από τη μια παρέα στην άλλη, τόσο εύκολα δοκιμάζεις και δίαιτες. Δεν έχεις αρκετή υπομονή για να δεις αποτελέσματα και στις πρώτες δύο με τρεις ημέρες, βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν μπορείς να χάσεις αυτά τα δύο κιλά.

Η καλύτερη διατροφή για εσένα είναι… Να μην τρως τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα. Το κλειδί εδώ, είναι να μην βαρεθείς, τρώγοντας ξανά και ξανά τα ίδια πιάτα. Για αυτό μπορείς να φτιάξεις τέσσερις επιλογές για να μπορείς να αλλάζεις το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό σου.

Η καθημερινή ηρωίδα

Εάν είσαι εκείνη που τρέχει για να βοηθήσει τους άλλους, ακριβώς τη στιγμή που σε χρειάζονται, ή εάν οι φίλοι σου λένε πόσο εκεί είσαι για αυτούς, τότε είσαι μια πραγματική καθημερινή ηρωίδα. Όμως, είσαι και ο ίδιος άνθρωπος που δεν προλαβαίνει να κάνει ούτε τόστ. Πάντα θα υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το να μαγειρέψεις.

Η καλύτερη διατροφή για εσένα είναι… Τέρμα τα σακουλάκια με το έτοιμο φαγητό και τα pot-noodles. Ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις wraps με avocado, τυρί και φέτες γαλοπούλας, kale, να αγοράσεις μπανάνες, τοματίνια και διάφορα φρούτα και λαχανικά. Φτιάξε ένα γρήγορο smoothie για πρωινό και μετά πάρε το wrap στο γραφείο. Όταν γυρίσεις, μπορείς να κάνεις επιτέλους το κανονικό σου γεύμα.